Necromancer
poweruser
Фулата и Хел, поскапиот се и дветеОва е амп само и кај нас би дошло околу 150е
Фулата и Хел, поскапиот се и дветеОва е амп само и кај нас би дошло околу 150е
За каква потреба? Може напиши повеќе инфо следен пат за да добиеш конкретен одговор.
Многу е тешко да најдеш солиден ресивер од овој тип по добра цена, особено што цената воопшто не игра улога.
Пример 1 ($2200) и пример 2 ($4500), прескапи уреди кои технички не задоволуваат основни аудио стандарди. Не верувам дека Marantz SR 5012 кој го постираше погоре ќе биде нешто подобар.
Предлог жичани слушалки до 100еу? Имам бежични, си имаат предности ама не ми е звукот по ќеиф баш. Може на ново или пак на старо, но да ги има кај нас за набавка.
Највеќе што ги гледав по нет беа Audio Technica m40x и m50x незнам кај нас како се со цени.
Фала ти на одговорот. Околу 100еу ми е буџет за старо или ново, поради тоа ги спомнав инаку видов дека се 50тина долари поскапи m50. Како и да е не сум фиксиран баш на тие модели и ќе ги разгледам овие што ги посочи.M40x можда, ама M50x за 100е кај нас тешко. Прашај во Амски за Sennheiser HD559 ако немаш ништо против open back, имав прилика да ги слушнам пред некое време и солидна опција се. Европската цена им е 99 евра, Амски од мое искуство оди по таа цена, можда ќе добиеш и некој попуст.
EDIT: Амски ми ги понуди и HD280 Pro, исто околу стотина евра беа, ама мене не ми беа по мерак баш.
Предлог жичани слушалки до 100еу? Имам бежични, си имаат предности ама не ми е звукот по ќеиф баш. Може на ново или пак на старо, но да ги има кај нас за набавка.
Највеќе што ги гледав по нет беа Audio Technica m40x и m50x незнам кај нас како се со цени.
Ти благодарам на исцрпниот одговор.Кажи ни повеќе околу тоа, која би ти била намента. Дали стриктно за музика или планираш да гејмаш со нив (по никот претпосдавувам дека да).
Лично, мислам дека сугестијата на @fuzzjaw за Sennheiser HD559 е солидна. Ако располагаш со малку пофлексибилен буџет, би ти предложил да идеш со Sennheiser HD599. Кај Амски се превисока цена 200Е, што е претерано бидејќи на запад се движат околу 130-140 евра. А додека HD559 кај него коштаат 99 евра и на тоа сигурно би ти дал -10% попуст. Генерално правило нека ти биде, дека со 2-3 реда муабет скоро сите даваат по 10% попуст.
HD 280 PRO би ти била добра опција со благ Equalizer. Трето, разлгедај што имаат и во Vision, услужливи се, имаш опција и да тестираш слушалки кај нив. Beyerdynamic DT240 Pro може да претставува добра опција за тебе. Ако решиш да додадеш уште 40е ќе можеш да купиш и DT770.
Сеа ради Коронава е зезнато. Ама мој совет ти е да појдеш до сите продавници, да чуеш и да одбереш која слушалка ти се свиѓа најмногу. И не заборавај, дека во секоја продавница некој користат FLAC фајлови, некои ќе ти пуштаат музика од YouTube. Па можеш да се излажеш дека некоја слушалка звучи подобро, само поради изворот. Па внимавај и на тоа.
И ако немаш соодветно појачало, не зимај слушалки што се над 30-40 Ohms.
Ти благодарам на исцрпниот одговор.
Примарно за музика, за гејминг воопшто не ми е битно. Околу буџетот сега за сега толку имам одвоено за слушалици, можеби во иднина би земал нешто подобро. Но сега отприлика гледам до 6-6.5к.
Опцијата за слушање на лице место е супер, нудат во повеќето продавници? Ќе појдам по продавнициве но како што кажа со ситуацијава малку лимитирачки е во моментов...
За појачалце имам, но да најдам добри price/performance слушалици. Генерално добив идеја што да барам од вашите предлози, па ќе се водам по тоа. Вака по интернет кога пребарувам излегуваат купишта модели а кај нас пак е многу мал изборот. Но сепак ќе разгледам што како.
Ти благодарам на исцрпниот одговор.
Примарно за музика, за гејминг воопшто не ми е битно. Околу буџетот сега за сега толку имам одвоено за слушалици, можеби во иднина би земал нешто подобро. Но сега отприлика гледам до 6-6.5к.
Опцијата за слушање на лице место е супер, нудат во повеќето продавници? Ќе појдам по продавнициве но како што кажа со ситуацијава малку лимитирачки е во моментов...
За појачалце имам, но да најдам добри price/performance слушалици. Генерално добив идеја што да барам од вашите предлози, па ќе се водам по тоа. Вака по интернет кога пребарувам излегуваат купишта модели а кај нас пак е многу мал изборот. Но сепак ќе разгледам што како.
Најдобар начин за пуштање музика од мобилен/лаптоп на појачало а притоа да не го губи многу звукот? Имам bluetooth receiver, не е тоа тоа. Дали можеби wifi receiver e подобар?
Кабелот дава најдобар звук секако.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Некое добро мобилно Појачало за Android како на сликата нешто Сакам да го зацврстам на силиконска маска по можност да има и вградена батерија предлог ?Погледнете го атачментот 85844
Испратено од SM-G9770
Chromecast Audio со оптички тослинк кабел.
Audio technica ath-m30 и Superlux 681bНекој предлог за слушалки за музика слушање до макс 2000 ден ?
Најјбитно од све е да не болат ушите после 1-2 часа слушање музика од самото тоа што притискаат слушалките а и воедно да даваат добар звук..
Мислење некој за CCA C12. Ги гледам по интернетот ги фалат доста, еден другар има KZ ZS10 Pro (KZ е parent компанија на CCA) и доста ме бендисуваат. А на интернетот викаат нешто подобри се од ZS10 Pro.
Поздрав дечки!
Ми треба малку помош за наоѓање на неколку делчиња аудио опрема за микрофон бидејќи сум малце не квалификуван за тоа. Пред се барам USB Микрофон во стилот на Samson G-Track Pro со сите поврзни делчиња што би ми требале. Како што се држач, shock mount, pop filter итн.
Доста од времето го поминувам на состаноци, работа со клиенти преку интернет, гејминг, Дискорд итн. па ми треба малце по професионален сетап освен слушалици. Пробав да ѕирнам на интернет но многу од продавниците не ги има или пак тоа што им е на залиха не е упдејтувано со години.
Фала однапред!
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
CPU AMD RYZEN 5 3400G, Quad Core, 4,2GHz 6MB s.AM4,Vega 11 Graphics , YD3400C5M4MFH TRAY
5.550,00 ден