Паланчански
user
- 18 август 2019
- 1.226
- 1.201
Кај мене не се дојдени од јули минатата година. 17 месеци.Исто и за нив. Од кај да знае инкасантот кој пријавува сам и дали пријавил, а кој не?
Кај мене не се дојдени од јули минатата година. 17 месеци.Исто и за нив. Од кај да знае инкасантот кој пријавува сам и дали пријавил, а кој не?
Така најавија. Ама сега по нашите села не ќе можат да поминат, па и јас ќе чекам.Колку ми кажа човек што работи евн, се зависи кога се чита броилото па така ќе биде и активирана ефтината тарифа (кај мене во зграда не е читано, проверено). Цела улица скоро не е читано
Какво село бе Паланка ?Така најавија. Ама сега по нашите села не ќе можат да поминат, па и јас ќе чекам.
Наeбaв тогаш, еднаш два пати годишни се појавува тој задолжениот.Колку ми кажа човек што работи евн, се зависи кога се чита броилото па така ќе биде и активирана ефтината тарифа (кај мене во зграда не е читано, проверено). Цела улица скоро не е читано
Ќе си чекаме - што да правиме - кога ќе ги сменат тогаш![]()
Тебе може не ти ни ја исклучиле, цело време имашКај мене не се дојдени од јули минатата година. 17 месеци.
Погледнете го атачментот 132501
Поминал инкасантот и активирал евтина тарифа преку ден.
Во редовен термин за читање на броилото.
Е сега кај тие што се чита подоцна, втора или трета група, ќе добијат подоцна. Ама па кога ја укинуваа евтината, кај нив исто така беше на крај укината.
Ааааа, не.Тебе може не ти ни ја исклучиле, цело време имаш![]()
Јас ако сум во блок 12 ... до 2026 ќе дојдат , А ?Јас исто завчера го проверив броилото и во 13часот беше на Т1, се јавив во ЕВН и ми кажаа дека сеуште не се сетирани броилата, имале некакви блокови за сетирање, ние сме конктеретно во 4 блок и се очекува од 25-29 декември да ги сетираат кај нас во зграда.
Јас ако сум во блок 12 ... до 2026 ќе дојдат , А ?
Па уште „Се очекува...
Абе гајле си немаат - Се ќе им помине ....Погледнете го атачментот 132536
Погледнете го атачментот 132537
Погледнете го атачментот 132538
Погледнете го атачментот 132539
Погледнете го атачментот 132540
Погледнете го атачментот 132541
Мислењето е автоматски споено:
Шах мат на темава и направи...
Вјоса Селими, официјален портпарол на ЕВН:
ЕВН Македонија - PressContact
www.evn.mk
Мислењето е автоматски споено:
Сега уште РКЕ и МЕПСО да објаснат како Македонија има неколкукратно поголеми загуби во пренос од Србија, а и двете држави инфраструктурата во огромна мера ја имаат наследено од СФРЈ.
Погледнете го атачментот 132542
Погледнете го атачментот 132543
Тогаш подобро побрзај, пошто кај да е ќе се најде некој да „објасни“ дека ова не е така и дека погорешно се изразил портпаролот (или дека ние погрешно го разбираме, јазични бариери и слично).Абе гајле си немаат - Се ќе им помине ....
Го напуштам темава за да спречам дополнителни нервози ...![]()
Евтината навечер е од 22:00 - 07:00. Можеш да видиш сабајле ако станишкај мене секој месец пријавувам состојба на 4ти, и си водам евиденција. секогаш точно се мери, и од 4ти до сега, од 1 до 3 е на Т2 и навечер после 10 (не сум станал да видал дали во 4 сабајле е на евтина или не). го правам пријавувањето сам пошто инкасаторов Охрид некош знај да не дојди и да ми лупнат без везе состојба па да се еб***м со порамнување.
Одамна ги нема на темава тие што тврдеа дека сѐ било правилно и така требало.Тогаш подобро побрзај, пошто кај да е ќе се најде некој да „објасни“ дека ова не е така и дека погорешно се изразил портпаролот (или дека ние погрешно го разбираме, јазични бариери и слично).
Абе јас разбирам дека гестот е широкоград , во случајов можеби водејки се по муслиманската вера каде за празници даваат колку можат на сиромашните и го ценам и почитувам тоа .Тогаш подобро побрзај, пошто кај да е ќе се најде некој да „објасни“ дека ова не е така и дека погорешно се изразил портпаролот (или дека ние погрешно го разбираме, јазични бариери и слично).
А оти не ти го напраја читањето некни, на крајо од четвртата недела од месецо, и таман кај тебе од 1ви дек. ќе си почнеше ефтина?Се јавив во ЕВН, ми рекоја дека броилото кај нас се чита на 4та недела од месецот. И тогаш ќе го сетираат и на дневната ниска тарифа. До тогаш кој ве шиша. Цел месец е во прашање. Лопови.
Кај тие од последната група и кога ја укинуваа евтината дневна тарифа, тогаш им ја укинаа - кон крај на месецот. Така што си имал уште скоро цел месец евтина. Малку ќариш, малку губиш.Се јавив во ЕВН, ми рекоја дека броилото кај нас се чита на 4та недела од месецот. И тогаш ќе го сетираат и на дневната ниска тарифа. До тогаш кој ве шиша. Цел месец е во прашање. Лопови.
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM RED Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D1
8.100,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Banana Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M4
16.460,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден