Delicon
user
Од banggood колку време стигаат пратки? Нарачана на 11 септември, уште ја нема.
Нема врска од кај си ја нарачал туку со која пошта е пратенаОд banggood колку време стигаат пратки? Нарачана на 11 септември, уште ја нема.
Скоро месец дена ја процесираа нарачката. Така да има разлика и тоа.Нема врска од кај си ја нарачал туку со која пошта е пратена
Кај мене има две уште од крај на Септември. Уште ги нема, застанати се на иста точка како твојата. Тоа што го гледаш не е повеќекратно скенирање, кој знае што генерира....Некој со пратка преку обична кинеска од почеток на октомври? Има една три пати ја имаат скенирано до Huangzhou и од тогаш си ќути.
Дечки нарачав нешто од ebay и продавачот имаше наведено ова во шипинг инфо:
![]()
но кога денеска пратката беше означена како "Испратена" ја добив следнава информација:
![]()
Дали ова значи дека ми ја шитнале преку DHL ? Или преку DHL оди само низ германија и потоа преку регулар пошта, или нема такво нешто ?
Му пишав порака... Ке видам што ке мо одговори. Не верувам дека е DHL Express за таа цена.. Не верувам дека за 20 евра, ке ти го праќа со DHL. Мислам дека е само до границата со Германија.да си провериш со продавачот за точно. Иначе за Германија има опција да, да не е DHL Express, иде со DHL до излез од Германија, после добива друго бројче за тракинг надвор од Германија, и тука пример ти ја испорачува курир од ЕМС на Македонски Пошти и нема врска со DHL.
Ако е DHL Express ондак ти го спопикал![]()
кога ќе искочи од Германија ќе ти искочи на таа страна друго бројче стандард формат за тракингМу пишав порака... Ке видам што ке мо одговори. Не верувам дека е DHL Express за таа цена.. Не верувам дека за 20 евра, ке ти го праќа со DHL. Мислам дека е само до границата со Германија.
edit: Изгледа дека е DHL Parcel не Express.
![]()
Od kina ti e prateno? Go nema na dhl express sto bi znacelo deka ne e dhl tracking.
Tracking, Track Parcels, Packages, Shipments | DHL Express Tracking
кога ќе искочи од Германија ќе ти искочи на таа страна друго бројче стандард формат за тракинг
За жал никаде...Се дрецкам по телефони рекламации никој ништо не прави. Кај да се пријави оваа мизерија?
Вчера отидов да подигнам нарачка бидејќи стигнала во карпош 3 поштата, не ми ја дадоа и ми рекоа дојди утре сабајле, отидов и пак не ми ја дадоа. Не била внесена па после во поштарот била као демек поштарот ко дедо мраз се пета со нарачки. Рекоа дојди вечер, отидов со картонче и не ми ја даваат, требало од 13 да ја подигнам сега неможеле не била тука, а предходно рекоа тука е.
На сајтот пиши на шалтер за испорака, а стигната е од саботата.
Се дрецкам по телефони рекламации никој ништо не прави. Кај да се пријави оваа мизерија?
Јас имав слично искуство минатата недела во истата пошта, 3 пратки стигнаа во среда, едната ми ја дадоа во четврток а другите две во понеделник. Мислам дека не беше проблемот во пошторазнесувачите, туку во некој службеник кој ги распоредува пратките по реони (пошторазнесувачи). Најверојатно тој службеник се вика Димитар, Митко, Митре или пак има слава за Митровден.
Без паника, штом е стигната пратката во 1020, ќе дојде до тебе...
Зашо уопште идеш у пошта додека не добиеш картонче ?не ја носат до дома кај мене, во стан живеам, денес карточе донесол не дојде на врата идиотот. Не дека барам да дојди, да можам да си ја земам барем, а не тие шалтерашите ме шетаат дојди после дојди утре, тортура.
не ја носат до дома кај мене, во стан живеам, денес карточе донесол не дојде на врата идиотот. Не дека барам да дојди, да можам да си ја земам барем, а не тие шалтерашите ме шетаат дојди после дојди утре, тортура.
Пишав дека имамЗашо уопште идеш у пошта додека не добиеш картонче ?
Зошто паника? Тоа што тој пишал пишал мене ми рекоа и без картонче можам да го земам па си играа дојди оди дојди оди. Тоа беше фрката.Да не се дига паника без потреба. Ако е пратката доделена кај поштарот и има оставено картонче, на него пишува дека пратката може да се подигне од наредниот ден. Не може да се подигне истиот ден попладне.
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден