Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Како изгледа внатрешноста на вашето куќиште

D.P.R

Him
22 октомври 2016
748
566
Free
Бате што е финта со тебе и LGBT коментарите? Луѓе што се стрејт и сигурни во својата сексуалност немаат проблем да користат РГБ, еве жив пример сум за тоа. Ти преиспитај се. :)
Извинете не знаев дека форумо е No мајтап Zone

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
Red MSI Beauty...

Ca5nhfq.jpg

Z3WcUwd.jpg

mbABYA1.jpg

n6lM7go.jpg

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Стај уште едно стикче рам :)

Обавезно тоа, со таа намера зедов 1х16гб рам, за да земем уште една плочка, ама испадна нешто друго по-приоритетно и ќе почека малце тоа.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Утре ќе пуштам нова да стигнат драгулиите од @gOJDO :D

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Погледнете го атачментот 88124 Погледнете го атачментот 88125 Погледнете го атачментот 88126
Не би ја нарекол внатрешност се уште... Наскоро ќе има и каросерија и средени кабли.

Интересно / одлично DIY решение. Мислам дека дисковите си можел боље да ги организираш не еден врз друг. Башка многу ти се близу еден до друг.

krisof

read-only
16 октомври 2011
42
173
Битола
krisof's setup  
Processor & Cooler
Mac Mini M1
Keyboard
Keychron K7M-B1
Monitor
Asus ZenScreen Portabe
Одлично, само да не од фичо :)
Толку се има
Интересно / одлично DIY решение. Мислам дека дисковите си можел боље да ги организираш не еден врз друг. Башка многу ти се близу еден до друг.
Фала. Не е конечна изведба, ама не сакав да ми зафаќаат многу место, можи ќе направам измени.

Испратено од HUAWEI VNS-L21 преку IT.mk форум апликација

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Толку се има Фала. Не е конечна изведба, ама не сакав да ми зафаќаат многу место, можи ќе направам измени.

Испратено од HUAWEI VNS-L21 преку IT.mk форум апликација
Интересно, ај дај цел проект како ти е замислата со каросерија со све... Вака кабриолет изведбата многу голо е.

Испратено од Redmi 6 преку IT.mk форум апликација

krisof

read-only
16 октомври 2011
42
173
Битола
krisof's setup  
Processor & Cooler
Mac Mini M1
Keyboard
Keychron K7M-B1
Monitor
Asus ZenScreen Portabe
Интересно, ај дај цел проект како ти е замислата со каросерија со све... Вака кабриолет изведбата многу голо е.

Испратено од Redmi 6 преку IT.mk форум апликација

Предна.jpg Задна.jpg

Еве нешто набрзина, без пропорции, во Sketchup. Страниците ќе бидат од бела иверица со текстура на дрво, горната страна бел плексиглас меѓутоа спуштен некои 5-10цм за да не се гледаат копчињата и усб портите, плус да пропушта малку од светлината на диодите кои ќе бидат внатре во куќиштето.

2 јуни 2020
1
19
Средена целата нова конфигурација,со ново куќиште.

Погледнете го атачментот 88283
Одлична естетика, 50 различни бои на кабли, висат од сите страни, у тон со рам стиковите, супер решение за сата дискот, се тоа заокружено со ѕвер куќиште - рај за очи !

Извинете за коментаров, не можев да се воздржам, по мое мислење, ова треба да биде тема каде што се ставаат куќишта у кои има вложено труд, и стварно треба да се познава тоа. Јас ако земам да сликам куќиштето од 2004-та година со додаден вентилатор од 500 денари и кабли што висат од сите страни, нит е естетски убаво, нит ќе ми биде ќеиф да го објавам на форум и да очекувам другите да го видат, да се восхитат ( во најмала рака барем да им причини задоволство што го виделе и можеби да ги инспирира, или да добијат било каква идеја ) и да речат - алал да ти е !!

Без навреда, ама од ова погоре, нит се инспирирав, нит ми беше убаво кога го видов, знам дека секој не може да си дозволи над своите можности, ама ако веќе правиш нешто, и планираш да го објавиш на форум, докажувајки ја својата ентузијазност кон светот на компјутерите и PC Master Race - от, направи го да личи на нешто, или во спротива - не го сликај и ставај на форум !

Да, разбирам дека секој купува колку што му се можностите, ама не знам што очекуваше да ти кажеме. Не го оспорувам вложениот труд, од друга страна пак, не можам да те лажам дека ова изгледа убаво и е за ставање на форум, ако сакаш да ти кажам дека е убаво, ќе треба да те излажам. Сепак, ако правиме муабет за естетика и вложен труд, а за тоа не се битни парите, и со мал буџет може да се направи да изгледа убаво и средено, дали тоа значи следење на одредена тема на бои или дезени, небитно.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.766
4.486
Неготино
Ајјјј влагање со клизач уште од прв пост па уште женско па па па.
Која си бе ти, да те женам одма.
Среќа женско си... бу-ху.
Таман ќе ти е се чистка средено дома, ќе свети па и слики ќе летаат на инста кај што нема ни една виљушка на маса, а не да ставаат слика некои згодни со цела гардероба расфрлана позади нив.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Vlad944

lurker
3 март 2015
781
1.744
Одлична естетика, 50 различни бои на кабли, висат од сите страни, у тон со рам стиковите, супер решение за сата дискот, се тоа заокружено со ѕвер куќиште - рај за очи !

Извинете за коментаров, не можев да се воздржам, по мое мислење, ова треба да биде тема каде што се ставаат куќишта у кои има вложено труд, и стварно треба да се познава тоа. Јас ако земам да сликам куќиштето од 2004-та година со додаден вентилатор од 500 денари и кабли што висат од сите страни, нит е естетски убаво, нит ќе ми биде ќеиф да го објавам на форум и да очекувам другите да го видат, да се восхитат ( во најмала рака барем да им причини задоволство што го виделе и можеби да ги инспирира, или да добијат било каква идеја ) и да речат - алал да ти е !!

Без навреда, ама од ова погоре, нит се инспирирав, нит ми беше убаво кога го видов, знам дека секој не може да си дозволи над своите можности, ама ако веќе правиш нешто, и планираш да го објавиш на форум, докажувајки ја својата ентузијазност кон светот на компјутерите и PC Master Race - от, направи го да личи на нешто, или во спротива - не го сликај и ставај на форум !

Да, разбирам дека секој купува колку што му се можностите, ама не знам што очекуваше да ти кажеме. Не го оспорувам вложениот труд, од друга страна пак, не можам да те лажам дека ова изгледа убаво и е за ставање на форум, ако сакаш да ти кажам дека е убаво, ќе треба да те излажам. Сепак, ако правиме муабет за естетика и вложен труд, а за тоа не се битни парите, и со мал буџет може да се направи да изгледа убаво и средено, дали тоа значи следење на одредена тема на бои или дезени, небитно.
Јанко Узунов - пол женски.Направен акаунт денес и одма му смета нешто !

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Ајјјј влагање со клизач уште од прв пост па уште женско па па па.
Која си бе ти, да те женам одма.
Среќа женско си... бу-ху.
А жена ти ако ти го прочита коментаров? Нема после да ме бараш "аман брат дај избриши спасувај брак ".

Јанко Узунов - пол женски.Направен акаунт денес и одма му смета нешто !
Бидете гостопримливи малце.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
А жена ти ако ти го прочита коментаров? Нема после да ме бараш "аман брат дај избриши спасувај брак ".
По ситуацијата која е имплицирана во твојот пост, направив некои промени во домот кои не би требало да дозволат ваков исход.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.739
Скопје
www.facebook.com
Идол ми стана човече!

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно