Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

ПЦ глувчиња

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Раскомадај стари глувци. Многу тркалца може да фатат.
еден имав само стар неисправен, го отворив, ама не фаќа. Ако случајно има некој ве молам пишете
Мислењето е автоматски споено:

Види во анхоч, тие продаваат steelseries. Но доколку не е купен од кај нив маусот, не знам дали ќе се нафатат да го поправаат.

Од кај нив е купен, се јавив, ми рекоа да го однесам на сервис, ќе побарале од доставувачот дали има.
Ќе се изначекам, а башка и го отворив, со тоа и гаранцијата му ја уништив.
Ако си завршам работа сам би било подобро и побрзо.

Boco1987

hello world
25 март 2017
303
352
Скопје
еден имав само стар неисправен, го отворив, ама не фаќа. Ако случајно има некој ве молам пишете

Од кај нив е купен, се јавив, ми рекоа да го однесам на сервис, ќе побарале од доставувачот дали има.
Ќе се изначекам, а башка и го отворив, со тоа и гаранцијата му ја уништив.
Ако си завршам работа сам би било подобро и побрзо.
Купи си нов глушец

todoroskirobert

read-only
26 ноември 2021
8
8
Некој да не го пробал глушецов? Џојстичево ми изгледа како многу практична работа. На јутуб има само неколку видеа на француски, не можев да утврдам дали софтверот менува профили автоматски во зависност од програмата.

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Дали некој знае можеби дали има и кој е официјален сервис за steelseries кај нас?
Дечки, чисто информативно. Го однесов глувчето растурено во Анхоч во сервис. Го примија и ми рекоа дека ќе се потрудат да го средат. Денес ми се јавија бев да си го земам, поправено е :)
Незнам дали го поправиле или нашле од некаде скролче, ама битно ми го направија за експресно време и дури и не ми наплатија иако се сложивме дека не подлежи под гаранција бидејќи сум го отворил.
Сакав само да споделам едно супер позитивно искуство од сервисот на Анхоч.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.556
19.232
Де ве молам препорачајте „гејмерски“ маус за синот (10 години)
Јас не сум влезен во тој филм на мауси со шљокици и кои светат на разни начини.

Јас, пошто неопитен, веднаш се закопав во Logitech G502 Hero, G402 и терам неконтролирано нагоре.

Неговите преференци се, треба ли уште еднаш да кажам, да свети и да биде гејмерски. Тој дете а јас блажено неинформиран.

Спасувајте!

И не мора да е до толку скап :)

Гледам и A4 ама искрено не знам на каде терам.

Steam.

user
31 мај 2011
1.084
1.000
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11

Јас, пошто неопитен, веднаш се закопав во Logitech G502 Hero, G402 и терам неконтролирано нагоре.

Неговите преференци се, треба ли уште еднаш да кажам, да свети и да биде гејмерски. Тој дете а јас блажено неинформиран.

Спасувајте!

ако е на буџет, корсаиров свети само на скрол(нема друг РГБ), полесен е него многу мауси околу оваа цена, и има солиден сензор, но тој што јас го земав почна да му квичи скролот едно пола година in. Никаква друга маана.

ако не, лоџитеков е исто од добрите побуџет мауси до ден денес, со повеќе зонско РГБ, и одличен сензор.

ако мора супер гејмерска марка

или right handed варијантата од горенаведениот

кој и да го избереш, нема грешка. корсаирот едино во иднина потешко нешто заменско да најдеш ко mouse feet. другите ќе имаат пошто се од "поозбилни" гејмерски марки.

Г502 е тенк од маус(тежина аспект), и голем за рака на дете пред се. Не е во тежината се, но сепак, е фактор.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro

Спасувајте!

Ако не ти е скап G502 е одличен избор. Последен што сум го купил и сум презадоволен.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Спасувајте!

Logitech G102. Има ерѓебе, 1500 денари е, топ маус all around. Јас таков иам за малиот (8 години) не ми ги чепка моите. Тамам е за мали раце.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.556
19.232
А овие А4 Tech ги бива ли?

Не дека ми е скап (а и скап е) G502 ама сеуште му е рано да поседува маус од таков калибар. Ги гледам сите ама не можам да се одлучам.
Поклон за роденден треба да биде.

Steam.

user
31 мај 2011
1.084
1.000
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Case
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
Monitor
OS
Windows 11
А овие А4 Tech ги бива ли?

Не дека ми е скап (а и скап е) G502 ама сеуште му е рано да поседува маус од таков калибар. Ги гледам сите ама не можам да се одлучам.
Поклон за роденден треба да биде.

не се тоа што беа веќе, ни приближно. Г502 не мора, ама Г102 може да му се дозволи, или viper mini ако полесен маус треба. И двата се убави, солиден РГБ, квалитет гарантиран.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.556
19.232
Logitech G102. Има ерѓебе, 1500 денари е, топ маус all around. Јас таков иам за малиот (8 години) не ми ги чепка моите. Тамам е за мали раце.
не се тоа што беа веќе, ни приближно. Г502 не мора, ама Г102 може да му се дозволи, или viper mini ако полесен маус треба. И двата се убави, солиден РГБ, квалитет гарантиран.

Иста крвна група сме
Ќе му го предложам

@dekomote @Steam.

Тој ги одбира овие
и овој
(ваљда дека има дупчиња, кој го знае)

Иначе од овие кој?
G102, G302, G300S

Или речете „Flegma не мрси муда и оди купи го тој и тој до 3000 денари и ајт таму“

[edit]
Ама сепак остава последен збор да кажам јас. Затоа комплицирам..

Последна промена:

Steam.

user
31 мај 2011
1.084
1.000
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Case
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
Monitor
OS
Windows 11
Иста крвна група сме
Ќе му го предложам

@dekomote @Steam.

Тој ги одбира овие
и овој

Иначе од овие кој?
G102, G302, G300S

Или речете „Flegma не мрси муда и оди купи го тој и тој до 3000 денари и ајт таму“

[edit]

нагинатата е супер, предобар сензор, не толку на mouse feet, скролот едина мaана бидејќи повеќе другари го земаа маусов и кај сите еве после година ипол многу лесно почнува да се глави скролот, многу брзо се полни со прљавштина баш таму, или пак не е подмачкан доволно од сама фабрика, душманско запнување треба. ако се решил за тој, слободно скроз, само знај поголем е од другите, можеби ќе му смета тоа. а4ката, никако. од лоџитеците, Г102. бројките на другите иако се поголеми, немаат толку добар сензор ко кај 102ката.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Иста крвна група сме
Ќе му го предложам

@dekomote @Steam.

Тој ги одбира овие
и овој

Иначе од овие кој?
G102, G302, G300S

[edit]
Нека проба на рака, големки се овие, поготово тој а4. Затоа ти го препорачав г102 пошо е така добар ентри левел, ем амбидекстрозен ем не многу голем а се носи со скапиве по сензори и срања.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.556
19.232
Ви благодарам на двајцата. Ќе пробам да го убедам G102-ката да го земеме

Јас упражњавам Logitech MX Master односно безжични мауси. Одамна немам време да гејмам а кога гејмам играм Flight Simulator X со „палица“

Ќе јавам што сум направил.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Иста крвна група сме
Ќе му го предложам

@dekomote @Steam.

Тој ги одбира овие
и овој

Иначе од овие кој?
G102, G302, G300S

[edit]

Со години користам А4 мауси. Омилен ми е G7-740NX ама тој за жал не се продава веќе и не е баш гејминг. Исто и A4 Bloody V7 душа му извадив. Неверојатно квалитетни за парите.

Обратно искуство со Натек. Избегавај. Гигабајт избегавај, лоџитек моментално погоре како што пишав M705, супер е изработка и се ама сензорот на десно доле не ми легна.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.556
19.232
Со години користам А4 мауси
Всушност А4 маус купив некаде 2008-ма година како привремено решение откако Мајкрософтот ми правеше дупли кликови.
Не се сеќавам на моделот ама имаше x2 дугме и толку ми легна што го користев со години. Толку се навикнав на тоа „пута два“ дугмето што ми беше тешко без него.

Сеуште работи таму каде што го поклонив. Нешто почна жицата да зеза на излезот, ја средив и еве го отприлика 14 години.
Нешто кратко после тоа зедов и камера од истиот бренд (сликата е шит) ама позитивно е што има одличен микрофон и дава слика во, практично, целосен мрак.

После ова таа камера се испостави дека „умее“ да гледа IR светлина па ја употребив за DIY head tracker (со огромен успех)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.063
14.154
Иста крвна група сме
Ќе му го предложам

@dekomote @Steam.

Тој ги одбира овие
и овој

Иначе од овие кој?
G102, G302, G300S

[edit]

Бидејќи сите ќе му бидат исти во овој период остај го тој да одбере.

Сите се доволно добри освен ако не очекуваш сега што ќе купиш да го служи и кога ќе полага магистерски.

Сите имаат доволно добар сензор и се тоа. Битен е изгледот. Мојов син ги сака Glorious. Свети, меш, интересно му е. Логитек во изглед се сеуште во 20 век.

Она второто од твоите линкови со дупчиња не е лошо.

Или еве оглас на малку поскапички:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.097
Дали некој знае можеби дали има и кој е официјален сервис за steelseries кај нас?

Ова сега го гледам, друже за жал Steelseries се едни од најнеквалитетните периферни уреди кои може да ги купиш (зборуваме согласно цената).

Имав следно од нив:
  • Rival 3 - рикна скролот исто како кај тебе, мислам имаше и некој двоклик
  • Arctis 3 - по 1.5 години користење се скрши пластиката за глава
  • Steelseries pad - океј овде по 3+ години почна да се распаѓа, не е нешто страшно. Ама пак на Razer се шиени на страните и издржуваат повеќе
  • Apex M500 - тестатурава имаше проблем со осветлувањето и копчиња престануваат да регистрираат
  • Apex M750 - тестатурава сеуште ја имам, се е ок освен што се излижаа главните копчиња целосно (WASD, space) и морав да нарачувам заменски. Ова не ми се случило досега на ниедна тестатура
Значи од нивното мото BUILT LIKE A TANK се дааааалеку. Јас преминувам пак на Logitech (не сум веќе толку гејмер) иако ме разочараа во минатото со фалични MX Performance и K800...

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Ова сега го гледам, друже за жал Steelseries се едни од најнеквалитетните периферни уреди кои може да ги купиш (зборуваме согласно цената).

Имав следно од нив:
  • Rival 3 - рикна скролот исто како кај тебе, мислам имаше и некој двоклик
  • Arctis 3 - по 1.5 години користење се скрши пластиката за глава
  • Steelseries pad - океј овде по 3+ години почна да се распаѓа, не е нешто страшно. Ама пак на Razer се шиени на страните и издржуваат повеќе
  • Apex M500 - тестатурава имаше проблем со осветлувањето и копчиња престануваат да регистрираат
  • Apex M750 - тестатурава сеуште ја имам, се е ок освен што се излижаа главните копчиња целосно (WASD, space) и морав да нарачувам заменски. Ова не ми се случило досега на ниедна тестатура
Значи од нивното мото BUILT LIKE A TANK се дааааалеку. Јас преминувам пак на Logitech (не сум веќе толку гејмер) иако ме разочараа во минатото со фалични MX Performance и K800...
Супер за споделеново искуство. Јас имам corsair m65 pro шо освен ситен проблем со скролот шо сам го средив (цела серија има таков глобален проблем), глувчето е буквално тенк. Веќе скоро четврта година е кај мене и ме служи одлично. По потреба тегчиња ставам, и иако размислувам за logitech g502 hero, мислам дека уште 2-3 години ќе тера ко ништо

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Да се надоврзам на сопствените поплаки за Logitech M705 plus.

После еве месец-два користење, стварно добро лежи во рака. Скролот откачен е фјууууууу фиџет спинер (многу добар скрол). Кликовите, лизгањето е се супер.

Единствено остана тоа што сензорот е десно на ивица (кога лежи на маса) и пошто јас користам релативно многу површина и често ги кревам маусите, тоа место за сензор ми е ептен непогодено. Како деснак обично маусот го поткревам од лева страна и очекувам да не ми мрда стрелката. Ама пошто е сензорот десно до крај тој дел од глушецот останува залепен на маса ииии мрда....

Плус некако малецок е. Немам многу големи раце ама сакам поголем маус. (ајде ајде Жирафа).

Еве на што мислам.

View: https://www.youtube.com/watch?v=IHqMdCkFceE

Tose1991

hello world
18 април 2016
62
96
Skopje
Tose1991's setup  
Processor & Cooler
ryzen 5 9600x
Storage
samsung 970 evo plus+samsung 980 pro+1tb+1tb hard disk toshiba
PSU
corsair 750w
RAM
32gb corsair vengeance
Video card
rx 6800 xt Saphire nitro plus
Monitor
LG
Мислење за Razer Mamba Elite ? Дали вреди да се купи за некој 35-40 евра користен?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно