Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија)

van4o

read-only
31 декември 2017
21
16
Биткоин според тебе е на прво, еве за нас новите, кои коинзи според тебе се на второ и трето место, зошто сите немаат биткоини.

Ти благодрам :)
litecoin и ethereum се исто така добри, далеку од тоа да бидат шиткоини, имам огромна количина на догекоин ( добар шиткоин ) ама на времето кога се копаше по 10К на ден сум имал памет па не сум го продавал и воглавно со него тргувам сега

И

Избришан член 18474

Гостин
Тоа не ти ја докажува поентата дека парите ви се сигурни во банка зашто не се.
Според еу закон банката има право 35% од средствата да ви ги чува, ако сите сакаме да извадиме пари одеднаш банката може да пропадне или да чекате со месеци, нешто како грчката криза.
Блокџејн е добро зашто не е централизирано, а тоа ќе биде иднината.
Затоа многу од тие посредници ќе бидат тргнати и ќе стане системот поефикасен.

Trcaj Petko

read-only
6 декември 2017
23
9
litecoin и ethereum се исто така добри, далеку од тоа да бидат шиткоини, имам огромна количина на догекоин ( добар шиткоин ) ама на времето кога се копаше по 10К на ден сум имал памет па не сум го продавал и воглавно со него тргувам сега

Во ред а од маливе коинзи освен догекоин имаш ли некој твој фаворит, јас се зезнав со Трон купив 3000 коинзи сега тапа, совет!

Благодариме

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Тоа не ти ја докажува поентата дека парите ви се сигурни во банка зашто не се.
Според еу закон банката има право 35% од средствата да ви ги чува, ако сите сакаме да извадиме пари одеднаш банката може да пропадне или да чекате со месеци, нешто како грчката криза.
Блокџејн е добро зашто не е централизирано, а тоа ќе биде иднината.
Затоа многу од тие посредници ќе бидат тргнати и ќе стане системот поефикасен.

Едноставно, ти го крадат новчаникот со 1000 биткоини, кој ќе ти ги врати?

Криптовалутите не се децентрализирани, има некој контрола над нив. Исто ти е како во нашиот свет, кој има многу пари (коини) го контролира крипто (светот).

И

Избришан член 18474

Гостин

Криптовалутите не се децентрализирани, има некој контрола над нив. Исто ти е како во нашиот свет, кој има многу пари (коини) го контролира крипто (светот).
Како ќе ти го украдат новчаникот ако ги држиш приватните клучеви во себе или користиш hardware wallet?
Просветли ме
Криптовалути се централизирани, не се согласувам секој може да учествува ако сака, така што тука имаш погрешен пристап..

van4o

read-only
31 декември 2017
21
16
Во ред а од маливе коинзи освен догекоин имаш ли некој твој фаворит, јас се зезнав со Трон купив 3000 коинзи сега тапа, совет!

Благодариме
не се замарам и не пратам се што излегува ново, има такви како Трон многу, јас сум ориентиран на 3-4 кој што и ги набројав во предходниот пост.
Совет: бегај подалеку од такви коини кој за една недела одат 100% на горе а после ги нема никаде

van4o

read-only
31 декември 2017
21
16

убаво кажа @StefAngel ,во денешно време да ти украдат биткоин е рамно на убиство. Мене пред 4-5год. ми имаа украдено доста голема количина на лајткоинзи од една позната менувачница, пробаа и да ми упаднат во My Comp ама тоа тешко им пројде. Од тогаш памет во глава и се што е вредно чувам офлајн

van4o

read-only
31 декември 2017
21
16
да да, сега ми текнува дека на крајот од годината имаше едно лансирање на 47-50 долари, не продадов тогаш ништо а не продадов ни во јануари кога дојде до 350$ :eek:h:

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
...ако сите сакаме да извадиме пари одеднаш банката може да пропадне или да чекате со месеци, нешто како грчката криза.
Блокџејн е добро зашто не е централизирано...
А што мислиш што ќе се случи ако сите одеднаш сакаат да ги продадат биткоините? Ќе вредат нешто?

И

Избришан член 18474

Гостин
Јас минатата година имав и етериум и во тргување го шитнав за бтц.
Тогаш со една графичка се правеше еден етериум и немав поим од оптимизирање и слично и што е етериум уствари ама ете пак се вратив и тргувам чат пат.

И

Избришан член 18474

Гостин
А што мислиш што ќе се случи ако сите одеднаш сакаат да ги продадат биткоините? Ќе вредат нешто?
Ќе вредат колку што пазарот одлучил да вреди, еден биткоин е еден биткоин без разлика на волатилноста тоа не се применува и за разлика од инфлатарниот модел ќе има само 21 милиони биткоини и толку нема да има повеќе , а монетарниот систем дозволува да се принтаат пари колку сака по потреба.

polymath

read-only
26 февруари 2018
45
14

А што мислиш што ќе се случи ако никој повеќе не прифаќа долари/евра? Ќе вредат нешто?

Gotcha, значи ти се плашиш да бидеш "сам своја банка", многу поедноставно e да се чуваат во банка. Се сложувам, но в банка ги немаш придобивките што ги имаш со Биткоин на пример.

А што се однесува на децентрализираноста мислам дека не ти е доволно јасен поимот децентрализираност, ај ако не те мрзи објасни што означува некоја криптовалута да биде децентрализирана?

Последна промена:

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
А што мислиш што ќе се случи ако никој повеќе не прифаќа долари/евра? Ќе вредат нешто?

Gotcha, значи ти се плашиш да бидеш "сам своја банка", многу поедноставно e да се чуваат во банка. Се сложувам, но в банка ги немаш придобивките што ги имаш со Биткоин на пример.

А што се однесува на децентрализираноста мислам дека не ти е доволно јасен поимот децентрализираност, ај ако не те мрзи објасни што означува некоја криптовалута да биде децентрализирана?

Да ти биде децентрализирана некоја валута значи валутата да не се вреднува во фиат валути. Крипто е само пералница за пари.
Пример со фабриките за ASIC, они контролираат се. Тие имаат најголем процент на коини. Ако решат утре цената да биде 1 долар на биткоинот ќе биде. Ако излезе некоја лоша вест сите како пос***ни продаваат. За да биде децентрализирана валутата тие работи НЕ треба да имаат влијание.

За да опстои крипто мора да има регулација.

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
@HocusPocus кажи што е децентрализираност, плс кажи. Мислам не ти е доволно јасно!!“!%%!“!%‚!

ЕДИТ: Кажа пред јас да ти кажам да кажеш.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Aj @HocusPocus кажи жити све и мене ме интересира.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Сега ќе спијам мирно, ти благодариме.

ПС, гледам добро ти иде бизнисчето, браво браво.

Го погоди зборот. Крипто е бизнис а не идеја за децентрализираност.

ПС, за тоа што ми збориш повеќе ми е хоби отколку бизнис. Инаку сочуство за ETN.

• ми се допаѓа
Реакции: Ceco

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Го погоди зборот. Крипто е бизнис а не идеја за децентрализираност.

ПС, за тоа што ми збориш повеќе ми е хоби отколку бизнис. Инаку сочуство за ETN.
Ќе биде, доцнат со форкот и патентот да им стапи на сила.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Ќе биде, доцнат со форкот и патентот да им стапи на сила.

Значи пак е централизирано, ако нема форк умира. Ако нема маркетинг умира, ако нема цена во долари умира. Се е само надеж дека ќе станеме богати преку ноќ.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно