Истото видео е горе што го стави Деко.Николче отвори ги очите пред да спамираш. Отвораш секој ден и кајшто ќе стигниш копираш што ќе стигниш и репетираш истата работа од насловот. Инаку еве уште едно важно видео:
блокиран ми е тој член не видов.Истото видео е горе што го стави Деко.
Да видиме сега со Интелџииве #чијамајкацрнувунупреде![]()
ahahahahahahAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHЕдит Слабо мора да се признае - да се надеваме дека 3Д верзијата ќе биде подобра![]()
Basically 4060ti во светот на процесори.Да ама исти перформанси со 7700Х само при температура пониска од 60Ц користејки само 87W наспрема 145W !
Мене не ми е криво што АМ5 испадна лош.јас многу го поштовам Тech Jesus. Не сум сретнал некој порелевантен од него во оваа бранша кој не е продаден како Лајнус и слични. Дури и кога збори против АМД го поштовам максимално пошто знам дека муабетите му се на место.
Мене не ми е криво што АМ5 испадна лош.
Криво ми е што излажаа дека ќе биде добар. Ако почнат и они со маркетнгшките трикови на Интел (како на пример носење еркондишн (чилер) и презентирање перформанси во услови какви никој дома нема - Интел го направија тоа) , ќе изгубиме сосема доверба во нив.
На крај краеви никој од нас не е доволно глупав да „фенбојува„ и се колне само во едедн бренд . Ако перформансите се кај другиот тим - се префрламе таму![]()
Друже - ние си браниме бренд основано на тоа колку е стабилен , брз , ефикасен . И не нервира тоа што некој што не го користел тврди дека нечини - дека неговиот Интел е стопати подобар. И просто реагираме на такви боцкања . А во суштина „баш не боли „ дали ќе ставиме Интел ЦПУ или АМД.Ама чекајте другари од кај сеа ваков муабет)))))))
Баш ова ми беше поентата. Амд ќе те продаде, интел ќе ја сврти работата, па интел ќе те продаде, и така. Не биди бренд бич.
ППС работите стануваат уште посмешни AMD Ryzen 7 9700X & Ryzen 5 9600X "Zen 5" CPUs To Receive New "105W" TDP In AGESA 1.2.0.1a BIOS Update
Досега беше во бета за ASUS, денес го видов во stable version BIOS-oт па го снимив.Тие што сте на MSI и ASUS плочи. Држете го апдејтот со microcode 0x129 (што го решава проблемот):
ASUS:
MSI:![]()
MSI releases 0x129 microcode update for first Z790 motherboards, mitigates Intel Raptor Lake instability - VideoCardz.com
BIOS Update For Intel Core 14th and 13th Gen Desktop Processor Instability [Taipei, Taiwan] August 2024 – Regarding the instability of the Intel® Core™ 14th /13th Gen desktop processors, MSI will release the latest BIOS of Intel 700 and 600 series motherboards and 14th /13th Generation Desktop...videocardz.com
Обдукција ќе покажеНаместено на Intel Performance Setting. Треба да е средено, ќе видиме натака.
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Red Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M1
16.460,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден