Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Здраво,

Ме интересира како со ИМЕИ да го најдам сопственикот на телефон без да одам преку полиција.

Ми треба помош, кој може би му бил благодарен.

Се работи за Телеком оператор.
Број на сопственикот знаеш?
Мислењето е автоматски споено:

Здраво,

Ме интересира како со ИМЕИ да го најдам сопственикот на телефон без да одам преку полиција.

Ми треба помош, кој може би му бил благодарен.

Се работи за Телеком оператор.
Треба да си најдеш некој што работи таму да ти заврши работа.

Qwerty29

hello world
21 септември 2021
125
106
ГостиJар
Има некој проблеми со YouTube PiP ? Мене не ми функционира немам опција во 'General' YouTube App за PiP гледам други ја имаат.

Filipovski

read-only
8 април 2018
41
46
Има некој проблеми со YouTube PiP ? Мене не ми функционира немам опција во 'General' YouTube App за PiP гледам други ја Мислам дека е премиум опција. Инаку имам на 16.3.1.
Мислам дека е YouTube Premium опција и треба да ти е вклучено PiP и на iPhone (во General). Инаку кај мене си функционира на 16.3.1

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.832
4.975
Писти Охту
Гледам дека не е дискутирано овде на темава, на било која верзија (почнувајки од 15 одкога го имам 13 про макс па се до 16.04) забележувате и вие статер во многу апликации и некои анимации (пример брзо скролање низ отворени апликации -swipe up + hold - па избирање на апликација)? Се дешава често

nikolarjk91

hello world
4 март 2018
86
62
Гледам дека не е дискутирано овде на темава, на било која верзија (почнувајки од 15 одкога го имам 13 про макс па се до 16.04) забележувате и вие статер во многу апликации и некои анимации (пример брзо скролање низ отворени апликации -swipe up + hold - па избирање на апликација)? Се дешава често

На 14pro го немам забележано до сега тоа.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741

Го имам 13ПМ веќе 2 месеци и не сум имал проблем. Го купив 16.3.1, сега 16.4.
Претходно од 15.3 до 16.3.1 на 12ПМ немав такви ситуации.

Sent from my iPhone using Tapatalk

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.832
4.975
Писти Охту
Го имам 13ПМ веќе 2 месеци и не сум имал проблем. Го купив 16.3.1, сега 16.4.
Претходно од 15.3 до 16.3.1 на 12ПМ немав такви ситуации.

Последниве два три дена магично ги снема кај мене

biskoja1989

read-only
3 април 2012
7
2
Момци, некој што имал проблем со СМС на iPhone 14pro???
Често пати, не секогаш СМС пораките фејлаат да се испратат, пробани сите финти со гасење ајмесиџ итн....
ПОМОШ

Petarys

hello world
28 јули 2009
253
448
Прага, Чешка
Момци, некој што имал проблем со СМС на iPhone 14pro???
Често пати, не секогаш СМС пораките фејлаат да се испратат, пробани сите финти со гасење ајмесиџ итн....
ПОМОШ
Дај малку повеќе детали, и скриншот од error пораката. Какви пораки, iMessage to iMessage или класични СМС?

Имам 13про, немав кочење на анимациите, ама батеријата се празни ко луда...

biskoja1989

read-only
3 април 2012
7
2
Дај малку повеќе детали, и скриншот од error пораката. Какви пораки, iMessage to iMessage или класични СМС?

Имам 13про, немав кочење на анимациите, ама батеријата се празни ко луда...
Ете у прилог два скрина.

Едниот додека се испраќа пораката зелената линија не се пуни до крај, после одредено време добивам нотификација месиџ нот диливерд.

Вториот скрин е од сетингот за iMessage дека е исклучено, сеедно истото се дешаваше

Атачменти

• unnamed (1).jpg
    unnamed (1).jpg
    179,1 KB · Прегледи: 57
  • unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    133,4 KB · Прегледи: 57

Petarys

hello world
28 јули 2009
253
448
Прага, Чешка
Ете у прилог два скрина.

Едниот додека се испраќа пораката зелената линија не се пуни до крај, после одредено време добивам нотификација месиџ нот диливерд.

Вториот скрин е од сетингот за iMessage дека е исклучено, сеедно истото се дешаваше
iMessage функционира само меѓу испраќач/примач што користат iPhone/iPad, кога функционира, балончето за пораки е сино. Во случајов изгледа како класичен СМС, а тоа што пораката не стига најверојатно е поврзано со операторот. Провери си со кој и да ти е оператор дали имаш вклучени СМС пораки во пакетот, ако тука имаш потврден одговор, провери со примачот дали им го имаш точниот број, може и од страната на примачот да има проблем

biskoja1989

read-only
3 април 2012
7
2
iMessage функционира само меѓу испраќач/примач што користат iPhone/iPad, кога функционира, балончето за пораки е сино. Во случајов изгледа како класичен СМС, а тоа што пораката не стига најверојатно е поврзано со операторот. Провери си со кој и да ти е оператор дали имаш вклучени СМС пораки во пакетот, ако тука имаш потврден одговор, провери со примачот дали им го имаш точниот број, може и од страната на примачот да има проблем
Од понудените опции останува да прашам кај операторот да не има некоја фрка.

doperrr

hello world
27 февруари 2022
50
81
Дечки дали вреди да се зима Iphone 12-че, се заљубив во изгледот по долгогодишно користење на android, дали би бил океј во однос на наредни година до две? Ви благодарам ;)

cogscape

hello world
28 јуни 2016
57
104
cogscape's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X
Motherboard
Asus ROG Strix B450-F GAMING
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus NVMe
PSU
Corsair HX1000
RAM
Kingston HyperX Predator 4x16GB 3200MHz DDR4 CL18
Video card
EVGA 3090 FTW3 Ultra
Case
Lian Li
Mouse
Logitech MX Master 3S
Keyboard
CoolerMaster MK730
Monitor
Dell P2421DC + Dell P2423D
OS
Windows/MacOS
Дечки дали вреди да се зима Iphone 12-че, се заљубив во изгледот по долгогодишно користење на android, дали би бил океј во однос на наредни година до две? Ви благодарам ;)
Верувам дека нема да се покаеш и во моментов би требало да е доста прифатлива цената на 12ките. Но, сепак прашуваш во топик каде што биасот е очекуван да биде во полза на јаболкото така да, ако се двоумиш подобро побарај неутрално мислење на друго место :D

Јас лично користам 12 про и иако бев хардкор андроид човек не толку одамна, не сум нашол замерка и не би можел да се убедам повторно да купам андроид - според мене јаболкото е постабилно и поисполирано во секој поглед.

едит: сигурен сум и дека ќе остане релевантен во наредните година-две, ако не и 4 (попрво батеријата ќе ослабе).

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Не вреди да дадеш 550 еу за нов уред, а за половен ако не се разбираш може да налеташ на нешто што е менувано и да имаш проблем.

12ка серија треба да се пази, имаат проблем со аудио чипови т.е слуашалка.

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Според мене вреди, само не по цена на нов колку што е моментално, најди си користен од човек. За терање и брзина, ќе тера супер барем уште 3 години
.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
16.4.1 пуштија, како што се очекуваше. Ама Петок денес, малку чудно...
cd1bca0c76c4978ad5c9f9f1411e1dd0.jpg

yane19

hello world
29 јуни 2020
52
34
Дали некој користи Iphone со македонски јазик како основен?
Дали менијата во системските опции се преведени на македонски?

12345*

hello world
14 јануари 2021
164
67
Дали некој користи Iphone со македонски јазик како основен?
Дали менијата во системските опции се преведени на македонски?
Не постои македонски јазик на ајфон.. Можеш Хрватски да ставиш

MrComputer

hello world
1 февруари 2021
80
72
Битола
Здраво дечки, како долгогодишен корисник на Android сакам да направам транзиција кон Apple. Порано сум имал iphone, ама тоа беше пред 10 години може. Сега повотно ми се појави желба да имам iphone. Во план имам да ги почекам новите 15ки, колку што видов ќе излезат октомври негде и од нив да земам некој. Некој useful tips and tricks, совети околу купување, искуства, од каде да се купи etc. се добредојдени.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Здраво дечки, како долгогодишен корисник на Android сакам да направам транзиција кон Apple. Порано сум имал iphone, ама тоа беше пред 10 години може. Сега повотно ми се појави желба да имам iphone. Во план имам да ги почекам новите 15ки, колку што видов ќе излезат октомври негде и од нив да земам некој. Некој useful tips and tricks, совети околу купување, искуства, од каде да се купи etc. се добредојдени.

Just go for it. Не ти требаат никакви совети, купи си и користи си го.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не знам како е кај Вас, ама кај мене цело време проблеми со wifi то. Цело време се дисконектира или нема интернет, па морам да вклучам/исклучам.
Исто така приметувам замрзнување неколку пати на рандом апликации. Морам да минимизирам па да вратам пак за да биде responsive.
16.4.1 сум инаку.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно