dietpanda03
read-only
- 31 јули 2025
- 39
- 42
Vazi ova i za kartickite za studenti? Vibe on i obrokot.
За Вајб Он ќе работи ама за таа за оброк секако дека не.Vazi ova i za kartickite za studenti? Vibe on i obrokot.
ne mislev visa direct na taa tuku apple pay i google pay. Izvini loso se izrazivЗа Вајб Он ќе работи ама за таа за оброк секако дека не.
Па за таа за оброк би требало дека пак е Виза и нема некоја разлика. А за Вајб Он ќе си работи нормално.ne mislev visa direct na taa tuku apple pay i google pay. Izvini loso se izraziv
pa da racuname ovoj mesec se halk, stb oktomvri, noemvri sparkasse
следната неделаpa da racuname ovoj mesec se halk, stb oktomvri, noemvri sparkasse
Треба да им се пише директно и да им се каже за Apple, Google Pay, SEPA…Толку се напаливме како народ за Гугл/Апле пеј...
Па замисли Револут кога ќе дојде. Ќе пукаме.
Ја ги спамам барем еднаш месечно и Пејпел и Револут, и исти одговор добивам дека сеуште немаат информација за нашата држава ама поради зголемен интерес разгледувале опции. Ова е вака не знам, 2 години, 3.Треба да им се пише директно и да им се каже за Apple, Google Pay, SEPA…
Значи само кај НЛБ не прикажува трансакции со Виса….КБ си работи без проблеми.
А тие сиротите отвориле тикет вчераПосле мнооогу време, вчера конечно ми одговорија.Погледнете го атачментот 153919
На ниту една банка (банкомат) не може да се уплаќа преку Google/Apple pay.Штотуку ја дознав оваа глупост од КБ - не може да се уплаќа готовина на банкомат со Apple Pay!
![]()
Не може и на НБЛ, мора картичката да се вметне во банкомат.Штотуку ја дознав оваа глупост од КБ - не може да се уплаќа готовина на банкомат со Apple Pay!
![]()
СТБ може да се уплаќа готовина бесконтактно со картичкаНе е ни до КБ ни до НЛБ. Во моментов не можеш да уплатиш готовина на банкомат ниту со Apple Pay, ниту со бесконтактна картичка затоа што мора чипот физички да се прочита. Ни ApplePay ни бесконтактен допир на картичка не ги праќа податоците од картичката или корисникот туку само токен за една трансакција. Ниту еден банкомат во светот не поддржува депозити преку contactless во моментов.Така се поставени EMV стандардите сега за сега.
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден