Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Gearbest - купони за попусти, продукти - генерална тема

mak

hello world
15 април 2009
126
62
Не разбрав кое е прашањето? Цената си е таа што си пише, што значи преполуваат?

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Не разбрав кое е прашањето? Цената си е таа што си пише, што значи преполуваат?

па до сега сите производи што ми стигаат од алиекспресс, на пликото пишуваат далеку помала цена, него што кошта производот.

mak

hello world
15 април 2009
126
62
Аха, мислиш на тоа што пишуваат на пратката. Не сум обрнал внимание, бидејќи не сум порачувал скапи продукти и немало тоа влијание, нека каже некој друг.

7 февруари 2013
948
1.086
па до сега сите производи што ми стигаат од алиекспресс, на пликото пишуваат далеку помала цена, него што кошта производот.
А ти сакаш повисоки цени (реални) да пишува? па македонска пошта да им текне да речат а овој продукт пратка вреди еве висока цена и да ти мавнат царина/данок?

Затоа се најниски цени, често на пратките пишува и 0 долари, гифт

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
А ти сакаш повисоки цени (реални) да пишува? па македонска пошта да им текне да речат а овој продукт пратка вреди еве висока цена и да ти мавнат царина/данок?

Затоа се најниски цени, често на пратките пишува и 0 долари, гифт

Па затоа и прашувам за геарбест дали на пратката ја пишува колку кошта или преполовена, темава е за геарбест првпат нарачувам што толку па ти се потресе?

7 февруари 2013
948
1.086
Па затоа и прашувам за геарбест дали на пратката ја пишува колку кошта или преполовена, темава е за геарбест првпат нарачувам што толку па ти се потресе?
Не не уживај, извини ако ти делував потресено :D некој што има искуство нека пише дали ги пишуваат ниски цените :)

Јас те разбрав дека мислиш таа ниска цена дека е реална и уствари ти наплаќаат поскапо за нешто што вреди помалце. Затоа така напишав, моја грешка

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Порано пишуваа (отвори спојлер), но одамна не сум нарачувал од кај нив, а и тоа што подоцна сум го нарачувал било со мала вредност, па не сум гледал колку пишале. Но мислам дека се` уште пишуваат < вредност.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.475
SK
Некој што нарачувал од геарбест ја пишуваат реалната цена на пратката, или како кинезиве ги преполуваат?
Геарбест СЕ Кинези. :)
Пишуваат секакви глупости на пратките, и минимални вредности. Исто како другите Кинези.

Сето тоа иде во големи купови од Кина, без разлика дали е од Али, Геарбест, Банггуд, Фасттеч... Треба да си баксуз, или да имаш нешто тешко/големо внатре, за да им привлече внимание на лешинарите цариниците. Поинтересни им се пратките од други делови од светот, посебно од Западот, пратките од Кина знаат дека 95% и повеќе секако се со вредност под 25 евра.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Јас можам да ви потврдам за GEARBEST.
- НЕ ПИШУВААТ ПОНИСКИ ЦЕНИ НА ДЕКЛАРАЦИЈАТА!
Имам порачувано преку 200 ствар.. мемориски,ламби,мобилни и ред друга електроника, на ништо ми немаат напишано пониска цена што имав порачано во последно време.
А пред година може и повеќе пишуваа и тие пониска цена, знам имав мобилен, пишеше "Mobile phone" $15 , а сега на последниот што го добив ја пишуваше вистинската цена.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.475
SK
Го боли таквото Кинезот за декларацијата, што сакаш ќе ти напишат - освен нормално, ако си одбрал некој DHL/UPS и слични кериери. Или ако ги смараш со глупости за некои пратки со мала вредност, сепак работат со милиони и милиони пратки месечно.

Така да твоево искуство е спротивно со моите ххх искуства досега. Можно е, не велам не... Од друга страна - анекдотално, јас годинава единствен пат гледав тракинг кога нарачав рачен часовник (пуст кеиф) - но тебе те гледам на форумов анализираш тракинзи за се што нарачуваш.

Сакам да ти кажам, кој се замара негово право е да се замара. Разбирам, пошто и јас одам во деталности за други работи во животов.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Нарачав 2 производа,цена 14 и 8 долари ми дадоа тракер нумбер ама не сум можел да ги следам праткати и тоа на 2 производа, вака е стандард или поголема нарачка мора да биде?

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Дали можете да купувате со Maestro картичка на странава од Gearbest? Ја има во понудата но неможе да се процесира нарачката,дали некој имал слични искуства?

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
74
Дали можете да купувате со Maestro картичка на странава од Gearbest? Ја има во понудата но неможе да се процесира нарачката,дали некој имал слични искуства?

Mozno e da ne ja prihvati Maestro kartickata. Probaj so Visa ili MasterCard Debit ili Credit karticka.

Nekoi sajtovi ne ptihvakjaat Maestro karticki.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Денеска добив smart wristband од Gearbest, за жал не се подига и не се пали. Го ставив на полнење, светна и прекина. Од тогаш не реагира ич.
Им пишав во support center ама ништо конкретно.
Ме интересира ваше мислење, дали да се замарам и бидам упорен?
Не е за парите, колку што ми беше мерак.
IMG_9464.JPG

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Денеска добив smart wristband од Gearbest, за жал не се подига и не се пали. Го ставив на полнење, светна и прекина. Од тогаш не реагира ич.
Им пишав во support center ама ништо конкретно.
Ме интересира ваше мислење, дали да се замарам и бидам упорен?
Не е за парите, колку што ми беше мерак.
Погледнете го атачментот 71133

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Јас мислам дека си го "дотерал" со несоодветен полнач. :/

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Требаше да го полниш со послаб адаптер (под 700mAh). Треба и сам да си свесен дека внатре и без тоа има прилично мала батерија од околу 50-60mAh. Што имаше потреба со таков полнач да ја ставиш?

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU