Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Стопен глушец при враќање од сервис

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
И то шо неочекувавме од Анхоч го добивме. Ми го вратија глушецот денес со стопена задница.

Маусот го купив од Anhoch Premium, отворена кутија (повеќето работи шо ги имам земено се со отворена кутија, па биле добри). Го користев за daily use, не играв со него, користам Xbox One контролер. Кантер пуштив ми се напрај мерак, почнувам да пукам ми се лизга прстот од кликот. Го праќам во Битола да го пратат на сервис за расклатен клик, по 1 месец го добивам маусот со вакви падови. Повторно се враќа маусот да се корегира или да ми се замени затоа што то немаше смисла шо го добив, ни извини да речат. По 1 недела го враќаат маусот со залепени падови. Пуштам Дота, левиот клик кога фаќа, кога не. Го дадов на другар да го проба, истиот проблем го воочува, магијата не му се активира при клик во тепачка. Повторно го враќам маусот и му наведив да ме конктатираат кога ќе го примат. И така денес ми се јавуваат од Битола дека е пристигнат од сервис, ми кажуваат дека маусот бил стопен. Се јавувам во техничка поддршка, ми викаат имаме докази дека бил стопен. Ако беше така тогаш продавачот што го прегледа на каса ќе ми посочеше, дечко овај ти е стопен. Не знам што му направија на маусот, ама нема збор шо можи да го опиши моето разочарување од Анхоч.

П.С: Внимавајте каде ги трошите вашите пари и да не им прифаќате отворени кутии.
20220622_153543.jpg

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Holy shit o_O

Прво ти ги уништуваат клизалките и ти го враќаат маусот непоправен, за сега да го доуништат и згора на се тебе те набедуваат дека си го стопил.
На твое место со приемниот лист за сервис каде претпоставувам нема никаква забелешка дека си им го донел стопен и комплет сите слики што ги имаш прикачено тука на форумов би поднел пријава до ДПИ па нека се докажуваат со нив.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.731
4.320
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Aхх овие анхоч душата ни ја зедоа :(

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Holy shit o_O

Прво ти ги уништуваат клизалките и ти го враќаат маусот непоправен, за сега да го доуништат и згора на се тебе те набедуваат дека си го стопил.
На твое место со приемниот лист за сервис каде претпоставувам нема никаква забелешка дека си им го донел стопен и комплет сите слики што ги имаш прикачено тука на форумов би поднел пријава до ДПИ па нека се докажуваат со нив.
Одмазда затоа што ми напоменаја дека сум зборал лошо за нив на форумот. Еве се тука си е документирано, да си знаат луѓето каков третман добиваат клиентите во Анхоч. После се чудат зошто Жирафа им ги зема клиентите.
При првото кафе утре повик до ДПИ и пријава.
Мислењето е автоматски споено:

Aхх овие анхоч душата ни ја зедоа :(
Парите и душата, возврат среден прст.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Мене ми мириса дека е проблемот во некој од вработените во салонот во Битола...

Одмазда затоа што ми напоменаја дека сум зборал лошо за нив на форумот.
Друже, иако потполно сочуствувам со твојот проблем, не верувам дека на Анхоч му смета твое лошо мислење прикачено на форум, ниту му дошло ти се одмаздува. Од едноставна причина што оваа случка, колку год да е болна за тебе, не менува ништо во нивниот статус.
Ако веќе збориме дека некој ти се намерачил јас попрво би помислил на некој вработен во Битола (ако добро те разбрав, на сервис праќаш преку салонот во Битола)

Последна промена:

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Многу ми е мака за ова што го читам...

За потсетување, истиот тој сервис на истите ценети господа од корпорацијата Анхоч пред година и пол ме обвини мене за искривен пин на практично нова матична плоча (користена едвај 3 месеци - ми ја поништија и валидноста на гаранцијата) на која ѝ имав ставено само еден процесор од старт и ништо повеќе. Над 20 години без проблем имам менувано процесори, следејќи ги сите правила и прописи, но ете овојпат и тоа се случи...

Оттогаш немам купено производ од Анхоч кој чинел повеќе од 1000ка. Не вреди за потенцијалниот стрес кој може да следи.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
После се чудат зошто Жирафа им ги зема клиентите.
Верувај, ниту се чудат ниту им е гајле. А како што пишав во еден друг пост, за Жирафа е рано се уште да се види колку ќе се исплатат на долг рок, се уште не дошло време да се активираат гаранциите...

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Мене ми мириса дека е проблемот во некој од вработените во салонот во Битола...

Друже, иако потполно сочуствувам со твојот проблем, не верувам дека на Анхоч му смета твое лошо мислење прикачено на форум, ниту му дошло ти се одмаздува. Од едноставна причина што оваа случка, колку год да е болна за тебе, не менува ништо во нивниот статус.
Ако веќе збориме дека некој ти се намерачил јас попрво би помислил на некој вработен во Битола (ако добро те разбрав, на сервис праќаш преку салонот во Битола)
Супер биле дечките во Битола секогаш услужни.

Верувај, ниту се чудат ниту им е гајле. А како што пишав во еден друг пост, за Жирафа е рано се уште да се види колку ќе се исплатат на долг рок, се уште не дошло време да се активираат гаранциите...
Барем добиваат луѓето ваучер за задоцнат производ или нешто не знам. Овде ни едно извини не добив.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Може сакале со индустриски фен да го загреат за да ги одлепат падовите па ја стопиле пластиката, друго не ми текнува. @Anhoch ?

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Абе дај да не си праиме бајрам на паметот кога е очигледна ситуацијава.

Три пати го праќа на сервис човекот и три пати му го враќаат унаказен, затоа сега како од пушка имале доказ дека е стопен. Пошо го стопиле. Пошо после третото сервисирање, кога ке отидеш четвртиот пат со проблем ти следува нов производ.

Епа друже сеа ќе ти дадеме нов производ (го топат), адио аморе, доказче сине црно на бело.

Ај поздрав.
- Anhoch

Толку од мене со оваа фирма.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
После целава сага мене не ми е јасно дали е Анхоч овластен да сервисира мауси и друга периферија на steelseries или прават глупости на своја рака?

• Ако се овластени да сервисираат мауси, сигурно добиле резервни стапала за маусите да ги менуваат при сервис.
  • Ако не се овластени и сервисираат на своја рака, тогаш маусиве се од трето лице увезени, можеби и не подлежат на ОЕМ гаранција. Во тој случај би биле во минус ако го заменат за нов па затоа прават вакви глупости.

Ова е богами врв, рамо уз рамо со видеодата и сетек.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
После целава сага мене не ми е јасно дали е Анхоч овластен да сервисира мауси и друга периферија на steelseries или прават глупости на своја рака?

• Ако се овластени да сервисираат мауси, сигурно добиле резервни стапала за маусите да ги менуваат при сервис.
  • Ако не се овластени и сервисираат на своја рака, тогаш маусиве се од трето лице увезени, можеби и не подлежат на ОЕМ гаранција. Во тој случај би биле во минус ако го заменат за нов па затоа прават вакви глупости.

Не се овластени како што пребарував, ова е чиста местенка да ме заќутат, да не го заменат маусот. Истото го направија со Glorious и извини и земи нов производ. Ете пак истата ситуација, демек пробваат да го поправат кликот и потоа го горат маусот. Очајно од Анхоч, ова ни Сетек ми го нема направено и ако сум имал лошо искуство со нив. Катастрофа.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Да бидам искрен, мислам дека ова никогаш нема да се случи со Жирафата, знаејќи ги какви бизнисмени се браќата. Барем огромен дел, секогаш има и лоши исклучоци.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.084
1.384
Може сакале со индустриски фен да го загреат за да ги одлепат падовите па ја стопиле пластиката, друго не ми текнува. @Anhoch ?
Или тоа или оние на топол воздух за лемење компоненти. Најверојатно за да го зачуваат лепакот/стикерот на падот да може да се врати назад, но нели, безуспешно :).

Повеќе е накај второто, обично такви фирми не дозволуваат трет сервис, особено не за маус/тастатура. Нарачани си се леџит од steelseries, но ги сервисираат на своја рака. Мене накај тоа ми оди...

Едноставно требале само да го заменат маусот и да решат проблем, вака и незадоволен купец и плус ги реметат на форум. Колку и да личи банално и „ги здоболе за еден маус/клиент“ пак лош збор си е лош збор.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Или тоа или оние на топол воздух за лемење компоненти. Најверојатно за да го зачуваат лепакот/стикерот на падот да може да се врати назад, но нели, безуспешно :).

Повеќе е накај второто, обично такви фирми не дозволуваат трет сервис, особено не за маус/тастатура. Нарачани си се леџит од steelseries, но ги сервисираат на своја рака. Мене накај тоа ми оди...

Едноставно требале само да го заменат маусот и да решат проблем, вака и незадоволен купец и плус ги реметат на форум. Колку и да личи банално и „ги здоболе за еден маус/клиент“ пак лош збор си е лош збор.
Штом мене ми напомена продавачот во Битола дека сум пишел лоши зборови за нив на форумот се гледа нивниот исход од целата ситуација. Се замерија со мене како животот да им го борчам. Луѓе маусот има дефект, ако им дојде на Анхоч за 50е да се замеруваат нека им честито на нивната чест. Мојата нога повеќе кај нив не стапнува и анти-реклама ќе се шири додека сум жив. Си дозволија верен клиент да си изгубат, епа честитки. Ќе ме прашаат утре од кај да купам ССД или друга компонента луѓето :)

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Штом мене ми напомена продавачот во Битола дека сум пишел лоши зборови за нив на форумот се гледа нивниот исход од целата ситуација. Се замерија со мене како животот да им го борчам. Луѓе маусот има дефект, ако им дојде на Анхоч за 50е да се замеруваат нека им честито на нивната чест. Мојата нога повеќе кај нив не стапнува и анти-реклама ќе се шири додека сум жив. Си дозволија верен клиент да си изгубат, епа честитки. Ќе ме прашаат утре од кај да купам ССД или друга компонента луѓето :)
Не знам за другите, ама згрозен сум исто како да ми се случило мене, случкава ме убеди веќе да не припарам во анхоч а ниту да го препорачам на луѓе.

Ова ни сетек го нема направено, секоја чест за простотилаков.

Не дека многу нешто ќе се смени или анхоч ќе пропадне, ама барем мои луѓе што бараат совет за техника, ќе ја знаат прикаскава и нема да стапнат во анхоч повеќе.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Не знам за другите, ама згрозен сум исто како да ми се случило мене, случкава ме убеди веќе да не припарам во анхоч а ниту да го препорачам на луѓе.

Ова ни сетек го нема направено, секоја чест за простотилаков.

Не дека многу нешто ќе се смени или анхоч ќе пропадне, ама барем мои луѓе што бараат совет за техника, ќе ја знаат прикаскава и нема да стапнат во анхоч повеќе.
Им реков слободно отворете на Филип Бошевски да видите колку работи се купени па кај вас па направете проценка самите дали правам малверзација. Ретардиран сум да ми го горите маусот. Свесни сте шо направивте бе? Синиша враќа, така бил примен маусот, ние имаме докази. Кој докази бе му викам го сними кај шо го отвораш од кутија или го слика после горење а? Ова го нема нигде, да ти го уништат производот за кој ти си платил чесно и поштено и да ти речи повеќе гаранцијата не ти важи. Известени се Steelseries за ова и утре во ДПИ ќе биди пријавено. Синиша брат, ве чита цела држава вашата фирма на шо се стреми. Мислам дека го постигнавте она што го замисливте. Предупредувам: Ако пазарите стриктно вие да си ја отворате кутијата, ич да не вие жал за фирмата. Ги заболе за нас, потрошувачите.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Затоа јас кренав раце со купување од овде. Жирафа, CU ми се далеку поверодостојни продавници. Ќе се помирам со фактот дека кај CU ќе чекам 2 месеци за да добијам нов уред или рефунд, ама барем за тоа никогаш не е проблем пошто се врзани директно со производителите.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Затоа јас кренав раце со купување од овде. Жирафа, CU ми се далеку поверодостојни продавници. Ќе се помирам со фактот дека кај CU ќе чекам 2 месеци за да добијам нов уред или рефунд, ама барем за тоа никогаш не е проблем пошто се врзани директно со производителите.
Легнаја на славата браќата овде, и ете мене ми се случе нештото. Во ред е ќе ги прежалам тие 3400 денари, при време на криза, ама има да се изборам до последните сили да си добијам нов маус како што ми доликува. Нив репутацијата ќе им оди во минус.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.731
4.320
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
Audio
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Легнаја на славата браќата овде, и ете мене ми се случе нештото. Во ред е ќе ги прежалам тие 3400 денари, при време на криза, ама има да се изборам до последните сили да си добијам нов маус како што ми доликува. Нив репутацијата ќе им оди во минус.
Друже мене ми шитнаа користено ссд работено со месеци со податоци на него = како ново. Незнам зашто си се изненадил од Анхоч, таква политика одлучиле да тераат а твое е да избереш дали сакаш нови или користени производи :)

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Друже мене ми шитнаа користено ссд работено со месеци со податоци на него = како ново. Незнам зашто си се изненадил од Анхоч, мојата случка ќе се прераскажува на форумов долго време :)
Досега биле коректни, ете при Glorious маусот шо ми го оштетија се извинија и ми рекоја нов да си земам, то беше нешто како прво лошо искуство. Ама моментално ова шо го направија е крајно неприфатливо. Не очекував при толку пазарање кај нив вака да ми возвратат.

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје

Жирафа што немаат еден правилен збор на македонски јазик на нивниот сајт ти се поверодостојна продавница ?

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Жирафа што немаат еден точен збор на македонски јазик ти се поверодостојна продавница ?
Искрено кога ја порачав тастатурата, GMMK Pro, видов дека е намалена и ги контактирав дали можи да ја добијам таа спуштена цена. Ми рекоја не ја земај пратката од каргото и ќе ти пратиме повторно по таа цена. Им реков мило ми е шо таков одговор добив, дали можи да добијам попуст на следниот продукт. Прифатија. Овие овде ни едно извини не добив за то шо ми го направија. Така да заеби јазикот, кога те прават подолу од ... в лице.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.731
4.320
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Еве го адвокатот на анхоч, се јави на темава. Да имаше тезга со жирафа и нив ќе ги застапуваше, вака нема тезга па мора да се пљука.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно