Политиката на фер користење не е ништо ново. И мислам дека сосем е во ред. Најди VPS провајдер (не дедициран) што ќе ти дозволи да им ги силуваш серверите 24/7 и пиши ми пошто и мене ми треба.
Појма неам кaј си искрено, но одам логички со оглед на тоа дека си ја отворил МК верзијата ( ја имаш ставено во quote ) а не е можно да ја отвориш надвор од МК. - не се побивај самиот себеси. И мислам доста е за вечерва да не квариме топик![]()
Итекако е можно. Имам сопствен VPN сервер во Скопје.
Супер, значи самиот кажуваш дека ја отвораш страната од МК ( преку ВПН ) затоа и ти излегува порака што ја имаш во цитат, што не е јасно тука ?
Стварно не те разбирам што ти е целта на постовие ? Да се пофалиш дека имаш ВПН или дека си надвор од МК ?![]()
Колку пари е?Здраво vision,
Менаџиран сервис нуди целосна поддршка за вашиот сервис листата е долга ќе наведам неколку работи.
- Инсталација и конфигурација на сервис/контролен панел и сл
- Одржување на системот, инсталација на најнови упдејти, заштита
- Оптимизација на веб сервер,mysql
- Креирање приватни NS
- Миграција, инсталација на потребните модули
- Инсталација и конфигурација на заштита (firewall)
- Конфигурација на PTR рекорди, SPF, DKIM, DMRAC
- Конфигурација на бекапи
- Приоритена техничка поддршка
Менаџираниот сервис е препорачан за клиенти кои немаат воопшти никакви вештини за менаџирање на сервис (се однесува на ВПС и дедицирани сервери)
Дали корисникот однапред ќе мора да даде изјава за што ќе го користи серверот?
Колку пари е?
Здраво Astro,
Нема потреба од изјави, но доколку добиеме било каков abuse report мора да регираме.
Abuse report од страна на кого?
Зезанција на страна, сериозно прашувам ме интересира, размислувам за миграција на хостингот што го имам во Телеком.
Abuse report може да добиеш од многу страни, полиција, невладини шо се занимаваат со цајбер безбедност, компании (пример заради фишинг), и сл...
Може да прашам кој хостинг пакет го користиш од Телеком?nvm, не се идиотските пакети од порано.
Abuse report од страна на кого?
Зезанција на страна, сериозно прашувам ме интересира, размислувам за миграција на хостингот што го имам во Телеком.
1. Каде се лоцирани серверите?
2. Дали има дизастер рикавери решение во понуда?
3. Чиј интернет користите?
4. Дали се кластери или виртуелни? Ако не, како се гарантира аптајмот?
5. Дали може да се командаат рачно (рестарт, он, оф преку мрежа ако се заглават)
6. Што се случува при хардверски дефект?
7. Виртуелизација по желба на клиентот или само оперативен систем фиксен?
Купонот dedi25% е за lifetime или првиот месец само?