Пред да го користеш најлегендарниот Ryzen 5 1600 на форумов, дали возеше FX ?
1600 имал? Не збори за тоа како требаше да даде жртва девица за да проработи рам што не е осветен од севселенскиот патриарш?Пред да го користеш најлегендарниот Ryzen 5 1600 на форумов, дали возеше FX ?
Ми даваш вајб на лик шо многу го заебавале оти немал пари да си купи Haswell и сега му дошле 5те минути.
AMD, 2 недели ги одлага Zen5 процесорите ради Typo
Па не знаат да ја свртат ситуацијата во нивна полза овие ретардираниве.![]()
AMD may have delayed Ryzen 9000 launch due to a typo — mislabeled Ryzen 7 chip emerges, Ryzen 5 9600X impacted, too [Updated]
AMD has apparently encountered a marking issue that has morphed into a marketing issue.www.tomshardware.com
Intel, 2 генерации им оксидираат процесорите
AMD, 2 недели ги одлага Zen5 процесорите ради Typo
forum.it.mk јузерот: „исти се“![]()
не иде тоа така, прво пошо на процесорот ќе пишува едно, а си добил друго (што е забрането) - второ што ќе се најдат паметни да ги продаваат поскапо „абе Ryzen 9 е глеј“ на наивни.Овој прв неписмен batch ќе го крстиш "Typo Edition" и ќе го ставиш во bundle со нешто (игра, дрн, дрн).
Toms hardware го потврдува typo-то за 9700x. За другите TomsHardware не знае, а веројатно и AMD сака да ги провери.Ова е претпоставка. Ако е ради typo на 9700x, зошто одложија сите?
Е добро де, зошто тогај различни launch датуми кога требаше заедно ситене иде тоа така, прво пошо на процесорот ќе пишува едно, а си добил друго (што е забрането) - второ што ќе се најдат паметни да ги продаваат поскапо „абе Ryzen 9 е глеј“ на наивни.
Мислењето е автоматски споено:
Toms hardware го потврдува typo-то за 9700x. За другите TomsHardware не знае, а веројатно и AMD сака да ги провери.
Препорака да почекаш бар малку да излезе зен5. За 15тина 20 дена ќе имаме подобра слика за него. Инаку во моментов, зен 4 према буџет.Препорака, доколку сега би купил нова платформа кој процесор би ми го препорачале без разлика дали АМД или Интел?
Во моментов имам I7 4790 веќе е застарен го користам од 2016-та година.
Во перформански би доагале во обзир само над 70% побрз од сегашниов нормално да не е со маани ко овие што прегреваат па оксидираат.
почекај Зен5, а најверојатно и X3D за кратко би ги извадиле. ако сакаш строго гејминг, почекај X3D да излезат, ако не, чим ги извадат Зен 5, земај. тука ќе треба нова матична, рам...Препорака, доколку сега би купил нова платформа кој процесор би ми го препорачале без разлика дали АМД или Интел?
Во моментов имам I7 4790 веќе е застарен го користам од 2016-та година.
Во перформански би доагале во обзир само над 70% побрз од сегашниов нормално да не е со маани ко овие што прегреваат па оксидираат.
Добив препорака да го ажурирам „Bios“ ама кога го направив тоа последен пат, машината не се вклучуваше после 12 дена работа. И се вратив на стариот што го користев. Не знам како да проверам дали има и деградација на мојот „12700k“ или е ставен во ризик зошто партнерот сигурно пуштил нови надградби да ги следи препораките на „Intel“ во врска со моќноста и колку смее волти да поминат низ „Vcore“ и „VID“ да не оди непотребно горе. Можам и рачно да ги наместам ама се мислам уште.Наравоучение: Тие што застанале на 12 генерација Интел, сега засега се безбедни.
TLDW: Интел мислат дека од премногу овошје и фитнес тренери им пропаѓаат процесорите.
Уште да ги има за купување и топ ќе се. Цели генерации никаде ги немаше.
Да се приклучам на возот Интел-Чернобил II.
Неам досеа никаква мака ни проблем со CPU-to (13700К). Ама вчера напрајв update до latest version на BIOS, ради наводно шое вклучен fix-от, е сега ме интересира дали овај е тој patch-ot од телентираните шо би го спречил проблемот ?
Како било ќе почекам до средина на Август, како шое најавено, да не има нов BIOS update.
Погледнете го атачментот 139724
Не е тој. Не може да имаат микрокод апдејт пред интел да го извади.Да се приклучам на возот Интел-Чернобил II.
Неам досеа никаква мака ни проблем со CPU-to (13700К). Ама вчера напрајв update до latest version на BIOS, ради наводно шое вклучен fix-от, е сега ме интересира дали овај е тој patch-ot од телентираните шо би го спречил проблемот ?
Како било ќе почекам до средина на Август, како шое најавено, да не има нов BIOS update.
Погледнете го атачментот 139724
Морееее, и те како знаат.интел ни самите не знаат што им е проблемов, јас не би се залетувал да инсталирам непроверени апдејти.
Ова е од official page-ot на ASUS, како third-party несмеат да вклучат нешто без Интел да им дал, ама шо викаш немојме да знајме дали е тој patch-ot, пошто се најави дека mid-August ќе го испратат ... ќе има следна верзија на BIOS тогаш од ASUS, па ќе се напрај пак update тое, а дека му вервам на Интел после ова глупост ... тешка работа, само AMD толку се абдали шо незнам дали ќе го искористат ова во нивна полза.Не е тој. Не може да имаат микрокод апдејт пред интел да го извади.
Sent by ME using Tapatalk
Морееее, и те како знаат.
Sent by ME using Tapatalk
Го решаваат во моментот кога знаат точно како да го решат, најверојатно. Уште поважно во моментот кога се спремни како да е понашаат од нивниот ПР и сапорт.да знаеја ќе го решеа одамна и немаше да им се деси ова фијаско. Само проблемов не верувам да е решлив со било какви апдејти, и мислам дека ова им е продавање магла.
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден