Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Мене по телефон ми имаат истите кажано дека испратиле и они официјален допис до Apple, без одговор (јавувањето ми беше пред нешто помалку од месец дена), но да секогаш сметам дека е подобро писмено отколку по телефон бидејќи сепак треба да имаат повеќе предпазливост што би напишале отколку што би рекле по телефон.

П.С. Оф топик прашање дали support на овој форум би се погрижил доколку би пријавил дека денес имаше два обиди за промена на лозинка на мојот профил овде, истите не се од мене, а сум бил само активен на оваа тема. Би сакал некој по искусен во однос на правилата да ме извести.
Ви благодарам однапред.

Да, причината е поради оваа вест, а слична објава од член поврзано со ова има тука - од двете теми мислам дека ќе добиеш доволно информации за да знаеш за што се работи.

И

Избришан член 41324

Гостин
Мене по телефон ми имаат истите кажано дека испратиле и они официјален допис до Apple, без одговор (јавувањето ми беше пред нешто помалку од месец дена), но да секогаш сметам дека е подобро писмено отколку по телефон бидејќи сепак треба да имаат повеќе предпазливост што би напишале отколку што би рекле по телефон.

П.С. Оф топик прашање дали support на овој форум би се погрижил доколку би пријавил дека денес имаше два обиди за промена на лозинка на мојот профил овде, истите не се од мене, а сум бил само активен на оваа тема. Би сакал некој по искусен во однос на правилата да ме извести.
Ви благодарам однапред.

Исто и кај мене и тоа од двата профила по два пати.

И

Избришан член 41324

Гостин

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Што ќе ми го... други начини и сега има, не е тоа поентата.
Додека сме на ова прашање, може и други да ги интересира... кој е моментално начинот?
Може и линк до тема/оглас, за да избегнеме офтопик, за кој веќе се извинувам. :rolleyes:

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Врати на истава тема наназад, некаде пред 2 години.

Иако, на крајот сè се сведува на S1lkpay.

KostaGj92

read-only
9 јануари 2023
8
6
Некој спомна за payoneer еве и wise ми дозволи да ја ставам картичката во wallet.
Можно е да има некој напредок во поглед на ова…

Испробано е работи на неколку места, дури и како Apple Pay опција. И со саат работи :)

Атачменти

• IMG_3559.jpeg
    IMG_3559.jpeg
    339 KB · Прегледи: 90
  • IMG_3560.jpeg
    IMG_3560.jpeg
    386,2 KB · Прегледи: 92
И

Избришан член 41324

Гостин
Некој спомна за payoneer еве и wise ми дозволи да ја ставам картичката во wallet.

Испробано е работи на неколку места, дури и како Apple Pay опција. И со саат работи :)

На кој регион ти е Wise акаунтот?

starboy10

hello world
20 април 2024
101
124
Што ќе ми го... други начини и сега има, не е тоа поентата.
Да, но ова е официјален влез на пазарот со помош на Aircash. Како е тоа исто како некои неофицијални методи? ни треба некој to break the ice

На пример, Revolut официјално го донесе Apple Pay во Хрватска во 2019 година.

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје

Дајте како да се напраи пајонир или вајс, пробав вајс со америчка адреса кај другар али ми побараа и доказ ssn, visa, и слично…

Зборам за на постапка за македонци, за бугари знам лесно е…

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Да, но ова е официјален влез на пазарот со помош на Aircash. Како е тоа исто како некои неофицијални методи? ни треба некој to break the ice

На пример, Revolut официјално го донесе Apple Pay во Хрватска во 2019 година.
Во насока дека сепак е некој друг наменски сервис, на кој треба наменски да се префрлаат средства и да се плаќаат дополнителни, најчесто не мали провизии, за да се користи Apple Pay; а не со истата сметка/картичка која првин е домашна, а потоа и на која се прима плата/хонорар/пензија/долгот од другар ти/повратот од мој ддв... што и да е... таа е, една, не треба ништо дополнително да се прави за да се користи Apple Pay.

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1

Офф: како ја додаде тинекс картичката на валет?

KostaGj92

read-only
9 јануари 2023
8
6
Tinex е преку pass2u. Дури и можеш сам да си креираш картички таму. Сите што ги имаш креирај си ги.

А wise account-от е Australia (прифаќа македонска лична карта/возачка). Откако ќе креираш си враќаш на македонија
Имаше некаде низ темава на почетоток и за ова објаснување за wise. :)
Дури мислам дека и ако смениш локација на телефонот србија, секако ќе можеш да ја додадеш во wallet wise картичката(не сум го испробал до сега).

Majgadi

read-only
1 март 2023
22
25
Дајте како да се напраи пајонир или вајс, пробав вајс со америчка адреса кај другар али ми побараа и доказ ssn, visa, и слично…

Зборам за на постапка за македонци, за бугари знам лесно е…
Hi, Wise account-от направи го да биде Австралиски. За да креираш Digital Card ќе мора да завршиш KYC процедура ама проаѓа и со Македонска лична карта и процесот е прилично брз. Откако ќе ја добиеш Digital Card, смени Region на самиот iPhone во регион во кој е официјално поддржан Apple Pay (јас успеав со Србија) и ќе можеш да ја додадеш картицата во Apple Wallet. После врати си го регионот на Македонија и картичката ти останува во Apple Wallet.
Можеш да плаќаш на POS терминали, да вадиш пари од банкомат, да плаќаш онлајн
EDIT: Откако одговорив, видов дека и KostaGj92 го пишал истото.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Ете, конечно сме дел од СЕПА. Иако нема поврзаност со Apple Pay, мислам дека ќе има големо влијание врз конечната достапност на услугата заради статусот на земјата и како потврда за нејзината усогласеност со ЕУ регулативата на темата.

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Ете, конечно сме дел од СЕПА. Иако нема поврзаност со Apple Pay, мислам дека ќе има големо влијание врз конечната достапност на услугата заради статусот на земјата и како потврда за нејзината усогласеност со ЕУ регулативата на темата.
Имплементацијата ќе почне од октомври годинава… здравје боже ние како крајни корисници за 2-3 години може ќе добиеме епл пеј, не за друго, глупо ќе им биде на епл само нашава држава ќе остане па ќе се смилуваат ваљда, да речат еве има епл пеј у секоја држава.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно