ако го земеш на ново* немаш гајле. ако го земеш на старо, малце е tricky, не знаш колку му се десил/акумулирал проблемот :/ме занима која е состојбава со деградацијава на 14та генерација? Ми фаќа око 14700к како солиден процесор за видео едитирање и гејминг.
абе ајде килав, не зезајАко би идел на АМД би бил ептен килав 9ката за игрици, а пак 7ка да земам ептен неспособен е за видео едитирање.
не вади 210 фрејма, вади 198абе ајде килав, не зезај![]()
не вади 210 фрејма, вади 198))))
Погледнете го атачментот 147330
Којзнае што си гледал ти Рони. Практично нема никаква разлика во игри помеѓу R7 и еквивалентните R9.
7700X 156/114, 7950X 154/111
9700X 158/114, 9950X 159/115
Кај 7950X3D има мала разлика во однос на 7800X затоа што некои игри треба рачно да ги посочиш кон X3D чиплетот, еден клик во гејмбар е тоа.
Е сега ако ти споредуваш на пример 7700X со 7900X, тоа се веќе баби и жаби, затоа што еквивалентот на 7900X е 7600X.
Од ошто горат?Дежурниве бапчорки некако слабо зборат за 9800X3D шо горат. Само нвидиа ли ќе ја ругаме?
https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/1iui7lx View: https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/1iui7lx/9800x3d_failuresdeaths_megathread/
"уште" не се знае, грото што видов се на есрок матичнаОд ошто горат?
od ogan ahahahaОд ошто горат?
Нова платформа секоја година ,,,Новите Nova Lake што ќе бидат у производство 2026та ќе имаат 52 јадра флегшип чиповите. 16 P-cores + 32 E-cores + 4 LPE-cores и ќе дојде на нова платформа. Баш ме занима АМД што спрема за ова.
![]()
Intel’s next-gen Nova Lake-S CPUs may ditch your motherboard for a newer platform
R.I.P. LGA-1851www.xda-developers.com
Нова платформа секоја година ,,,
Лап-лап пари Интел ...
Божем којзнае каква иновација , нова мемориска магистрала нешто плус ... Уствари исти ѓаол![]()
Абе дај не трескај глупости, срамота е ова да се напише.
Оди на Фемина, може ќе убедиш некого.
Intel lost its bang years ago и само одат во калта подлабоко и подлабоко. Не знам јас вие Интел фановите што илузии си гаите. Можеби мислите дека пак ќе се деси чудо како во времето на Netburst према Conroe?Брат, Амд лапа пари моментално многу више од Интел. Интел сега ти е најдобар бенг за парите.
Сакаме без разлика кој на кого ќе го му ја скрши кичмата.Intel lost its bang years ago и само одат во калта подлабоко и подлабоко. Не знам јас вие Интел фановите што илузии си гаите. Можеби мислите дека пак ќе се деси чудо како во времето на Netburst према Conroe?
Реално мид и ентри сегментот на посленава генерација им се супер. А и топ сегментот реално им е добар за сѐ - не е најдобар ама е добар.Intel lost its bang years ago и само одат во калта подлабоко и подлабоко. Не знам јас вие Интел фановите што илузии си гаите. Можеби мислите дека пак ќе се деси чудо како во времето на Netburst према Conroe?
Intel lost its bang years ago и само одат во калта подлабоко и подлабоко. Не знам јас вие Интел фановите што илузии си гаите. Можеби мислите дека пак ќе се деси чудо како во времето на Netburst према Conroe?
Бесплатна достава
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK HEALTHY ACUPRESSION MAT BLACK 65X40
770,00 ден
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BANANA Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D4
8.100,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден