Chiller
user
Ако се толку битни потписиве да ставам фејк повеќе до 500 да дојдат?
Требаше група на ФБ / Инстаграм да се направи, и да шеруваме по луѓе. Споро се шири информацијата и нема ефикасен фидбек. Замисли некој од нашиве инфлуенсери да види, да објави на инста со 100к корисници одма ќе се соберат 5к потписи.
Да постираме во ИТ Вработувања + Сојузен Комитет на Програмери на Facebook?Тие самонаречените влијателни, флуенсери или како и да е, нели треба да ги носиш на гозба прво, да сликаат што јадат, да ги пратиш во Дубаи да си купат калци па после нешто да ти спрдат некое видевце? Не фала![]()
Да постираме во ИТ Вработувања + Сојузен Комитет на Програмери на Facebook?
Не е само цената на влакното. Монтажата на истото кошта x2 од влакното.стварно не знам што е филозофија оптика да поставиш низ цела држава. Оптичко влакно е џабе цената ко што гледам онлајн. 1000 денари на километар
Телеком користат надворешни фирми, милиони се прават во овој дел, и реално многу се инвестира од страна на телеком, јас не го знаев ова се додека не ми го кажаа. Бев со истиот муабет, после сфатив дека некој да ти ископа мала дупка ќе земе по 300еур, а да не збориме за другите работи каде што е пуштање оптика, и сето ова е ангажирано преку надворешни фирми.стварно не знам што е филозофија оптика да поставиш низ цела држава. Оптичко влакно е џабе цената ко што гледам онлајн. 1000 денари на километар
Нема потреба телеком да инвестира во ништо...муабетов е: Додека Има Овци Ќе Има и ВолнаТелеком користат надворешни фирми, милиони се прават во овој дел, и реално многу се инвестира од страна на телеком, јас не го знаев ова се додека не ми го кажаа. Бев со истиот муабет, после сфатив дека некој да ти ископа мала дупка ќе земе по 300еур, а да не збориме за другите работи каде што е пуштање оптика, и сето ова е ангажирано преку надворешни фирми.
Од друга страна секоја подружница има можност да даде некој нацрт план (не знам точно име) и да каже дека ако се пушти оптика на овој дел од градот, ќе се покријат толку и толку корисници, ова треба да го работат вработените, и потоа одборот да го одобри. Но поради слабата заинтересираност на вработените, најчесто се чека кога телеком сами ќе одлучат.
Така да еве ви бизнис план, ако знаете да „врзувате“ влакна направете си тим, отворете фирма и понудете им на телеком услуга 10000% ќе земете тендер за поставување. Нема доволно тимови колку што се шири телеком.
Претпоставувам дека си од Струга според она што е на твојот профил, не знам како е ситуација во Струга ама еве пример Гостивар и околните села кои се надвор од градот и спаѓаат под други општини (Врапчиште пример на сликата подолу) почнуваат да добиваат оптика, идејата е Гостивар преку селата да се поврзе со тетовските села и Тетово. Планот е започнат и полека се реализира, тимови од Скопје идат да пуштаат кабел поради тоа што Гостивар нема доволно капацитет.Нема потреба телеком да инвестира во ништо...муабетов е: Додека Има Овци Ќе Има и Волна
Струга не е ништо мрднато од 2005 год (со мали исклучоци). Стварно незнам зашо телеком со прст не мрдаат пример за оптика да воведат во градов.Претпоставувам дека си од Струга според она што е на твојот профил, не знам како е ситуација во Струга ама еве пример Гостивар и околните села кои се надвор од градот и спаѓаат под други општини (Врапчиште пример на сликата подолу) почнуваат да добиваат оптика, идејата е Гостивар преку селата да се поврзе со тетовските села и Тетово. Планот е започнат и се полека се реализира, тимови од Скопје идат да пуштаат кабел поради тоа што Гостивар нема доволно капацитет.
Погледнете го атачментот 156627
Жолтата линија е планот каде би одела оптика.
Треба да се инсистира или да се пише во телеком Скопје, да се избегнат локалните шефови затоа што можеби некој таму во Струга е неспособен и нема направено план како да се модернизира мрежата во Градот. Телеком не знае што се случува во Струга ако шефовите ќутат или никој не се буни...Струга не е ништо мрднато од 2005 год (со мали исклучоци). Стварно незнам зашо телеком со прст не мрдаат пример за оптика да воведат во градов.
Прво имаше жалба дека мерко ја кочел работата. Ето се смена и мерко дојде села и пак исто беше. Па пак мерко и ништо не се сменало.
Останавме камено доба со АДСЛ и кој има среќа ВДСЛ
Се слагам со тебе ама како што кажав Струга ништо не е мрднато 20 годиниТреба да се инсистира или да се пише во телеком Скопје, да се избегнат локалните шефови затоа што можеби некој таму во Струга е неспособен и нема направено план како да се модернизира мрежата во Градот. Телеком не знае што се случува во Струга ако шефовите ќутат или никој не се буни...
Ти не си ни на VDSL, јас барем сум на VDSL - имам брзини од 30-40mbps за download, а за upload 10mbps и веќе сум нервозен зошто до сега немаме оптика, а цело време "работат" во соседството. Ги гледам дека работат, но тоа е веќе 1-2 години си стои во место... Последен изговор беше дека подизведувачот ја заебал цела работа и сега имале многу за преправање. Во меѓувреме локални провајдери на Ристо и Петко почнаа да си газат и да навлагаат во сите делови.Успешна со бакарни парици во 2026-та. Жити таковото успешна! Одам после да раскинам и фиксна линија да,одјавам.. Се има враќам назад. Не сакам никаква работа са имам веќе со Телеком. Плаќам како за гигабит а добивам среден прст од нив, затоа што немаат оптика на 1.5км од центар на град. Телеком имате еден голем .I. ид мене!
![]()
За договор стар 1 месец не важи промо 1гбпс преку моментс. Интересна тактита оваа година.Најверојатно имавме некој удел во ова,
Погледнете го атачментот 159426
Премиум пакетот сега е 1999 ден. месечно, 1/1 Gigabit - така да, темава ја прогласувам за успешна.
Најверојатно имавме некој удел во ова,
Off topic, и јас утре ги откажувам. 30 години бакар сум, 2 години оптиката на ограда ми виси.Успешна со бакарни парици во 2026-та. Жити таковото успешна! Одам после да раскинам и фиксна линија да,одјавам.. Се има враќам назад. Не сакам никаква работа са имам веќе со Телеком. Плаќам како за гигабит а добивам среден прст од нив, затоа што немаат оптика на 1.5км од центар на град. Телеком имате еден голем .I. ид мене!
![]()
Како да не работат.. Со очи не можеш да видиш нивна екипа да мести оптика некаде. Ретко еднаш во месец ги видиш како врзуваат некого на оптика, ама ако е строго центар на град. Настрана немаат метар оптика пуштено. Изгледа не се ни замараат со останатите места, строго центар и тоа е тоа. Другите кој ги врти нека плаќаат како за гигабит брзина сметки, а нека добиваат 14/1 во најдобриот случај. Живи катастрофи се телеком !Ти не си ни на VDSL, јас барем сум на VDSL - имам брзини од 30-40mbps за download, а за upload 10mbps и веќе сум нервозен зошто до сега немаме оптика, а цело време "работат" во соседството. Ги гледам дека работат, но тоа е веќе 1-2 години си стои во место... Последен изговор беше дека подизведувачот ја заебал цела работа и сега имале многу за преправање. Во меѓувреме локални провајдери на Ристо и Петко почнаа да си газат и да навлагаат во сите делови.
Не се замараат. изгледа си перат кеш од преплати и од рентање на оптиката на помали кабловски оператори.. Ги заболе да влечат оптика до населбите.Off topic, и јас утре ги откажувам. 30 години бакар сум, 2 години оптиката на ограда ми виси.
What an achievement Telekom
NB 2-SCREEN MONITOR FOR LAPTOP 15.6" EXTRALINK T01, IPS FULLHD,USB TYPE C&MINI HDMI
20.230,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD RED PLUS NAS 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD40EFZZ
11.650,00 ден
MB AM5 X870 STEEL LEGEND ASROCK 4xDDR5 8000(OC),1xPCIe5.0x16,1xPCIe4.0x16,1xM.2 Gen5,2xM.2 Gen4,4xSATAIII,HDMI,DP
16.760,00 ден
PHONE CAR HOLDER XTROBB 20384
420,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC F12 PWM, 5-pack, 1350 RPM BLACK, ACFAN00145A
2.310,00 ден
USB Flash Drive Type-C 256GB KINGSTON DATA TRAVELER 70 (USB 3.2 Gen 1 speeds), Black, DT70/256GB
1.480,00 ден