Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

DrMTR

senior
27 март 2014
7.939
8.436
Mi MIX 2S
- Full-screen display
- AI dual camera
- 12 MP wide-angle + 12 MP telephoto
- Qualcomm Snapdragon 845
- Wireless charging
- Face unlock
- ARCore technology
- 43 Global bands

29570885_2028257200521211_7738551010050472249_n.png

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.619
1.786
43 Bands и пак немаат Банд 42 (3500Мхц) и Банд 21 (1500Мхц) :D Поор Канада.

AsterKekov

read-only
23 јануари 2018
26
97
Aко знаеш како да го минимизираш ризикот од burn-in немаш гајле. И не, сум немал досега.
На телефони со softkeys си малце shit outta luck. Прашај практично пола од тие шо имат, на пример, Nexus 6P. Згора на тоа, АМОЛЕД екраните на било кој телефон шо не е Самсунг флегшип (дури и тие набавени од Самсунг) се значително полоши во поглед на светлина, како и што се помалку издржливи од бурн ин.

Бурн ин не се избегнува во секој случај. Може само да имаш доволно среќа да немаш проблем со то дури да купиш нов телефон. Инаку евентуално секој АМОЛЕД ќе пројави бурн ин.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
На телефони со softkeys си малце shit outta luck. Прашај практично пола од тие шо имат, на пример, Nexus 6P. Згора на тоа, АМОЛЕД екраните на било кој телефон шо не е Самсунг флегшип (дури и тие набавени од Самсунг) се значително полоши во поглед на светлина, како и што се помалку издржливи од бурн ин.

Бурн ин не се избегнува во секој случај. Може само да имаш доволно среќа да немаш проблем со то дури да купиш нов телефон. Инаку евентуално секој АМОЛЕД ќе пројави бурн ин.
Можеш истрајноста да му ја продолжиш се додека не смениш телефон, а секако ако менувам на 3 години телефон burn in во тој период нема да забележам посебно ако знам што правам (подесување на бои -- allblack тема дури и во апликации --, менување на позадина, намалување на screen-on time, намалување на brightness -- секако full bright никогаш не користам --, намалување на користењето на сината и белата -- секако не сум фан на син акцент или бои). Soft Keys не ми се on цело време бидејќи има во OOS immersive experience mode, да ги вадиш по потреба, а за скоро целосно ќе ги немам кога ќе извадат 8.1 android OP бидејќи даваат опција да користиш гестикулации како кај IphoneX. Досега сум немал проблем и не мислам дека ќе имам.

Emil Nikolovski

read-only
28 април 2016
32
7
Скопје - Кисела вода
Некој може да ми каже мислења за Note 5(Pro) зошто јас за mi mix2s пари немам хахахха, Нотеот ми изгледа добар ако знае некој да нареди pro/con или ваше мислење и зошто А1 кога Ноте 5 од што гледам е еднакво добар(ако не и подобар) на хартија.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
И тој со веѓи/клепки ќе биди а? :)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Користев S2,S3 и S5 на сите три имаше траги од статус барот, а с3-ката имаше многу јасен бурн ин после само 4 месеци. И не признаа гаранција. IPS не се перфектни, али се поиздржливи од мое искуство. А тоа

Ако знаеш како да го минимизираш ризикот од burn-in немаш гајле.

Не фала. Не сум од тие пациенти, ако е супериорна технологија нема ја што да пазам. И нелепам ни стакло ни футрола. Ни сега на мидрејнџите што ги користам, ни на флегши(т)от С5 кој се изљупи како велигденско јајце на тоа глупиот оквир. Истиот оквир и RMN го имаат ни на 2 ни на 3 не се излупил никаде.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.187
Некој може да ми каже мислења за Note 5(Pro) зошто јас за mi mix2s пари немам хахахха, Нотеот ми изгледа добар ако знае некој да нареди pro/con или ваше мислење и зошто А1 кога Ноте 5 од што гледам е еднакво добар(ако не и подобар) на хартија.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
За што ќе го користиш телефонот. Направи една листа.
А1 знам е со метално тело и сток андроид.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Користев S2,S3 и S5 на сите три имаше траги од статус барот, а с3-ката имаше многу јасен бурн ин после само 4 месеци. И не признаа гаранција. IPS не се перфектни, али се поиздржливи од мое искуство. А тоа

Не фала. Не сум од тие пациенти, ако е супериорна технологија нема ја што да пазам. И нелепам ни стакло ни футрола. Ни сега на мидрејнџите што ги користам, ни на флегши(т)от С5 кој се изљупи како велигденско јајце на тоа глупиот оквир. Истиот оквир и RMN го имаат ни на 2 ни на 3 не се излупил никаде.
А бидејќи нешто е скапо по автоматизам тоа не е подложно на распаѓање? Сѐ треба да се чува и пази, бидејќи сѐ е подложно на законот на ентропијата сакал ти или не. И баш бидејќи е поквалитетно и поубаво и повредно ќе се грижам за нештото со поголемо внимание, а не сум купил телефон над 600 евра и ми е гајле дали се гребел или колку траел.

Испратено од ONEPLUS 5T преку IT.mk форум апликација

1 април 2012
1.480
982
А бидејќи нешто е скапо по автоматизам тоа не е подложно на распаѓање? Сѐ треба да се чува и пази, бидејќи сѐ е подложно на законот на ентропијата сакал ти или не. И баш бидејќи е поквалитетно и поубаво и повредно ќе се грижам за нештото со поголемо внимание, а не сум купил телефон над 600 евра и ми е гајле дали се гребел или колку траел.

Испратено од ONEPLUS 5T преку IT.mk форум апликација
Ставањето на скрин протектори и маски не влијае врз користењето на телефонот па не би го мешал со аргументот за амолед екраните. Чисто за потврда, сакаш да кажеш дека си дал 600 евра за телефон и не можеш да го користиш надвор зошто ќе треба да зголемиш брајтнес и го криеш навбарот па секоја команда ти е чекор плус што одзема додатно време?
Прво збориш за квалитетот на екраните а потоа сам ги осакатуваш со намалување на одредени бои.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Имаат нешто Сет и Анхоч. Само колку имаат на залиха е прашање, исто како и за кои уреди. Сет имаат за 4x/note 4x, анхоч за A1, note 4x, 4x и уште некој модел.
Цените, нормално, дупло од Али...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
upload_2018-3-29_1-32-25.png

Добро, зошто? Ми се с*ре кога ќе видам iPhone X со камерава. Сега па и Xiaomi, разочарување. Од милион други можни опции за локација на камерата најдоа да ја стават на истото место ко шхитпхонот? Колку уреди продаваат, колку пари праат, бренд градат и тоа со копирање. Среќа па ја нема веѓана, најверојатно ја издепилирале или и удриле бричот. Фала богу за тоа.

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Зш бараш во погрешни мобилари. Најдобра мобилара е Aliexpress, тука и да има ќе ти ја шиткаат 3 пати повеќе од реалната вредност.
Немаат оригинал, само универазлни нудат. На Алиекспрес многу се чека и за тие 2-3 недели не може така без заштита. Јас нарачав комплет скрин и маска 5 евра.

Emil Nikolovski

read-only
28 април 2016
32
7
Скопје - Кисела вода
За што ќе го користиш телефонот. Направи една листа.
А1 знам е со метално тело и сток андроид.

Искрено преку глава ми е од iPhone и сакам да се вратам на андроид, Xiaomi miui ми е сосема окау сум го користел и порано и ми се допаѓа еднакво како сток андроид така што не ми смета, прилично нормално користење не правам ништо лудо со телефонот, ми се допаѓа екранот на Ноте 5 како е оформен одколку А1. Ноте 5 не е од алуминиум? Пластичем е? Иако сум користел пластични не ми сметало до толку само по премиум материјал секако тоа е плус.

Emil Nikolovski

read-only
28 април 2016
32
7
Скопје - Кисела вода
Искрено преку глава ми е од iPhone и сакам да се вратам на андроид, Xiaomi miui ми е сосема окау сум го користел и порано и ми се допаѓа еднакво како сток андроид така што не ми смета, прилично нормално користење не правам ништо лудо со телефонот, ми се допаѓа екранот на Ноте 5 како е оформен одколку А1. Ноте 5 не е од алуминиум? Пластичем е? Иако сум користел пластични не ми сметало до толку само по премиум материјал секако тоа е плус.

Мислам алуминиумот е по премиум, лошо го кажав тоа хахах

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
419
521
Искрено преку глава ми е од iPhone

Мислам дека некој од членовите на форумов може да те изненади со частење поради кажаново :) @psyside

Ноте 5 исто така е со алуминиумско тело, а за квалитетот на изработката можеме само да шпекулираме и пренесуваме туѓи мислења во моментов, бидејќи сеуште не е достапен за нас. Јас лично го преферирам Ноте 5 поради тенките рамки и подобриот процесор, но тоа е субјективно.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв