Застој - иако се стигнати во РМ, не се појавуваат на тракинг
Ти се случи и тебе? :annoyed: Мене 3 ми донеси поштарот до дома а нема ништо на тракингот.
Застој - иако се стигнати во РМ, не се појавуваат на тракинг
Посигурно, побрзо и поскапо е DHL.
Можеш и преку државна пошта да пратиш препорачано со тракинг број, всушност секогаш кога праќаш нешто препопрачано автоматски добиваш и тракинг број. Ова за разлика од DHL ќе патува поспоро.![]()
Само да има уште некој од Македонски пошти да го прочита оваНе верував дека ќе го пишам ова, ама Македонски пошти од мене имате едно големо БРАВО!
Сосема можно, пред една недела моја пратка заврши според тракингот во Штип па ја вратија во Скопје наредниот ден па ја пуштија за Битола. Така да очеквај утре да е назад во Скопје па после понатаму.Дечки имал некој вакво искуство со Македонски Пошти ? Нарачувам пратка од Гирбест, и на тракингот на 17track ми ја дава онаа генеричката порака:
Macedonia (the former Yugoslav Republic of), SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)
Но кога проверам на тракингот на пошта, го добивам следново:
![]()
На крајот пишува дека е испратено од Скопје за Прилеп, што не е дестинацијата каде што би требало да се испорача. Ми е чудно затоа што за претходната нарачка се си беше ОК и на 17трак и на страната на пошта. Можно е она Прилеп да е внесено по грешка, или пратката навистина заминала за Прилеп ?
Алиекспрес? Возможно. Јас практукувам купување од Гирбест и Бангуд со тракинг броеви и немам мака.Само јас имам мака... Не ми стигна пратка од америка пратена 20ти август. 2/4 пратки пратени на 5ти септември од кина, исто така ги нема.
Само јас имам мака... Не ми стигна пратка од америка пратена 20ти август. 2/4 пратки пратени на 5ти септември од кина, исто така ги нема.
Алиекспрес? Возможно. Јас практукувам купување од Гирбест и Бангуд со тракинг броеви и немам мака.
Ќе стигне не се секирај, и јас имам 3 пратки испратени на 6ти септември исто и ги нема уште. И кога порачуваш нешто обавезно барај си варијанта со тракинг број (ПРЕПОРАЧАНА ПРАТКА).
Јас сум до сега презадоволен. Од летово наваму имав 45 нарачки. Сите стигнати некои и за брзо време од 10 дена. Што се однесува до пошта мислам дека одлично си ја работат работатата. Се надевам дека така и ќе продолжи
Друже же интересира дали на тракингот на Пошта ке пишува дека е вратена во Скопје пред да се пушти навака или ?Сосема можно, пред една недела моја пратка заврши според тракингот во Штип па ја вратија во Скопје наредниот ден па ја пуштија за Битола. Така да очеквај утре да е назад во Скопје па после понатаму.
Да пишуваше, уствари еве скриншот од патешествието на кабелчето.Друже же интересира дали на тракингот на Пошта ке пишува дека е вратена во Скопје пред да се пушти навака или ?
Џабе е и тракинг. На америчката и се губи трага на 31ви август
Баш како што кажа ти.. Еве ја вратиле во СК пратката.Да пишуваше, уствари еве скриншот од патешествието на кабелчето.
![]()
DHL за помалку од 24 часа стига кај сакаш во Европа ама мислам дека беше 50 еура. Праќав еднаш во Луксембург документ (еден лист хартија).Има некој пратено препорачано писмо до Грција? Единствено искуство што имам со меѓународни пратки е со пакет до Австралија кој што ми го вратија после 2 месеци, со објаснување дека пратката не била подигната. Овој пат треба да пратам документ, па се мислам дали да пратам преку државнава пошта или приватно преку ДХЛ.
Ајде утре ќе си ја земеш праткатаБаш како што кажа ти.. Еве ја вратиле во СК пратката
Тешко. Утре ке ја препратат навака.. Можеби понеделник ке стигне овде. Или ако ја испорачаат сабајле рано навака, ке стигне дента во пошта.Ајде утре ќе си ја земеш пратката![]()
Бесплатна достава
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден