Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    724

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
580
898
Денес ги добив овие три пораки:

"Carinata dava informacija za pratkata(Vlez)"

"Pratkata odi vo Carina(Vlez)"

"Pristignata vo Naizmeni!na po{ta(Vlez)"

Дали ова значи дека пратката поминала без да ја царинат?
Ne se carinuva pratka koja izleguva od drzava, samo pominuva kontrola dali ima nesto zabraneto (pr baterii) i se pusta kon zemjata destinacija

Divac

read-only
22 ноември 2013
41
9
Знам дека при излез не се царини роба, мислев да не се насетува по овие информации што ги добивам дали ќе треба таму кај нив да се плати нешто.

Значи деф. тек кога примателот ќе иде да ја земе пратката ќе се знае колку и дали треба да се плаќа.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
116
130
Ајде и да ги пофалам Македонски пошти.
Денес од Унгарија во Скопје пристигнале сите 17 јануарски пратки, транзит од 44 до 61 ден. А имаме и нов реонски поштар кој си ја брка работата, па очекувам достава деновиве.
Дали е случајност или конечно тргна работата? Има ли кај некој друг вакви пријатни изненадувања?

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Ајде и да ги пофалам Македонски пошти.
Денес од Унгарија во Скопје пристигнале сите 17 јануарски пратки, транзит од 44 до 61 ден. А имаме и нов реонски поштар кој си ја брка работата, па очекувам достава деновиве.
Дали е случајност или конечно тргна работата? Има ли кај некој друг вакви пријатни изненадувања?
Зависи, имам UB пратки нарачано почеток на фебруари кои добија статус ,,во вреќа" во HU во исто време. Некои ги добив пред неколку дена, некои се уште не се регистрирани дека се пристигнати во пошта.

Од друга страна, пратка испратена преку преку Јанвен ја нема повеќе од еден месец откако доби статус ,,во вреќа", односно вкупно два месеци. Претходно ги добивав за три недели просечно од нарачката.

Нааредниов период сигурно ќе доцнат пошто гледам дека им стојат повеќе од 10 дена во ,,deparure transport hub" во Кина. А се продолжи и времето на транспорт од Кина до Унгарија.

oddboxer

read-only
30 септември 2020
16
4
Zdravo pak, mi stigna livce denes za pratka so rok na podignuvanje od utre. Bev do posta i mi rekoa deka ke mozam da podignam vo ponedelnik. Sigurno nema da mozam utre vo sabota da ja dobijam pratkata?
1742564007400.png

Boco1987

hello world
25 март 2017
304
355
Скопје

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
128
82
Cainiao со тракинг RE.........NL за колку стигнува отприлика, дали знае некој?

29 долари за достава платив за две нарачки од ист продавач (ваљда ќе оди во една пратка), уште фали да чекам 3 месеци.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.571
3.037
Cainiao со тракинг RE.........NL за колку стигнува отприлика, дали знае некој?

29 долари за достава платив за две нарачки од ист продавач (ваљда ќе оди во една пратка), уште фали да чекам 3 месеци.
Па, во твојов случај светла точка е што ќе доаѓа преку Холандија (NL), и гледам префиксот RE, веројатно препорачана е...имаш изгледи да стигни побрзо од тие 3 месеци.
Веројатно негде од 2 до 4 недели.

hicuxx

hello world
10 ноември 2018
76
83
Skopje
Оддамна се знае дека RR-HU одат преку Via post, провери на вибер во делот business inbox. Таму ми стигна мене.

lowndes888

hello world
17 ноември 2012
80
119
Skopje
Не сум земал одамна нешто од али не знаев. Ама и затоа не земав, пошто знам дека е драми секој пат без утка, бар така беше под мк пошта.

Нема ни таму ништо, едино ако виберот глуп нешто аутоматски си брише нешто ако мисли дека е спам. Ја не памтам спам/џанк фолдер да има на вибер.

@Lokomotiva имаш ти нешто пропуштени повици од непознати броеви на тие денови што пишува демек те барале за испоракава?

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Не сум земал одамна нешто од али не знаев. Ама и затоа не земав, пошто знам дека е драми секој пат без утка, бар така беше под мк пошта.

Нема ни таму ништо, едино ако виберот глуп нешто аутоматски си брише нешто ако мисли дека е спам. Ја не памтам спам/џанк фолдер да има на вибер.

@Lokomotiva имаш ти нешто пропуштени повици од непознати броеви на тие денови што пишува демек те барале за испоракава?
Нема да добиеш смс/вибер за пристигната пратка, не им ги чита системот комплетно броевите. Најчесто одат пораките во празно.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
Дали пратка од холандска пошта стигнува преку државна пошта? Или преку VIA, ELS и сличните на нив?

Chiller

user
8 март 2012
1.575
1.186
Скопје Аеродром
Благодарам. Се надевам нема да се изначекам.
Нерегистрирани пратки од типот на UB, ги водат по друг принцип, имаат многу купови во магацинот кај железничка станица.
Регистрираните пратки што не транзитираат преку Унгарија ги третираат поубрзано, така ми објасни поштарот што ми ги носи пратките до дома од Македонски пошти.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.033
1.845
Скопје
Дали пратка од холандска пошта стигнува преку државна пошта? Или преку VIA, ELS и сличните на нив?
Државна .. не би требало да имаш застој генерала, ако влезе царина може да заглави некад ..

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Ова ми е убедливо најдолго чекање. Маска си нарачав месец дена пред да си купам телефон, си викам таман плус минус месец дена и да ми стигне.

Април дојде, абер нема.

2OrderPosta.jpg

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
302
192
Ова ми е убедливо најдолго чекање. Маска си нарачав месец дена пред да си купам телефон, си викам таман плус минус месец дена и да ми стигне.

Април дојде, абер нема.

Погледнете го атачментот 149034
Веројатно ти е до поштата од кај си, пример јас 5 години од Али порачувам и од Скопје за Паланка оди за 1-2 дена и дома уште 1-2 дена

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно