Здраво. Фала ви на сите за искуствата, многу голема помош се за некој што првпат се интересира за robot vacuum.Јас го имам истиот 1 месец презадоволен сум, долго се канев да купам робот правосмукалка, ја начекав на попуст и ја купив. Супер чисти. Увек вади еден тон прашина и прљавштина, не знам од кај на наоѓа а визуелно нема ништо на ламинатот. Се си работи како што треба. Се качува на пракчиња, заобиколува предмети прецизно, за парите топ е.
Sent from my iPhone using Tapatalk
mi-store.mk
Здраво. Фала ви на сите за искуствата, многу голема помош се за некој што првпат се интересира за robot vacuum.
Неколку пишаа неодемна дека се задоволни од Xiaomi S10 EU. Дали станува збор за овој модел, што во моментов е на некоја акција во Mi-store.
Xiaomi Robot Vacuum S10 – Mi Store
mi-store.mk
Сакам да купам за моите, нема да имаат корист од некои дополнитени функции и фичрс, па затоа планирав буџет до 20.000, а кога ја споив акцијава со искуствата тука си реков треба да е добра зделка за потребите.
Може да се донесе додатокот за џогер. Ќе се консултираме со добавувачи па може да се комбинира за почеток на ноември.@Smartus има ли опција да се нарачаат резервни оргинални делови за S5 Max и за колку време би стигнале ? Ми треба таа пластиката за џогер и неколку крпи.
Која од овие две би ми ја препорачале?
360 S9. 360 S9 Роботска правосмукалка | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МК
Xiaomi Robot Vacuum S10. Xiaomi Robot Vacuum S10 – Mi Store
Јас имам Xiaomi S10, интересна играчка е.За S9 веќе читав и има доста задоволни но околу таа цена ја има оваа:
Roborock Q5 Pro
Што мислите има многу добра вшмукувачка моќ? Ја користи некој?
Значи се двоумам помеѓу:
S9
Roborock Q5 Pro
Xiaomi S10+
Па, веројатно шаоми ес десет:Предлог mid-range правосмукалка што претежно би се користела за тврди подлоги, плочки и паркет, така што примарна функција би му била џогирање. Од она што истражував дека за вшмукување повеќето средни модели се ок, ама ретко која од поефтиниве модели врши солидна работа за џогирање. Некој со лично искуство?
mi-store.mk
Додуша, ова ќе ти зависи за колкава квадратура ти треба?Предлог mid-range правосмукалка што претежно би се користела за тврди подлоги, плочки и паркет, така што примарна функција би му била џогирање. Од она што истражував дека за вшмукување повеќето средни модели се ок, ама ретко која од поефтиниве модели врши солидна работа за џогирање. Некој со лично искуство?
Додуша, ова ќе ти зависи за колкава квадратура ти треба?
Оваа што ти ја препорачвам (Xiaomi S10) си е ок, ама не верувам дека е за површини поголеми од 40тина квадрати.
Така што, разгледај го и тој критериум при одлучувањето.
Испратено од телефоно
Да, навистина многу подобро звучи тоа со вибрирањето/ротирањето на крпите.Површината е таман меѓутоа оваа S10 мислам само ја влече крпата кога „џогира“. S10+ од друга страна, покрај понапредна навигација со лидар, има ротирачки крпи и применува некаков каков-таков притисок. Но ретко има ревјуа за S10+, а гледам на Нептун од сите робот правосмукалки само таа има една година гаранција наспроти две![]()
Да, навистина многу подобро звучи тоа со вибрирањето/ротирањето на крпите.Површината е таман меѓутоа оваа S10 мислам само ја влече крпата кога „џогира“. S10+ од друга страна, покрај понапредна навигација со лидар, има ротирачки крпи и применува некаков каков-таков притисок. Но ретко има ревјуа за S10+, а гледам на Нептун од сите робот правосмукалки само таа има една година гаранција наспроти две![]()
Здраво, некој да сподели искуство со Xiaomi Robot Vacuum E10? Фала
Имам S10 и задоволен сум со метењето, џогирање за овие два месеци не сум пробал но и не очекувам многу. Истиот систем на џогирање го има и Roborock Q5 Pro и оваа ми изгледа нешто подобра за метење, според распоредот на четките и јачината на усис. Но ако ти е битно џогирањето, тогаш S10+ има подобар систем, две ротирачки четки. Така да, одбери си што ти е приоритетно.Читам добри рецензии за S10+, но и за Roborock Q5 Pro. Двете се иста цена, 400 евра. Не можам да се одлучам, па некој да даде ум?
За канцеларија би се користел, 50 квадрати, без теписи, со џогер функција (и двете ја имаат). Како се со цена заменски делови ако знаете?
Благодарам!
Здраво дечки.
Ми треба препорака за робот правосмукалка за куќа со 120м2.
70% е паркет (не ламинат), а 30% е плочки.
Освен што добро треба да усисава, поважно ми е што подобро да џогира.
Фала ви многу, поздрав
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден