Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Навигација за Андроид

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Нема ништо страшно во инсталацијата.
Кога јас почетник во Андроид се снајдов, секој ќе се снајде.

Денеска уште го тестирав и работи ОК.
Ставено ми е да се гаси екранот и да се пали само на кривините. Ако го погрешиш патот не известува туку веднаш наоѓа друг најкраток пат до крајната дестинација.
Некој пат приметив како стрелката (која го означува возилот) се криви. Значи си оди право по патот, ама стрелката е свртена благо кон лево или десно, како да возиш на косо. Не знам зошто е така.
И уште нешто. Има ли македонски или српски јазик на зборење за известувањата ?

fazrijan

hello world
24 март 2012
152
233
Skopje
www.terakota.com.mk
Има да се бираат различни јазици не сум сигурен за Македонски дали има ама знам дека Хрватски и Српски има и се наоѓа во Menu/Settings/Lenguage & Voce и од таму си избираш кој јазик сакаш,Само мора да бидеш закачен на нет за да го симне гласот што си го одбрал позз.

1 април 2012
1.480
982
Тотално сум разочаран од iGO. Ја пробав и ми покажуваше дека се наоѓам на некоја друга улица. Кога дојде првата кривина апликацијата се укочи и толку беше... Затоа угасив тоа срање и пуштив копилот. До пред врата ме донесе.

Инаку имам и еден проблем со CoPilot. Нели кога ќе избереш адреса пишуваш град-улица-број на куќа (со тоа имам проблем) дека живеам во зграда кога ќе го напишам бројот на зградата не ме носи до тамо, него ме носи до куќа со тој број.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Денес инсталирав CoPilot Live Premium Europe и сум прилично задоволен од апликацијата. Во соба фати сигнал и ми покажа точност од 1-5м. Гледајќи од аспект дека Штип е рид, поголем дел од уличките ги нема, но ги има оние главните и се доволно за да се снајдеш.

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Користам iGo, но денес стаив Copilot 8.2 да го пробам, и преку него симнав хрватски глас и мапи на МК(15мб), СР(22мб) и ГР(44мб). Програмчето е ок, интуитивно и лесно за ракување. За точност нема што да се збори бидејќи данеска сите навигации се многи прецизни. За нијанса ми се виде подобар од IGo во смисла на ракување. Но една голема мана ме натера да го деинсталирам. Се работи за тоа дека не се снаоѓа добро со повеќе мапи. Додека си во рамките на една мапа на пример МК работи ок. Но ако сакаш да преминеш на друга мора да му направиш рестарт и да почекаш да се вчитаат ПОИ и слично. На пример не сака да најде адреса во Србија или Грција ако дифолт мапа ми е МК, а истата ја наоѓа ако ја сменам мапата. Или пак ке ставам мапа Србија, ќе најдам адреса во Белград, и кога почнува да рутира врти во круг, не застанува, а ме покажува во појдовна точка Скопје само нема детали туку крупен кадар, се додека не дојдам до Србија каде се појавува детална мапа. Ова не се случува со iGo, каде исто ги имам ставено истите мапи и без проблем наоѓа адреси и рутрира детално во био која држава без рестарти и сл. Можеби ова не се случува ако се стави мапата од 1.3Гб за цела Европа, ако има некој искуство нека каже пошто немам место да ја ставам на картица. Така да останувам фан на iGo.

fazrijan

hello world
24 март 2012
152
233
Skopje
www.terakota.com.mk
Јас имам мапа за европа 2.1GB и такво нешто ми се нама случено го рутира патот од самиот почеток до самиот крај

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Дали кога ќе одиш во менито за мапи, имаш една за цела европа или повеќе мапи по земји?

Romanticen

hello world
6 јануари 2008
206
9
romanticni.com.mk
Користам iGo, но денес стаив Copilot 8.2 да го пробам, и преку него симнав хрватски глас и мапи на МК(15мб), СР(22мб) и ГР(44мб). Програмчето е ок, интуитивно и лесно за ракување. За точност нема што да се збори бидејќи данеска сите навигации се многи прецизни. За нијанса ми се виде подобар од IGo во смисла на ракување. Но една голема мана ме натера да го деинсталирам. Се работи за тоа дека не се снаоѓа добро со повеќе мапи. Додека си во рамките на една мапа на пример МК работи ок. Но ако сакаш да преминеш на друга мора да му направиш рестарт и да почекаш да се вчитаат ПОИ и слично. На пример не сака да најде адреса во Србија или Грција ако дифолт мапа ми е МК, а истата ја наоѓа ако ја сменам мапата. Или пак ке ставам мапа Србија, ќе најдам адреса во Белград, и кога почнува да рутира врти во круг, не застанува, а ме покажува во појдовна точка Скопје само нема детали туку крупен кадар, се додека не дојдам до Србија каде се појавува детална мапа. Ова не се случува со iGo, каде исто ги имам ставено истите мапи и без проблем наоѓа адреси и рутрира детално во био која држава без рестарти и сл. Можеби ова не се случува ако се стави мапата од 1.3Гб за цела Европа, ако има некој искуство нека каже пошто немам место да ја ставам на картица. Така да останувам фан на iGo.
Thats-what-Im-talking-about-70458938545.jpeg :)))

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Си симнав српска верзија на глас и е екстра.
Ми останува уште да се снајдам како да снимам локации како Home, Work и сл.

fazrijan

hello world
24 март 2012
152
233
Skopje
www.terakota.com.mk
Дали кога ќе одиш во менито за мапи, имаш една за цела европа или повеќе мапи по земји?
Кога ке отидам во додади мапа ги има сите земји ставени во еден фолдер и изнесува 2000 мб.А исто така кога пребарувам на карта за да одбереш до каде да те рутира дека може и така да се одбере ми ја дава цела европа.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Некој ако може да ми прати линк за симнување за Copilot, пошто ставав custom rom и сеа неможам да најдам сите ми бараат serial key. Пожелно без мапи, бидејќи 1 гиг картица иам, 60% со музика ми е напунет.

edit: мислам дека се снајдов, избришав Copilot папката и ја пуштив пак сеа не ми бара сериски

1 април 2012
1.480
982
go testirav copilot kpga odev nakaj grcija i e super. Prvo vnesov da me odnese do granica i tamo smeniv mapa na grcija i ja vnesov adresata apartmanot. Inaku kupiv drzac za.mobilniot i polnac za vo kola (vkupno me kostase 400den).

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
go testirav copilot kpga odev nakaj grcija i e super. Prvo vnesov da me odnese do granica i tamo smeniv mapa na grcija i ja vnesov adresata apartmanot. Inaku kupiv drzac za.mobilniot i polnac za vo kola (vkupno me kostase 400den).

Значи менуваше мапа мануелно, како што спомнав предходно. Затоа се откажав од Коипилотот. Ако има повеќе мапи не се снаоѓа да премине автоматски од една на друга, и не пребарува по сите кога бараш нешто.

fazrijan

hello world
24 март 2012
152
233
Skopje
www.terakota.com.mk
Значи менуваше мапа мануелно, како што спомнав предходно. Затоа се откажав од Коипилотот. Ако има повеќе мапи не се снаоѓа да премине автоматски од една на друга, и не пребарува по сите кога бараш нешто.
Јас не се согласувам со тоа јас не пипам ништо на мојот копилот од Скопје до Солуон,што значи све зависи кава мапа имаш ставено во твојот телефон.

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Така де. Треба да ставиш мапа од 2ГБ за да функционира добро. Но зошто да трошиш меморија кога може да поминеш со 60МБ мапи само на МКД и ГР, ако користиш iGO. 90% од тие 2ГБ никогаш нема да ги искористиш. Некои во телефоните имаат картици од по 2-4ГБ така да просторот е скапоцен.

salt

read-only
21 февруари 2011
36
8
Во близина на прозорец или ако излезеш на тераса :D

Јас користам Navigon(Garmin) и може да кажам дека е доста прецизен, После iGo , pa Copilot. Ми се свиѓа интерфејсот и лан асистанце
screenshot1341940879157.png
screenshot1341998364582.png

screenshot1341998280644.png
screenshot1342524311450.png

screenshot1342433142498.png
screenshot1342524836894.png

kormy.jpg
screenshot1341753355939.png

1 април 2012
1.480
982
Ne mi pretstavuva problem da smenam mapa i onaka na granica ke sedis 20tina minuti...

Кај ги зема држачот и пуњачот ?
Od pazarot vo gjorce. Aj ke sliknam utre kako mi e namesteno se toa vo kola :D

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Да не знае некој каде може да набавам за 7 инчен таб држач за во кола?

Во мобилари ?

Вчера го тестирав Copilot-от од Куманово до Скопје и работеше перфектно. Ме одведе до точната дестинација.
Единствено што ме нервираше е што ми го даваше патот преку Арачиново на сите можни опции. И како најкраток и како најекономичен и како избегнување од автопати (што е нормално). Не можев никако да го добијам патот по Е-75 се додека не појдов по него и се смени рутата.

1 април 2012
1.480
982
Ај баш ме интересира. Мен ми треба за Galaxy Ace. А на пазарот, баш на пазарот, во тие покриените дуќанчиња кај што има се и сешто ???
тамо бе. Иначе не барај држач точно за твојот модел, мојов се шири од страна и таман фаќа за сите телефони. Ај сега ќе идам да сликнам па ќе стаам слики.

членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно