Не ви чинеше Субрата Рој...
Ili toa ili HalkPay, NLBPay.. tie aplikacii za iOSЌе се отвори NFCто на Apple, ваљда ќе може Google Pay преку iPhone со ова. Линк до статијата
Погледнете го атачментот 133935
Се надевам, ама чисто се сомневам дека Гугл Пеј ќе го овозможат. Ќе може веројатно преку апликации од банкиве, ама Гугл Пеј? Се ќе направат тоа да не може.Ќе се отвори NFCто на Apple, ваљда ќе може Google Pay преку iPhone со ова. Линк до статијата
Погледнете го атачментот 133935
Не знам како им функционира, но со промена на регион можеби и би можело. Не знам како ќе проверуваат лимитираат од кај си.Само вреди да се спомне дека ова најверојатно ќе важи само во ЕЕА - Европскиот Економски Регион, Македонија не е членка..Погледнете го атачментот 134121
Да ама не можеш да ставаш македонски банки, која е поентата?Не знам како им функционира, но со промена на регион можеби и би можело. Не знам како ќе проверуваат лимитираат од кај си.
Пример ако ставам регион Србија, Wallet може да се користи, и ми дава српски банки да додадам.
Само вреди да се спомне дека ова најверојатно ќе важи само во ЕЕА - Европскиот Економски Регион, Македонија не е членка..Погледнете го атачментот 134121
Не знам како им функционира, но со промена на регион можеби и би можело. Не знам како ќе проверуваат лимитираат од кај си.
Пример ако ставам регион Србија, Wallet може да се користи, и ми дава српски банки да додадам.
Точно, тоа збориме за картички у Wallet апликацијата. Исто е и со банка, ако ја нема банката не може да ја додадеш. Но сосема друго е 3та апликација преку која ќе се плаќа.Не „вреди да се спомне“ и „најверојатно“, туку категорично и јасно е наведено дека функционора исклучиво само во тие земји!
Мислењето е автоматски споено:
Не е важно од каде си, туку каде е издадена картичката. Ако е од банка од земја која не е поддржана, ирелевантно е кој регион ќе го подесиш, едноставно картичката нема да биде додадена.
Ништо не е друго, уште поедноставно е - банката нема ни да направи апликација за iOS затоа што е непотребна.Точно, тоа збориме за картички у Wallet апликацијата. Исто е и со банка, ако ја нема банката не може да ја додадеш. Но сосема друго е 3та апликација преку која ќе се плаќа.
Наводно 06.02. или 27.02. (19:00h) се можни датуми за NLB Босна. Од кај нас не успеав од никого да потврдам слична информација. Ама секако 99% одиме во пакет со нив така да..
Наводно 06.02. или 27.02. (19:00h) се можни датуми за NLB Босна. Од кај нас не успеав од никого да потврдам слична информација. Ама секако 99% одиме во пакет со нив така да..
Џабе ти е скриптата бар за сегаЕден една информација, друг друга информација, и на крај ќе биде до 2025.
Мислењето е автоматски споено:
Погледнете го атачментот 134405
Имам cron job сетирано, веднаш штом од Apple's backend се додадени овие countries, ќе имате и тука ивезтување од мене, а тоа сигурно ќе биде пред да пуштат маркетинг нашите банки.![]()
Затоа што една од главните работи што банките треба да ги направат за да користат Apple Pay е задолжително да мора да има опција во сопствената банкарска апликација (mKlikMakedonija, mBanka, HalkBankSkopje, m-banking by Stopanska etc.) да може да ги ексопритраат виртуелно картичките во Apple Pay. Тука иако банката може да ги има сите делови поминато за токениазции и слично, треба да се направи сериозен update на самите апликации за да го поддржуваат тоа.
Џабе ти е скриптата бар за сега
Од тоа што јас го имам од сам почеток како информација, иницијалниот план е дека дигитализираните картички ќе мора да се додадат преку самата апликација од банката со опцијата Add to Wallet во еден стил на Proxy API, а не директно преку Apple backend-от што го проверуваш ти. Не за џабе одредени банки кај нас спремаат нови апликации
Вчера Босанската Unicredit путшија update што е врзан со привилегијата да додадеш картица во Wallet што до негде ги потврдува датумите.
![]()
Mobile Banking UniCredit App - App Store
Download Mobile Banking UniCredit by UniCredit on the App Store. See screenshots, ratings and reviews, user tips, and more apps like Mobile Banking UniCredit.apps.apple.com
Погледнете го атачментот 134410
Едит: Еве ја информацијата од 19.10.2022
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 4TB SEAGATE IronWolf 5400rpm 256MB ST4000VN006/2
12.900,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден
Бесплатна достава
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден