Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Додадена камата на каса

Nokia

hello world
18 декември 2009
55
52
Пишува цена до производот, одиш на каса и ти викаат дека треба да платиш повеќе. На просечниот Македонски потрошувач тоа не му е во ред, не ни знае што значи СВТ, само знае дека производот ќе го чини повеќе од тоа што го пишува на истиот. Тоа не значи дека Нептун пробува да ги излаже потрошувачите, само значи дека треба цените да бидат напишани поразбирливо.

Можат да напишат до цената дека е можно да има дополнителни трошоци за да не бидат потрошувачите изненадени. Има луѓе на кои 1000 денари им значат

Тоа значи дека на картончето треба да стават и една книга со услови за рати, камати и кредитирање? Глупости.

Колку што читам, овде сите се добро запознаени дека купувачот не платил дупла камата, туку дека Нептун му искочиле у пресрет наместо да плаќа на банката 11,25%, да го искористи нивниот договор и да плати само 5% унапред (додадено на цената) и сите да бидат среќни. Е АМА македонче не сваќа. Прво овој "новинарот" што го пишувал текстот па се до 90% од купувачите.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Епа нели нема логика туку така да ти дадат рати... Од што си личен?
Лани кога имаше некој попуст на беко производи продавачот фино си ми кажа дека цената е за во кеш, на рати до 12 месеци е старата цена и дека на 48 раати имаш камата.
Инаку испаѓа дека ми даваш на заем 300 евра, треба да ти вратам 250 плус ме чекаш 5 месеци, што нема логика нели.

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Е АМА македонче не сваќа

Па тоа е и поентата ако прочита што напишав. За да нема забуни и реакции на каса, пиши таму дека има и други трошоци и пријатно. Вие се ставате во таа ситуација и сосема ви е логично кога ќе ви кажат дека има дополнителни трошоци, ама просечниот македонски купувач не е упатен во тие работи и кога ќе му кажат дека има првата помисла му е дека се обидуваат да го заебат. Имам двајца другари што работат во Нептун како продавачи, ако почнам да ви раскажувам какви дешавки имаат со купувачи, ќе ни треба уште еден форум. Тоа што го предлагам е за вработените на каса во Нептун да не ги боли глава.

Омилена прича ми е кога им дошол тип и им барал да му посочат болјер што не прави ГЛИГОР!

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Болјер што не прави глигор. Они му рекле мислите бојлер што не прави бигор? Да, да, глигор...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно