Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    723

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.046
1.111
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Рачунај дека и втората новата пратка може да ја задеси истата судбина како првата... Ова со поштава е испланирана и добро осмислена работа, нема да се среди скоро... Тракинг програмчето не е програма за лансирање ракети у свемир па да не може да го опраат со месеци... А што им е планот на раководството на пошта топраа ќе видиме... А повеќето од пратките нема да ги видиме
Одамна спремаат терен да се приватизира. А од скоро некој изгледа ептен се намерачил да ја купи за џабе пари.

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37
Па може да пробаш, само дотерај се сако, кравата, кажи им дека си доктор плус професор на медицински факс, дека си излегол од работа на клиника, брзаш за операција на неврохирургија во клинички, остај им телефон за контакт ако недајбоже им затреба за да те бараат за врски, има да те оцаринат беспари плус локум и осмех ќе добиеш од тетките таму :) Опни и еден стетоскоп за утисак :) Не е шала, испробано е.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.219
1.689
Скопје
Одамна спремаат терен да се приватизира. А од скоро некој изгледа ептен се намерачил да ја купи за џабе пари.
Ништо чудно. Имам познат вработен во пошта, и по негов муабет проблемите со ситемот почнуваат како темпирани, во 8 сабајле. Или во превод кога ќе дојде администрација на работа, од 6 до 8 се функцинира добро.
Не би ме чудело да е некоја ептен банална работа како нетворк луп(научиле некој ропак да премости 2 порта у свич), која што може и да е ненамерна, али ради интензивирање на муабетов за приватизација, и знаејќи кај сме, би се сомневал во ненамерноста.

emmdee

hello world
2 ноември 2019
56
14
Najdobro resenie e da se sobereme site sto ni falat pratki vo zeleznicka glavnata edna ubava invazija da napravime i da ja blokirame dur ne sredat kakosto treba.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.651
1.815
Ќе имигрирам во канада само да можам да порачувам што сакам од амазон. Ќе ме прашаат в амбасада зошто се преселваш, ќе им речам поштата ви работи.
И они се жалат, биле доста запоставени во однос на УСА, барем што кажува Лајнус ги игнорирале многу, морале да закупат магацин во Сиетл за достава.

thrw

lurker
3 декември 2021
710
582
Najdobro resenie e da se sobereme site sto ni falat pratki vo zeleznicka glavnata edna ubava invazija da napravime i da ja blokirame dur ne sredat kakosto treba.
Може да ги земеме куќиштата да ги ставиме пред Беласица мостот и да спиеме со нив додека не ги добиеме пратките?
И вака кој сака си блокира каде му е текнало и си губиме по час најмалку да излеземе и влеземе преку центарот на градот.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.332
5.342
Скопје
hackitfree.github.io
Може да ги земеме куќиштата да ги ставиме пред Беласица мостот и да спиеме со нив додека не ги добиеме пратките?
И вака кој сака си блокира каде му е текнало и си губиме по час најмалку да излеземе и влеземе преку центарот на градот.
Организираш протести а ?
Епа ајде ... Јас ќе донесам агрегат за струја бар да имаме - еден ЛАН парти да изгејмаме ;)
Транспаренти спремајте „Апгрејд или смрт !„ :ROFLMAO:

Slupcane

hello world
10 јуни 2017
69
31
Да не отварам друга тема ќе прашам тука. Ми стигна пратка преку FedEx Express, не планирам денар да им дадам затоа што еднаш се изгорев со нив па да ми каже некој дали треба да се плати нешто ако им кажам да ја вратат пратката или само да им лупнам ignore и да чекам сами да ја вратат?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.849
34.072
roka.mk
1. Ако им кажеш да ја врата, ќе те прашаат кој ќе го плати трошокот за враќање (ќе треба да плати продавачот, пошто не сакаш ти) ако продавачот одбие си во проблем.
2. Ако го игнорираш може да ти стои во магацин и да ти лупаат лежарина, пак си во проблем.
3. Биди маж и плати си, а потоа радувај се на она што си го порачал и што ти стигнало за 2 дена од другиот крај на светот дирекно на твојата врата без да мрднеш ни метар.

krema

OG
24 јуни 2009
15.749
15.841
youtu.be
Доколку не сакате да платете ни денар би прашал, зошто нарачувате преку брзи пошти?
Или зошто не ги контактирате продавачите за условите на испорака?

Slupcane

hello world
10 јуни 2017
69
31
Продавачот направи грешка, пратката требаше да биде пратена преку Royal Mail. Се договоривме да ја одбијам пратката па затоа и го поставив прашањето бидејки не ми е јасно како иде процедурата.

noc32

hello world
21 март 2016
362
320
Продавачот направи грешка, пратката требаше да биде пратена преку Royal Mail. Се договоривме да ја одбијам пратката па затоа и го поставив прашањето бидејки не ми е јасно како иде процедурата.
Ѕвони во Fedex и кажи им дека ја одбиваш т.е. се откажуваш од пратката и дека треба да ја вратат до испраќачот. Не ги игнорирај затоа што може да ти ја запленат.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Има ли некое „непишано“ правило колку дена стои пратка во 1003? Од искуство вака што нарачувате?

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Има ли некое „непишано“ правило колку дена стои пратка во 1003? Од искуство вака што нарачувате?
И кај мене е вака исто стои 6-7 дена во 1003 ќе треба да чекам ли до мојава пошта да дојде некогаш или можам од таа пошта да го земам?

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
И кај мене е вака исто стои 6-7 дена во 1003 ќе треба да чекам ли до мојава пошта да дојде некогаш или можам од таа пошта да го земам?

Не знам, сеа се јавив ама многу е дрска девојката на телефон. Ништо лошо не прашав со многу мирен тон, али таа што крена не и се живее. Застој во работата имале поради технички проблеми со системот, кога ќе ги надминат проблемите ќе се достави пратката.

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Не знам, сеа се јавив ама многу е дрска девојката на телефон. Ништо лошо не прашав со многу мирен тон, али таа што крена не и се живее. Застој во работата имале поради технички проблеми со системот, кога ќе ги надминат проблемите ќе се достави пратката.
Тешко да се реши проблемот , изгледа ќе е како што кажа погоре членот за 1-3 месеци ќе стигне

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.800
6.495
SK
Само што добив пратка и поштарот ги потврди работите од поназад - до 7:30 им работи системот, после редовно паѓа. Хаос им била поштата, но тоа веќе го знаеме.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Само што добив пратка и поштарот ги потврди работите од поназад - до 7:30 им работи системот, после редовно паѓа. Хаос им била поштата, но тоа веќе го знаеме.
А колку време ти стоеше кај нив? Брзо ти ја донесоа или чекаше доста?

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
од 20 август до сега имам околу 130 пратки, стигнати се само 2 од август и 3 од септември, а веќе пратките нарачани на 1 декември се стигнти во скопска пошта, значи ако уште од август не им с е обработени за овие од декември да се надеваме во мај јуни

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.800
6.495
SK
А колку време ти стоеше кај нив? Брзо ти ја донесоа или чекаше доста?

Според тракингот, првата трага од пристигање во Македонија е на 2-ри месецов. Изгледа како прво до Битола дека ја прошетале... :)

1670932216708.png

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Сеа бев у пошта, прво позади бев кај тоа за пратки малиот влез, културна жена ми објасни што е како е, па ме препрати кај поштарите кај тоа камионите напред у тој влез (у случај да била распределена пратката а да не е апдејтирана кај нив на веб).

Системот им работи само 30 40 минути од сабајле и отвараат по максимум 2/3 вреќи на ден за да ги распределат пратките. Џабе и тракинг број и се, не можат да ти најдат пратка пошто немаат како да проверат. Иделе според датум па кога ќе стигне на ред ќе се отворела.

Не можам да ви објаснам колку вреќи испофрлани имаат и колку пакети и кутии стојат на страна.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно