Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung GT S8000 Jet

?????

read-only
25 октомври 2009
15
0
Kako ste zadovolni od ovaj telefon, kade moze da se najde nekoj interesen Softver,
Jas go imam nekade mesec dena i nemozam bas da najdam nekoi interesni programcijna za nego.
A sto se odnesuva do telefonot e odlicen ako ne se smeta slabata baterija (na 2 dena go polnam), a ekranot i kamerata bas se odlicni.

Атачменти

• samsung_gt_s8000_jet.jpg
    samsung_gt_s8000_jet.jpg
    17,9 KB · Прегледи: 18

dulemk

user
11 јануари 2008
1.049
53
Епа можеби зошто нема оперативен систем телефонот, па имаш потешкотии при барање на асален софтвер:(

Иначе создравје да си го служиш, на изглед и функционалност на основните работи е супер, аединствено е што поасални од јава апликации не ќе можеш да ставаш.

Т.Е. Изгледа како smart phone ама не е.:O

?????

read-only
25 октомври 2009
15
0
Za OS neznam sto da mislam dali ima ili ne, na nekoi strani pisuva deka ima Samsung OS a nekade voopsto ne go sponuva toa,isto i za toa dali e smart phone.
Se nadevam deka nekoj sto go koristi istiov telefon ima nejdeno aplikacii za nego, ili mozebi ako nekoj znajs kade moze da se najde.

?????

read-only
25 октомври 2009
15
0
Nekoja druga strana osven taa?
Ovde ima mnogu malce a i ne se bas ...........

Nekoj drug sto go ima kako e zadovolen od nego i kako se snajduva so softver?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.870
34.152
roka.mk
samsung моментално го има најлошиот тачскрин....Како си ти задоволен од него?

?????

read-only
25 октомври 2009
15
0
Osven S8000 ne sum imala prilika da vidam drug samsung na tach, na ovaj e mnogu dobar,Mozebi na prethodnite bil los ama od ovaj telefon sum stvarno zadovolen,vo celost (oki bez baterijata :) )

I mene me dvoumese toa sto e samsung koga go kupuvavm poznavajki gi prethodnite no ovaj e stvarno super

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4570 Processor
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
Elite 600W - V3 | Cooler Master
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Video card
XFX AMD Radeon™ RX 580 GTS Black Edition 8GB
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Everest Rampage KB-R88 Black
Audio
Logitech - 5.1 Surround Sound Speakers Z506
Monitor
LG LED IPS 22EA53 + Samsung S22F350 LED
OS
Windows 10 TP
samsung моментално го има најлошиот тачскрин....Како си ти задоволен од него?
Од кај ти е констатацијата дека самуснг го има најлошиот тачскрин?
Досега сум имал 2 самсунзи omnia i8000 и marvel двата со resistive тачскрин и сум играл со уште 2-3 други самузнзи исто со таков дисплеј, тачскринот работи перфектно тачот на нокиите посебно на 5800 и на 5530 неможи да се спореди во никој случај со тачот на самсунзите што сум ги имал досега,исто неможи да се речи дека се ни подобри ни полоши од тачојте на htc го имам дијамант сега а ги имам работено и Touch HD и Touch2
Значи се работи за дисплеи со resistive тачскрин таков е и на Jet и на 5800 и на htc т.е на сите телфони со WM и на повеќето со Symbian. Моментално самсунг пласираат најмнугу телефони со тач скрин и имамт доста квалитетни тачови,така да незнам од кај ти е констатацијата.Да речиш за LG тогаш да ама Samsung немислам дека не си во право.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.870
34.152
roka.mk
Констатацијата ми е од таму што ја пратам мобилната технологија...и плус имам работено на многу самсунзи....конкретно i8000 има еден од подобрите али земи некој како s7070 и увери се самиот во тоа што ги кажувам...

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
RAM
Video card
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 TP
Најубаво земи еден самсунг од средна класа со тач како Marvel и еден од повисока како Omnia и спореди ги со HTC од средна класа како Дијамант или од висока како Touch HD,е сега незнам дали вреди да ги споредваш и LG Cooke и LG Renoir висока класа ,трите бренда што пласираат најмнуго тач телефони последно спореди ги и тогаш ќе правиме муабте за квалитетот на тачот на самсунг.Значи телефони со risistive тач дисплеј.
Нокиа невреди да ги споредваш пошто на една рака се бројат телефоните со тач што ги имаат произведено,и незнам во која класа ќе ги ставиш.Како што кажав 5800 и 5530 имамат разочарувачки тачови.

А не си работел еден модел како s7070 кој е телефон во средна класа и нормално дека тачот не е толку перфектен и ги оценуваш сите производи од тој бренд како лоши.
Ако е така Nokia дефинитивно не ги бива за телефони со тач,ама јас него тврдам тоа.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.870
34.152
roka.mk
Многу ствари сум имал ја у рука.... не се секирај;) Иначе од сите што ги напброја самсунгот има најтврд тач...што значи дека треба најмногу сила да употребиш за да обавиш одредена функција....Проверено и докажано...Повеќе не дискутирам на оваа тема само може да се разгори ситуацијата :D

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
RAM
Video card
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 TP
:) Твое искуство твое мислење ;) позз.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Допуна од мене : Нокиа 5530 има многу чувствителен тач,го имам телефончето пет-шест месеци и немам најдено никаква маана ни на тачот ни на функционалноста.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
RAM
Video card
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 TP
Допуна од мене : Нокиа 5530 има многу чувствителен тач,го имам телефончето пет-шест месеци и немам најдено никаква маана ни на тачот ни на функционалноста.
Тачот е ок работи солидно,обичен корисник тешко дека ќе примети недостатоци пошто навистина добро функционира ,но во споредено со тачот на други модели на телефони од други прозиводители е нијанса послаб од некои модели.Во спордба со тачот на 5800 е далеку подобар.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
А темава да не отиде по ѓаволите? Требаше на дечково да му дадеме линк за апликации за неговиот телефон,а ние ја растргнавме со тач-овите.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
RAM
Video card
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 TP
А темава да не отиде по ѓаволите? Требаше на дечково да му дадеме линк за апликации за неговиот телефон,а ние ја растргнавме со тач-овите.
:) Најозбилно ја затеравме
Да се вратиме на темата.
највероватно неможи се најдат теми за овај телефон се има само теми нема,неподдржва downloading на теми.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
RAM
Video card
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 TP

?????

read-only
25 октомври 2009
15
0
Да надополнам и јас во врска со тачовите :)

Пред да го имам Самсунгот имав прилика да ја користам нокиата 5800,кога ја користев незе мисев дека има многу добар тач, но од кога го зедов Самсунгов (највероватно поради тоа што се навикнав на него) одма се гледа разлика,иако можеби станува збор за ист тип.Сакам да кажам дека на нокиата и треба поголем потисок.

А што се однесува до апликациите не барав ништо конкретно, сакав нешто интересно и корисно.....:ermm: :)

А и да слушнам мислејње за телефонот, затоа што и јас до сега мислев дека на нокиа не можи никој да и парира кога станува збор за мобилни телефони .... но гледам грешка било тоа и тоа голема

dulemk

user
11 јануари 2008
1.049
53
Па за толку пари плус нема оперативен, мора се друго да е под конец.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
RAM
Video card
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 TP
Да надополнам и јас во врска со тачовите :)
А и да слушнам мислејње за телефонот, затоа што и јас до сега мислев дека на нокиа не можи никој да и парира кога станува збор за мобилни телефони .... но гледам грешка било тоа и тоа голема

Гледано за smartphone-иде Нокиа ненудат ништо посебно,ако гледаме по квалитет денес најквалитетни телефони се HTC,гледано по нови иновативни производи пак тука се htc па самсунг.
Ноки вадат еден апарат со цена од над 20000ден. и биле квалитетни и иновативни па нормално кога плаќаш нешто шо е толку скап oчекуваш да е квалитетно и да има се.
Не се недостижни како што беа тоа сакам да кажам.

Да се навратиме на s8000 jet, телефонот е навистина супер сум го работел практчно е поевтина верзија на omnia i8000 со samsung ос и тоа му е единствената мана на овај телефон пошто за samsung os се развиени многу малку апликации и освен јава апп. други неможиш да инсталираш.Го има TouchWiz корисничкиот интерфејс исто како и Omniata и повеќето самсунзи со тач.Има доста позитивни критики телефонот од корисници на неколку форуми како што имам читано,јас малку го користев и ми остави добар впечаток.Имам Marvel што е мн сличен на jetot и телефонот е супер.
Ако неќиш многу да експириментираш со телефонот т.е да го чачкаш да му инсталираш глупости долго време ќе те служи, а ако сакаш тогаш премини на некој smartphone со os WM,Android за нив се наоѓа сешто.

И да добро што ја отвори темава одамна не се имаше подискутирано за мобилни во овај потфорум ;)

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Ако неќиш многу да експириментираш со телефонот т.е да го чачкаш да му инсталираш глупости долго време ќе те служи, а ако сакаш тогаш премини на некој smartphone со os WM,Android за нив се наоѓа сешто.

Најголем дел од пазарот за оперативни системи на мобилни телефони држи OS Symbian
т.е 52.4%,ама џабе и е толкав пазар коа за iphone има развиено двапати повеќе апликации.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
RAM
Video card
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 TP
Најголем дел од пазарот за оперативни системи на мобилни телефони држи OS Symbian
т.е 52.4%,ама џабе и е толкав пазар коа за iphone има развиено двапати повеќе апликации.
Точно. Али за WM и сега за Android има развиено многу бесплатни апликации,немаш потреба да краковаш и слично,легално си е легално.

?????

read-only
25 октомври 2009
15
0
Fala za stranata

Samo jas nemozam da go najdam Adobe Flash Player od kade da go sibnam ili seute nemaat za ovaj tel?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно