Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Android TV/Google TV

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
А зошто ти е на андроид бокс толку многу меморија? Нема потреба од толку простор како на телефон. Куп апликации и намени на телефонот за кои е потребна меморија, едноставно немаат смисла на бокс.
РАМ е најбитно да има повеќe за да може да работаат подобро.

Интерната меморија или на македонски внатрешна меморија е битна ако инсталираш некоја игра што зафаќа простор доста. Не знам на бокс или телевизор со Android tv дали можеш apk да му инсталираш пример Fifa Mobile, PUBG Mobile.. и да функционира тоа добро. Ако е можно тогаш сигурно такви игри ќе зафаќаат доста меморија.

Chiller

user
8 март 2012
1.557
1.164
Скопје Аеродром
А зошто ти е на андроид бокс толку многу меморија? Нема потреба од толку простор како на телефон. Куп апликации и намени на телефонот за кои е потребна меморија, едноставно немаат смисла на бокс.
Како зошто, како прво од могу глава не боли а друго да можеш секакви апликации да инсталираш и да не се секираш да не го преполниш. Па уште и игри да му ставиш има да го брикнеш од пополнетост. :D

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Како зошто, како прво од могу глава не боли а друго да можеш секакви апликации да инсталираш и да не се секираш да не го преполниш. Па уште и игри да му ставиш има да го брикнеш од пополнетост. :D
Телевизориве со Android tv os има мислам можност да му приклучиш eкстерен хард диск и да го користиш како проширување на меморијата која ја има. Сигурно би можело тоа и на бокс уредите.

За Android tv и нема некој голем добар избор во Play store апликации кој се приспособени за на голем екран. ама ако успеете некоја игра за мобилен да му инсталирате како Fifa, Nba, GTA супер ќе е. Исто имате и емулатор Mame на кој може да му додавате игри како Super Mario, Cadilac and Dinusaurus, Panisher.. све тоа кој знае може да се замара да го среди. Му уклучуваш тастатура, џојстик и цепај игри.

Aма и стандард апликации е сосема и доволно за гледање филмови и серии, телевизија, за слушање музика, за користење веб сајтови.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
РАМ е најбитно да има повеќe за да може да работаат подобро.

Интерната меморија или на македонски внатрешна меморија е битна ако инсталираш некоја игра што зафаќа простор доста. Не знам на бокс или телевизор со Android tv дали можеш apk да му инсталираш пример Fifa Mobile, PUBG Mobile.. и да функционира тоа добро. Ако е можно тогаш сигурно такви игри ќе зафаќаат доста меморија.
Ако апликација има доволно рам да работи, со додавање повеќе нема да работи подобро.
Андроид боксовите си имаа своја намена, а играњето игри не е тоа. Игрите за мобилни се конципирани да работат со екран на допир. Како ќе играш со далечинско? А игри што поддржуваат контролер се бројат на прсти.

Кој те лажел дека од многу не боли глава?
Изгледа некој што не пие ракија :)

Chiller

user
8 март 2012
1.557
1.164
Скопје Аеродром
Ако апликација има доволно рам да работи, со додавање повеќе нема да работи подобро.
Андроид боксовите си имаа своја намена, а играњето игри не е тоа. Игрите за мобилни се конципирани да работат со екран на допир. Како ќе играш со далечинско? А игри што поддржуваат контролер се бројат на прсти.

Кој те лажел дека од многу не боли глава?
Изгледа некој што не пие ракија :)
Првото прашање беше дали некој пробал, ова веќе станува солење памет.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Првото прашање беше дали некој пробал, ова веќе станува солење памет.
Дали некој пробал телефон да поврзе на телевизор? Да.
Дали е тоа употреблива замена за андроид бокс? Не е. Ни од далеку.

Ако веќе мора телефон, многу поелегантно е каст, секако ако телевизорот поддржува.

FatCat

hello world
4 март 2022
196
120
не е нативната резолуцијата различна на телефон и телевизор? мислам дека е промашај тоа.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Еве и на Gjirafa mk има Android stick Nokia. Прв пат гледам дека и Nokia произведуваат Android box и Android стикови.

Има и Nokia Android box ама е поскап.

Последна промена:

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Еве и на Gjirafa mk има Android stick Nokia. Прв пат гледам дека и Nokia произведуваат Android box и Android стикови.

Има и Nokia Android box ама е поскап.
Xiaomi Mi Tv Stick na Gjirafa 50 4600 a na Ananas 2700, da im pisam broj u mejl ako nemaat da zakazat snimanje na glava tie sto gi stavaat cenite

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Na gjirafa postariot model e 4600 gledam sto sporeduvam, jas go zemav postariot model od ananas mi vrsi super rabota ne mi e potreben 4k, a noviot na gjirafa 50 e 4400 na ananas 3700
Ако имаш оптички интернет можеш да пушташ 4к e одлична работа за да гледаш пример некој од документарци како што е ВВС Planet Eart.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
За тие што користат Stremio.

Stremio ги избришале адоните со торент филмови и серии. Веќе ги нема во самата апликација за инсталирање. Баш за жал очекувано беше и ова да се случи.

Денес направив нов акаунт со друг мејл и да влезам да ги инсталирам адоните за да ми вади филмови и серии од торенти и ги немаше повеќето од адоните Popcorn time, ги нема тие за YTS, за преводите ги нема.

Среќа на стариот акаунт ми се инсталирани а и среќа ги има овде

На линков има за секој адон да копираш линк од адонот и во апликацијата може да се додаваат линковите рачно.

Stremio стана достапен и на некој модели Samsung телевизори.

Последна промена:

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
За тие што користат Stremio.

Stremio ги избришале адоните со торент филмови и серии. Веќе ги нема во самата апликација за инсталирање. Баш за жал очекувано беше и ова да се случи.

Денес направив нов акаунт со друг мејл и да влезам да ги инсталирам адоните за да ми вади филмови и серии од торенти и ги немаше повеќето од адоните Popcorn time, ги нема тие за YTS, за преводите ги нема.

Среќа на стариот акаунт ми се инсталирани а и среќа ги има овде

На линков има за секој адон да копираш линк од адонот и во апликацијата може да се додаваат линковите рачно.

Stremio стана достапен и на некој модели Samsung телевизори.
Go pisuvav toa vo nekoja tema ne se sekjavam, jas go simnav torrentio od ovoj link i super raboti Torrentio - Stremio Addon
Мислењето е автоматски споено:

Тоа не се цени на Нексио? (на ананас)

Погледнете го атачментот 133452
Da no cesto ima popusti samo na ananas, do nova godina bese 3000 ovoj noviot 4k, 700 den popust

Gronk

hello world
20 март 2021
143
195
Ова е одлично, криво ми е летска во германија што не го земав за 40 евра беше обичната 1080 верзија (не 4к)
Во Холандија се на попуст во моментов, земав 4К. Многу позадоволен сум од Chromecast(перформанс и UI) него ли од FIre Stick

1706296550682.png

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Здраво дечки.
Имам постар Сони Андроид Телевизор, KDL-55W805 мислам е точниот модел, ао Андроид 7 на него.
На телевизорот можам да инсталирам игри од Play Store, и можам да ги ирам на тастатура.
Сакам да земам контролер, жичен или безжичен сеедно.
Барам што е можно најефтино за да може децата на раат да го трескаат. Битно ми е да е што е можно помал во димензии.

Дали некој успеал успешно да користи контролер со Андроид ТВ ?

Нешто што погледнав

Chiller

user
8 март 2012
1.557
1.164
Скопје Аеродром
Здраво дечки.
Имам постар Сони Андроид Телевизор, KDL-55W805 мислам е точниот модел, ао Андроид 7 на него.
На телевизорот можам да инсталирам игри од Play Store, и можам да ги ирам на тастатура.
Барам што е можно најефтино за да може децата на раат да го трескаат. Битно ми е да е што е можно помал во димензии.

Нешто што погледнав
Тоа без проба, никој неможе да знае. Сепак е андроид 7, а овие од анхоч кој знае дали се компатибилни според спецификациите. Е сега ако ги отвориш, се рачунаат како да си ги користел и не можеш да ги вратиш зошто залиени се во амбалажата..

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
Нека замоли они да ги отворат после купувањето. Ги отвораат некако специјално, нека проба, па ќе ги врати ако не бива.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.746
3.895
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Или комплет со ТВ-то правец в салон :))))))

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Здраво дечки.

Нешто што погледнав
Само доколку андроид уредот има bluetooth опција за конектирање , нормално треба и самиот контролер да има bluetooth. Пробано и тестирано на андроид ресивер + нема многу игри за на контролер претежно се со touch за играње.
Жичен најверојатно нема ни да го препознае. Заради заштита на самиот Андроид не дозволува многу многу third party уреди да се врзуваат на него освен усб драјвови.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Жичен најверојатно нема ни да го препознае. Заради заштита на самиот Андроид не дозволува многу многу third party уреди да се врзуваат на него освен усб драјвови.
citation needed.

повеќето usb хардвер којшто Linux го подржува работи и на Android телефони. иам врзувано тастатури, mouse-и, микрофони и камери - од тоа што се сеќавам.

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Здраво дечки.

Нешто што погледнав

Јас користам 2 без жични и супер функционираат, но се купени од локална продавница и продавачот ми ги даде да ги проверам дома. Или нагласи во продавница дека ти треба да подржува Андроид ТВ или некако да ти ги дадат да ги пробаш дома.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв