Мене како ми кажаа , 800 денари сервисирање, со тоа што ако испуштиш една година да сервисираш, после ти пропаѓа за натаму гаранцијата, а инаку не е обавезно да мораш тоа да го правиш. Ма да по мене е и ок да се сервисира од тип чистење на филтри, дополнување на фреон, некако логично ми е дека треба тоа секој да го прави.И мене кога ми ја инсталираа Gree климата пред два месеци ми рекоа гаранција десет години ама да се сервисира секоја година по 1000 денари. Што знам ваљда е фер ама не ми се верува дека ќе ја сервисирам секоја година.
Што модел на грее зема ти ?? и за колку квадратура ти е и дали ти е за ладење повеке или греење ??И мене кога ми ја инсталираа Gree климата пред два месеци ми рекоа гаранција десет години ама да се сервисира секоја година по 1000 денари. Што знам ваљда е фер ама не ми се верува дека ќе ја сервисирам секоја година.
Мене како ми кажаа , 800 денари сервисирање, со тоа што ако испуштиш една година да сервисираш, после ти пропаѓа за натаму гаранцијата, а инаку не е обавезно да мораш тоа да го правиш. Ма да по мене е и ок да се сервисира од тип чистење на филтри, дополнување на фреон, некако логично ми е дека треба тоа секој да го прави.
Кажувам како што ми кажаа по телефон кога се јавив. Еве повели па дополни што тоа значи сервисирање на климаДали знаеш што опфаќа сервисирање на клима, какво е тоа допунување на фреон и чистење на филтри.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Кажувам како што ми кажаа по телефон кога се јавив. Еве повели па дополни што тоа значи сервисирање на клима
Вака изгледа.
Влегува сервисерот.
Добар ден... ахам ова е климата, ахам добро наместена, само исчистете ги филтрире на внатрешната единица.
1000 денари ве молам.
Тоа првиот пат.
Секој нареден е:
Добар ден...1000 денари молам.
Пријатно.
Јас кога го земав Ломо-то баш специјално со ова прашање ги напнав за инеат зашто претпоставувам како ќе биде проверката и ниту еднаш не добив конкретен одговор што тие ќе направат во тој сервис/проверка.
На крај и директно му реков на продавачот да не биде работава дај 1000ка или колку и да беше денари и доби потпис дека е проверено/сервисирано само на хартија ... одговор-от секако пак беше нејасен![]()
Lomo Eco. 22.000 денари мислам беше. Го земав за ладење пред се и случајно ако некогаш парново не ме грее пред сезона или после сезона да ја пуштам и за греење (затоа инвертер земав). Ја користев сега кога беше топлото за да разладам просторија од 30 m2 и лади на 25-6 степени наместена дури и по спалните фаќа по малцеШто модел на грее зема ти ?? и за колку квадратура ти е и дали ти е за ладење повеке или греење ??
30.000+7200 =37.200....кај ги изброја 40.000 ?Фактички климата од 30.000 е 40.000 денари.
Или пак човек може да има 30.000 во кеш и да земе кредит уште 30.000 и наместо да биде рекетиран од шугава фирма како Gree да има Panasonic најнов модел "за три пици годишно"30.000+7200 =37.200....кај ги изброја 40.000 ?
Слабо ти оди математиката
На крајот (после X години) Математикава го кажува ова:
За зијан од 3 пици годишно уредот ке ги служи 10год.
Џаба тркалаш за процесот на сервис, дали сервисерите пиеле само кафе или не за крајниот корисник битен е само печатот кој продолжува гаранција за наредни 12месеци.
Ај сега математика за твојата клима
Ти за твоите 65.000 + 1000ден =66.000 без ниедна пица зијан имаш само 5год сигурност!
Или поописно....ако едно Ломо има 10, а Митсубиши од +60к има само 5год шо значи ем поскапо платено ем помала гаранција....плус прашање каква е гаранцијата али целосна или делумна.
Па Ти после 5тата година ке се тресеш дали ке ти потрае климата во наредните 5год затоа и правиш вакви анализи, а тој со Ломо па макар и нејефтиното ЛомоЕКО ИЧ нема да му ја мисли
Математика...како и да ја вртиш 10>5
Педерски тука е само твојата "анализа"...
Не е најнов модел ама Gree трча по оваа со крпа и со кофа вода и велит "повели мајсторе раце да се замиеш"Линк да пуштеше од панасоник најовиот модел
Испратено Од Централна Македонија
Линк да пуштеше од панасоник најовиот модел
Испратено Од Централна Македонија
Која е подобра варијанта, Panasonic-ов или Mitsubishi FH35VE?
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден