Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Предлог Маус до 40е

IgorYNWA

read-only
22 октомври 2014
18
5
Во галерија пристигна Viper Mini цената му е 2990ден дали вреди?

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11

и те како. само формата дали ќе ти одговара, ако си навикнат на ergo мауси(за десна) ќе ти треба време да се навикнеш на ambidextrous маус.

comakot

hello world
23 февруари 2017
472
385
Само што нарачав ММ710 дека овде немаше вајпер ама ај сите го фалат и овај ММ710 и имал малце подобар сензор него мини

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Според тоа што пратам, ЛОД не ми се допаѓа каj тој маус. На 2 двд работи лагано.
Инаку е врв!
Еве видео од ББ споредено со конкуренти:
View: https://youtu.be/87uWdVN6190

И РЈН тоа забележа дека треба доста да се крева маусот за да се смени локација. Тоа знае да иритира. Убаво е да се проба или барем да си провериш стариот дали работи на 2двд за да споредиш со што си навикнат.

Maxtor

hello world
22 април 2012
97
225
Да не отварам посебна тема, го има некој SS Rival 310 да сподели искуство? Ме интересира колку е издржлив после подолго време (sidegrips, switch feel дали се мења итн.)

champagnepepe

Баниран/a
21 ноември 2019
125
253
Скопје
Да не отварам посебна тема, го има некој SS Rival 310 да сподели искуство? Ме интересира колку е издржлив после подолго време (sidegrips, switch feel дали се мења итн.)

Со нормално користење се распаѓа гумата од страна и не личи на ништо после одредено време. Quality control issues со rattling и има гумен кабел.
Zowie EC1-A EC2-A , Razer Deathadder се подобри и поиздржливи избори.

Maxtor

hello world
22 април 2012
97
225
Со нормално користење се распаѓа гумата од страна и не личи на ништо после одредено време. Quality control issues со rattling и има гумен кабел.
Zowie EC1-A EC2-A , Razer Deathadder се подобри и поиздржливи избори.

Се одлепуваат sidegrips? Инаку гумениот кабел е сосема ок, најбитно ми е да не се мења feel во кликовите.
Изборот го стеснив на 310 и EC2 со тоа што 310 „од прва“ подобро ми лежи на рака. Според рецензии на RJN двата се солидни.

champagnepepe

Баниран/a
21 ноември 2019
125
253
Скопје
Се одлепуваат sidegrips? Инаку гумениот кабел е сосема ок, најбитно ми е да не се мења feel во кликовите.
Изборот го стеснив на 310 и EC2 со тоа што 310 „од прва“ подобро ми лежи на рака. Според рецензии на RJN двата се солидни.
42705db3r9i11.jpg
LL

кликовите се најмал проблем со ваков build quality.

Maxtor

hello world
22 април 2012
97
225

Ова е Rival 300, на 310 се други силиконски grips и имале проблем со лепакот на првите серии, не можам да најдам дали стварно е среден после тоа. View: https://twitter.com/RocketJumpNinja/status/1019584443038629888

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.206
16.355
42705db3r9i11.jpg
LL

брат, ти да не си Alien Xenomorph па имаш киселина за крв? :eek:h:
Кој знае па столчето во средина колкава дупка ти има :eek:h:

Извини, морав да се пошегувам.

champagnepepe

Баниран/a
21 ноември 2019
125
253
Скопје
брат, ти да не си Alien Xenomorph па имаш киселина за крв? :eek:h:
Кој знае па столчето во средина колкава дупка ти има :eek:h:

Извини, морав да се пошегувам.
хахахаах за жал сликиве што ги најдов на нет се од глувци со 2-3 часа користење на ден. Се надевам дека не е таков случајот со моменталната верзија на SteelSeries глувците во однос на Quality Control.
Дечкиве што ги користат глувциве сто посто од столчето нокшир направиле досега :eek:h::eek:h::eek:h:

hpetrovski

hello world
22 октомври 2018
131
280
Скопје
www.instagram.com
Ај да не отварам нова тема за мауси, CoolerMaster MM710 кај нас има? Проверив Сетек пошто ги сметам како главни дилери со CM
Алиекспрес или максгејминг за mm710. На алиекспрес беше $40 ако памтам добро, со фри шипинг.

comakot

hello world
23 февруари 2017
472
385
Алиекспрес или максгејминг за mm710. На алиекспрес беше $40 ако памтам добро, со фри шипинг.

Порачав од алиекспрес пошто ми беше единствена опција што пушта тука ама еве уште чекам и hype и све отиде дур да дојде. Сега гледам ова максгејминг го немаат мм710

Vidov pogore za SS 310 se praj muabet pa da nadovrzam, edniot sidegrip (desen) se odlepi momentalno go cuvam so izolir vrzano deka crn po boja :p isto taka posle 6 meseci lev klik pocna double clicking arno imase garancija pa se fiksna. Za drugo nemam problemi kako na slikite

_victor

hello world
9 ноември 2017
72
144
Деновиве и јас размислував за купување на нов маус, чисто за промена.

Користам X7 F4 кој и по 6-7 години штракан на CS 1.6, DotA 2, CS:GO се уште работи без никаков проблем и без преголеми знаци на wear and tear, гумираната облога и гумениот side grip се скоро како нови.

По ова што го читам овде, едни биле лоши во тоа, други во друго, трети не чинеле, ми изгледа дека што и да земам би паднал што би се рекло од коњ на магаре и најпаметно ми е уште да си терам :D

hfghfghfg

hello world
24 мај 2020
88
71

Користам X7 F4 кој и по 6-7 години штракан на CS 1.6, DotA 2, CS:GO се уште работи без никаков проблем и без преголеми знаци на wear and tear, гумираната облога и гумениот side grip се скоро како нови.

По ова што го читам овде, едни биле лоши во тоа, други во друго, трети не чинеле, ми изгледа дека што и да земам би паднал што би се рекло од коњ на магаре и најпаметно ми е уште да си терам :D
Ако не е расипано, не поправај
Штом си нашол добар и траен маус терај додека не се распадне

comakot

hello world
23 февруари 2017
472
385

Мое мислење но ако уште работи користи го дур сензорот не се распадни (за копчиња е лесно да се лемат нови) денешниве мауси или имаат лоша градба но добар сензор или обратно (мое мислење)

Maxtor

hello world
22 април 2012
97
225
pogore za SS 310 se praj muabet pa da nadovrzam, edniot sidegrip (desen) se odlepi momentalno go cuvam so izolir vrzano deka crn po boja :p isto taka posle 6 meseci lev klik pocna double clicking arno imase garancija pa se fiksna. Za drugo nemam problemi kako na slikite

Баш тие два проблеми ги кажуваат корисници најмногу за Rival 310, не знаев дали е проблем само со early batches или и понатаму.

comakot

hello world
23 февруари 2017
472
385
Баш тие два проблеми ги кажуваат корисници најмногу за Rival 310, не знаев дали е проблем само со early batches или и понатаму.

Мене малку ми падна доверливост во SS како компанија, имав и 300 предходно исто така почна да има проблеми со кликовите но овај пат по 1 година

Maxtor

hello world
22 април 2012
97
225
210221.jpg

Мислам дека е соодветна темава односно буџетот за ова, чекам да ми стигне Hotline Games копија на Zowie Camade со доста позитивни рецензии. Цена со купонче 600 и нешто. Корисно е банџи ама 1.800 за Camade-от е многу.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
За дабл кликовите крив е Omron.
Го има кај сите мауси со Omron свичеви после некое време.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно