Mechanic
hello world
- 2 мај 2016
- 328
- 235
Како си задоволен од 100U? Кинеска или глобална верзија?Vivo X100 Ultra, GCAM + stock RAW
Погледнете го атачментот 147542Погледнете го атачментот 147543Погледнете го атачментот 147544
![]()
Се мислам дали да нарачам 200U или да одам со 100U. Нема некоја голема разлика во цена за 16/512 моделот.
Со Vivo малку ме нервира тоа што мора да се нарачува од AliExpress или некоја слична продавница (немам досегашно искуство со купување телефони од таму). Локално не ги продаваат каде што сум, за разлика од Oppo X8, Xiaomi 15 Ultra и Pixel 10 Pro — овие ми беа во потесен избор покрај Vivo. Дали имаш некоја проверена продавница од Али?
Досега користев Pixel 7 — телефонот е и понатаму супер, веројатно и ќе го задржам за секојдневна употреба. Новиот планирам да го земам главно поради камерата. За празниците имам во план голема тура низ 14 држави, па се двоумам дали да ги потрошам парите на DSLR/Mirrorless, или на телефон како Vivo, што би го користел и за други работи, за разлика од камерата што ќе остане да фаќа прашина до наредно патување