Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со робот правосмукалка

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Ја имаш веќе некое време... Коментар како се покажа во користењето?
Мислењето е автоматски споено:

@Smartus ги држите вие DreameBot L10 или Z10?
Супер си е, пуштив и да џогира сега скоро, супер си ја врши работата.

Curious4tech

read-only
7 октомври 2023
1
0
Јас го имам истиот 1 месец презадоволен сум, долго се канев да купам робот правосмукалка, ја начекав на попуст и ја купив. Супер чисти. Увек вади еден тон прашина и прљавштина, не знам од кај на наоѓа а визуелно нема ништо на ламинатот. Се си работи како што треба. Се качува на пракчиња, заобиколува предмети прецизно, за парите топ е.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Здраво. Фала ви на сите за искуствата, многу голема помош се за некој што првпат се интересира за robot vacuum.
Неколку пишаа неодемна дека се задоволни од Xiaomi S10 EU. Дали станува збор за овој модел, што во моментов е на некоја акција во Mi-store.

Сакам да купам за моите, нема да имаат корист од некои дополнитени функции и фичрс, па затоа планирав буџет до 20.000, а кога ја споив акцијава со искуствата тука си реков треба да е добра зделка за потребите.

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Здраво. Фала ви на сите за искуствата, многу голема помош се за некој што првпат се интересира за robot vacuum.
Неколку пишаа неодемна дека се задоволни од Xiaomi S10 EU. Дали станува збор за овој модел, што во моментов е на некоја акција во Mi-store.

Сакам да купам за моите, нема да имаат корист од некои дополнитени функции и фичрс, па затоа планирав буџет до 20.000, а кога ја споив акцијава со искуствата тука си реков треба да е добра зделка за потребите.

Тој е, за тие пари е топ, беше 16-17к во нептун на попуст пред 3-4 месеци.

Јас сум задоволен.

Чисти супер, паметен е, апп е ок, немам забелешки. За тоа што си имав замисла е и повеќе од добар.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
@Smartus има ли опција да се нарачаат резервни оргинални делови за S5 Max и за колку време би стигнале ? Ми треба таа пластиката за џогер и неколку крпи.

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
@Smartus има ли опција да се нарачаат резервни оргинални делови за S5 Max и за колку време би стигнале ? Ми треба таа пластиката за џогер и неколку крпи.
Може да се донесе додатокот за џогер. Ќе се консултираме со добавувачи па може да се комбинира за почеток на ноември.

Крпите се достапни Купи резервна крпа компатибилна со Roborock S5 Max | Нарачај на smartus.mk

ID

read-only
18 јуни 2022
2
0
Здраво, имав купено Ровус нано робот од топ шоп, но се расипа и сега очекувам да ми вратат парите дека сеуште е под гаранција, па барам нова правосмукалка во тој ценовен ранг.
Ја гледам roborock Q5 pro, дали некој има искуство со истата и дали би имало делови во наредните неколку години?
Гледам и 360 S9 со слична цена, како и mi mop 2 pro, но Q5 pro ми е фаворит засега според карактеристиките, доколку би имало резервни делови во иднина. Се работи за 80м2 стан со повеќе соби, паркет/плочки па затоа барам да е со моп.
Секоја препорака е добредојдена :)

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
267
561
Скопје

S9 ја користам 3 години. ЗВЕРКА
Од смартус земи ја поефтина ти е

AndrejGagale

lurker
12 април 2009
569
73
Прилеп
За S9 веќе читав и има доста задоволни но околу таа цена ја има оваа:

Roborock Q5 Pro

Што мислите има многу добра вшмукувачка моќ? Ја користи некој?
Значи се двоумам помеѓу:
S9
Roborock Q5 Pro
Xiaomi S10+

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.501
2.951
За S9 веќе читав и има доста задоволни но околу таа цена ја има оваа:

Roborock Q5 Pro

Што мислите има многу добра вшмукувачка моќ? Ја користи некој?
Значи се двоумам помеѓу:
S9
Roborock Q5 Pro
Xiaomi S10+
Јас имам Xiaomi S10, интересна играчка е.
Вшмукувачка моќ има 4.000 Pa, и со толку добро собира, не остава ништо на паркетот.
Добро си се снаоѓа околу препреките, релативно брзо мапира, има интересни можности за ограничувања во мапите (да ставиш „виртуелен ѕид“ односно линија која не треба да ја помини, и ја почитува, или пак да одбериш само дел од просторијата да го чисти...), лесно си ја наоѓа базата за полнење.
Јас сум задоволен.
Ама па, не сум имал претходно друга ваква играчка, па не би можел да споредам со друга :)

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
219
162
Предлог mid-range правосмукалка што претежно би се користела за тврди подлоги, плочки и паркет, така што примарна функција би му била џогирање. Од она што истражував дека за вшмукување повеќето средни модели се ок, ама ретко која од поефтиниве модели врши солидна работа за џогирање. Некој со лично искуство?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.501
2.951
Предлог mid-range правосмукалка што претежно би се користела за тврди подлоги, плочки и паркет, така што примарна функција би му била џогирање. Од она што истражував дека за вшмукување повеќето средни модели се ок, ама ретко која од поефтиниве модели врши солидна работа за џогирање. Некој со лично искуство?
Па, веројатно шаоми ес десет:

Испратено од телефоно

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.501
2.951
Додуша, ова ќе ти зависи за колкава квадратура ти треба?
Оваа што ти ја препорачвам (Xiaomi S10) си е ок, ама не верувам дека е за површини поголеми од 40тина квадрати.
Така што, разгледај го и тој критериум при одлучувањето.

Испратено од телефоно

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
219
162
Додуша, ова ќе ти зависи за колкава квадратура ти треба?
Оваа што ти ја препорачвам (Xiaomi S10) си е ок, ама не верувам дека е за површини поголеми од 40тина квадрати.
Така што, разгледај го и тој критериум при одлучувањето.

Испратено од телефоно

Површината е таман меѓутоа оваа S10 мислам само ја влече крпата кога „џогира“. S10+ од друга страна, покрај понапредна навигација со лидар, има ротирачки крпи и применува некаков каков-таков притисок. Но ретко има ревјуа за S10+, а гледам на Нептун од сите робот правосмукалки само таа има една година гаранција наспроти две :unsure:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.501
2.951
Површината е таман меѓутоа оваа S10 мислам само ја влече крпата кога „џогира“. S10+ од друга страна, покрај понапредна навигација со лидар, има ротирачки крпи и применува некаков каков-таков притисок. Но ретко има ревјуа за S10+, а гледам на Нептун од сите робот правосмукалки само таа има една година гаранција наспроти две :unsure:
Да, навистина многу подобро звучи тоа со вибрирањето/ротирањето на крпите.
Иначе јас дома сеуште не сум ја употребил опцијата за џогирање, само смукалката е вклучена и толку. Некако и тоа ми делува доволно.
Пошто за посериозно џогирање на плочки/паркет, сепак повремено рачно ќе се помини (ако има некоја лочка негде накапена од децата, сокче лепливо или слично, не верувам дека роботов 100% ќе го извај...).
Мислењето е автоматски споено:

Да, навистина многу подобро звучи тоа со вибрирањето/ротирањето на крпите.
Иначе јас дома сеуште не сум ја употребил опцијата за џогирање, само смукалката е вклучена и толку. Некако и тоа ми делува доволно.
Пошто за посериозно џогирање на плочки/паркет, сепак повремено рачно ќе се помини (ако има некоја лочка негде накапена од децата, сокче лепливо или слично, не верувам дека роботов 100% ќе го извај...).

nikolarjk91

hello world
4 март 2018
86
62
Дали некој знае дали овој заменски кит со додатоци за Roborock S7 важи и за S8? Во нептун ми викаат да, но не сум сигурен, @Smartus?

Или дали имате оригинал сет во смартус? Ова дали е компатибилно со S8?
Купи комплет додатоци за роботска правосмукалка S7 и S7 Pro Ultra | Смартус Македонија (smartus.mk)

Последна промена:

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Имам С7 роборок, нарачав заменски крпи од али експрес, ужас се, не бришат убаво и оставаат траги, некој да препорача од каде да земам квалитетни крпи?

A$AP-Rocky

hello world
27 февруари 2016
69
22
Македонија
A$AP-Rocky's setup  
Processor & Cooler
Inte i3-8100 @ 3.60GHz (4 CPUs) & DeepCool
Motherboard
ASRock Z370 Pro 4
Storage
500 GB
RAM
32 GB
Video card
nVidia GeForce GTX1660
Case
Modecom Oberon Pro
Mouse
White Shark Galahad
Keyboard
White Shark Commandos Elite
Audio
Sennheiser
Monitor
Samsung 32"
OS
Windows 11
Здраво, некој да сподели искуство со Xiaomi Robot Vacuum E10? Фала

Бирај некоја што има многу добри сензори (освен ако не ти пречи да се удира по предметите и да ти изгреби нешто) - Не ти кажувам за оваа конкретно не ја знам.
Моја препорака S10+, 2 такви купивме во становите и презадоволни сме. Ефикасно чисти, се качува на секакви површини и не се удира по предметите.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Читам добри рецензии за S10+, но и за Roborock Q5 Pro. Двете се иста цена, 400 евра. Не можам да се одлучам, па некој да даде ум?
За канцеларија би се користел, 50 квадрати, без теписи, со џогер функција (и двете ја имаат). Како се со цена заменски делови ако знаете?
Благодарам!

kostatkb

read-only
6 јануари 2018
42
19
Читам добри рецензии за S10+, но и за Roborock Q5 Pro. Двете се иста цена, 400 евра. Не можам да се одлучам, па некој да даде ум?
За канцеларија би се користел, 50 квадрати, без теписи, со џогер функција (и двете ја имаат). Како се со цена заменски делови ако знаете?
Благодарам!
Имам S10 и задоволен сум со метењето, џогирање за овие два месеци не сум пробал но и не очекувам многу. Истиот систем на џогирање го има и Roborock Q5 Pro и оваа ми изгледа нешто подобра за метење, според распоредот на четките и јачината на усис. Но ако ти е битно џогирањето, тогаш S10+ има подобар систем, две ротирачки четки. Така да, одбери си што ти е приоритетно.

8 март 2023
2
0
Здраво дечки.
Ми треба препорака за робот правосмукалка за куќа со 120м2.
70% е паркет (не ламинат), а 30% е плочки.
Освен што добро треба да усисава, поважно ми е што подобро да џогира.
Фала ви многу, поздрав

FatCat

hello world
4 март 2022
196
120
Здраво дечки.
Ми треба препорака за робот правосмукалка за куќа со 120м2.
70% е паркет (не ламинат), а 30% е плочки.
Освен што добро треба да усисава, поважно ми е што подобро да џогира.
Фала ви многу, поздрав

i vaucer -5000

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно