Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
"Муле" хес арајв'д :)
Точно 10.дена патуваше, пратено на 2-ри Мај навака.
(13.дена од дата на уплата)

4387a9f3de5573270231a98ffdf4511c.jpg

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Не се гледа добро на сликата!
Која е годината на Best before? 2019?

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Професорее математиката да си ја оправаш! :p

pink-mule.png
molin.png

Најјакото е шо нема шанси да ги звизнеш сите 7 од Молин оти ќе има кланица. :hay:

Втората муљка од 5ти нема абер.. ни од Киев нема апдејт. Првата беше брза..

Screenshot_1.png

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Не ми дава порака но атомизер и не е батеријата, не го снемува екранот така што само прекинува со греење, како да губи контакт копчето. Модот го имам веќе една година и цело време сум со него освен краток период со пикото, ми има паднато 2000 пати па чисто информативно прашувам да не е можно да се случува некој спој па да ми ја снема фацата. Го држам fire копчето со иста силина, пали 0.3 секунди - го снемува - не го отпуштам со иста сила на притискање повторно пали (овојпат нормално).. во принцип така функционира ако ме капирате.

Време е да се подновам и со мод и со рта па ако имате нешто да понудите -слободно. Се мислам да земам кајфун 5 ама ме исплашија уназад некои коментари дека е позаебан за мотање, моментално користам мерлин кој е гола вода за греачи. Евентуално ако има нешто подобро слободно предложете, можно е да стегнам пњаууу утре :)

@Metuzalem @Gajche-X @ARMac @Ace Lud @cacko1

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Можно е од паѓање да е нешто откачено, па само допира, а кога ќе му дојде поголема струја да сфати дека не може да помине (или од топлината се шири таман толку да изгуби контакт). А може и да е расипана електрониката. Како и кај секој дефект, додека мајстор не го види, се` може да биде. :hay:

Инаку, Кајфун 5 е еден од најлесните за мотање (поставување грејач), има граничници/кукички и нема каде да бега жицата, дури и да го зашрафуваш со затворени очи со една рака во темница висејќи наопаку под вода. :hay:

А пњаууу фаќа и сега, тоа сакав да го кажам прееска.

За мод, зошто не наследникот (ако си општо задоволен од него), подобрен конектор и поголемо копче, а сомнителна карбон фолија (дали ќе се одлепи; но можеш да си залепиш друга) и вратичката за батерија (не конкретно кај овој, кај овој е дури и масивна вратата/шарките, општо овој систем не ми се допаѓа баш). Или истиот тој со две батерии. Или Пико...

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Инаку, Кајфун 5 е еден од најлесните за мотање (поставување грејач), има граничници/кукички и нема каде да бега жицата, дури и да го зашрафуваш со затворени очи со една рака во темница висејќи наопаку под вода. :hay:

Што мислиш ќе ми биде ли чудно што од мерлин ќе отидам на нешто (далеку) по затворено? Мерлин е прилично отворен, а и не дојде со додаток за стеснување на додаток за воздух.. па некако се навикнав, али премногу ми троши течност, и на 18 вати рине.
И ако може да ми пуштиш линкче од кајфунот.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@GoCe_ Има повеќе стручњаци за Петка од мене, не знам точно која е најдобра... Спомнуваа SJMY верзија, но ја нема на Фастек (или не е обележана како таква). Исто и за воздухот, *мислам* дека можат да се отворат до еквивалентно ниво со Мерлинот, но не сум сигурен...

@Chaeld10_8 Па виде, од 2 до 4 пати (но тоа е само за никотински бази, ПГ/ВГ/арома не поскапуваат). Сигурно и течностите ќе поскапат. За Фастек нема да важи.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@GoCe_
Кајфунот е стварно ептен лесен за мотање, но Мерлин е уште полесен. Мерлинот го користев долго време со редуцирот за воздух (2.5 мм) и пред некој ден го извадив да пробам така.
Без редуцир на 3.5 мм цевче за воздух, се изгубија драстично аромата и вкусот (иста течност).
Прва прилика си го враќам стариот сетап.
Е сега, и Амит е доста широк но ги зачувува вкусот и аромата...
Што се однесува до Кајфун в5, тој е сосема друга приказна. Топло ти препорачувам бар еден.
Јас го имам овој: $11.90 Kayfun V5 Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer - 5ml / 304 stainless steel / 22mm dia. at FastTech - Worldwide Free Shipping изработен е со цевче за воздух 2.7 мм. Утре веројатно ќе го 'рснам овој: $19.21 SXK Kayfun V5 Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer - 5ml / 316 stainless steel / 22mm diameter at FastTech - Worldwide Free Shipping, што исто има потесно цевче од оригиналот, не сум сигурен дали е 2.7 мм исто.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Аман со тие модови, атомајзери, чуда и врагои. Колку што знам тие јадни души не работат на суво.
Чат пат мора да ги натанкаме танковите.
Доста само складираме никотин, одвреме навреме треба и да се потроши малку, а не само да чмае на темно и ладно!
zimnica.jpg
Е така... Конечно ќе пробам течност што одлежала повеќе од месец дена, а не само да им наоѓам мани на аромите.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Утре веројатно ќе го 'рснам овој..
А зошто да чекаш до утре? Купонот е веќе активен, звизнав пред саат време една порачка колку да не ми е мака.

Нели осети дека Метузалем цело време праеше Пињауу.. :suprised:
А пњаууу фаќа и сега, тоа сакав да го кажам прееска.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@Astraion :eek:h::eek:h::eek:h:
Имам отворено неколку тикети кај "Здравствената Колиба" и чекам одговори.
Многу условно поврзани работи: "Ако биде така, ќе направам вака" :hay:
Јес да е викенд и од колибашите ни траг ни глас ќе чујам ама ајде...
Знаеш колку попусти во ФТ и остали сум пропуштил минатиов период. Полнам корпа, анализирам, мислам, на крај ајде се од почеток. На крај (пред 7 сабајле) баталувам се. :cry:
Правам максимални напори да се контролирам. Од кога баталив цигари 1000 евра имам дадено за парење (мање, више), ама тука ја рачунам и зимницата т.е. манџата како што ја викате вие тука.
Не ме жали, ќе направам и јас едно Пињаууу, но по обичај во задњите секунди од попустот (пон. 06:59 am). :crazy:
П.С.: Пушти го ти @Metuzalem, него дугмето за Пињаууу му е излижано на тастатурата! :eek:h:

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Не се гледа добро на сликата!
Која е годината на Best before? 2019?
Март 2019.
Иначе за цена ич не се замарај.
Све што сум нарачал течност во вредност од 10$ до 150$,се поминало.
(има шанси да се плати проверка, царина ептен ако си малер)

Иначе Кипар е најефтин, после е Муле.

Ако несакаш 100.мг,може Бункер или inawera.de или inawera.fr или стандард molin.

@Metuzalem
Уф друже, камо да беше работењево проверка на купончиНа :)

Се згрбавив овие 2.месеца :(
Ни викенд ни бутур, едвај чекам да дојде утре да идам да дишам малце на Водно.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@GoCe_

Мое мислење е дека Кајфун В5 е еден од најлесните РТА за мотање и ставање памук.
Ако ти е лесен Мерлин, Кајфун ќе ти биде уште полесен.
За ерфлоуот мислам дека Кајфун в5 скроз отворен ќе ти биде мало-средна нијанса позатнат од скроз отворен Мерлин, али лесно ќе го навикнеш.
(Плус мислам дека Кајфун ќе ти вади уште поистакната арома од Мерлин, а мислам и дека е поштедлив, плус мислам помалку мака ќе имаш со течење)

Ако зимаш Кајфун В5,
Јас "гласам" за SKK верзијата.

$19.21 Free Shipping SXK Kayfun V5 Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer (Kayfun V5 (SXK), 316 SS, Silver) at m.FastTech.com

За мод, можеш да го Ѕирнеш новиот eVic Primo Mini.
(наследник на VTC Mini)

$34.95 Free Shipping Authentic Joyetech eVic Primo Mini 80W TC VW APV Box Mod (eVic Primo Mini 80W, 100-315'C, Black) at m.FastTech.com

Ако несакаш Joyetech и не ти треба ептен прецизна Температурна Контрола, т-ест ако париш претежно у Power Mode,
Можеш да го Ѕирнеш Sigelei Fuchai Mini 80.watt.
(мене ми изгледа како доста издржлив, од тастери до куќиште.
Би требало да е ептен издржлив на падови :) )

Бел/крем Сигелеи Фучаи мини

$42.35 Free Shipping Authentic Sigelei Fuchai 213 Mini 80W TC VW APV Box Mod (213 Mini Mod, Aluminium Alloy+Zinc Alloy, White) at m.FastTech.com

Сив/карбон Сигелеи Фучаи Мини:

$41.83 Free Shipping Authentic Sigelei Fuchai 213 Mini 80W TC VW APV Box Mod (213 Mini Mod, Aluminium Alloy+Zinc Alloy, Black) at m.FastTech.com

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не ми вадете муабети, само скромно пињау беше (колку да не биде без ич):

KchzMW7.png

Нектарчето затоа што е поевтинето за пола долар, а и да имам за делови за најкористениот атомизер во моментов.
Кајфунчето за со батериите од колибашите.
Изолаторите - куќа е, ќе се најде. :hay: Ги гледав атомизерите за кои се наменети и стојат во 510-ката внатре, па мора да фаќаат и на многу други работи.
Т-то за да ми стои покрај мене, да не распакувам секогаш комплет шрафцигери за секоја ситница. Двата имбуси биле демек најкористени во атомизерите.
Дршка за бушење или за нешто друго, ќе се најде.
Дриптип мора да има.

И плус да потрошам сертификат од 9 долари, пак им платив само 20. :hay:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Тука на форумов читав како кипарскиот никотин е лила боја, "биберосан" на вкус, имаше и слики како изгледа.
По светскиве форуми исто така го гледаат како "задња шанса".
Јас би го оставил баш за таква варијанта. Кога никаде ќе нема, дај било што.
Никотинов од мулето од друга страна сите вајпери во Европа го фалат...
1.57 / 1.43 евра за грам никотин. Ќар до гуша, а квалитетот ?!?

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Тука на форумов читав како кипарскиот никотин е лила боја, "биберосан" на вкус, имаше и слики како изгледа.
По светскиве форуми исто така го гледаат како "задња шанса".
Јас би го оставил баш за таква варијанта. Кога никаде ќе нема, дај било што.
Никотинов од мулето од друга страна сите вајпери во Европа го фалат...
1.57 / 1.43 евра за грам никотин. Ќар до гуша, а квалитетот ?!?
Никотинот со боја може да потемни и до бакарно кафена. Затоа го претураш во стаклена флаша и да остане што помалку воздух во флашата. Meне пракса веќе ми стана, кипарски 100мл го ставам во 75мл флаша темна стаклена,буквално до горе,а остатокот го употребувам одма. А другото иде во фрижидер

Sent from my C6603 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно