Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Што последно сте надградиле на вашиот компјутер (компонети за компјутер ONLY!)

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.488
2.936
Не е сФемирска технологија ама да се појачам малце со сториџ: Toshiba Canvio Basics 4TB 2.5" External HDD. DDStore 6.823 ден
Со чудна гаранција од 60 месеци (сите други 12 или 24 месеци)
Со здравје да си го пополнуваш.
И да, навистина невообичаена гаранција од 60 месеци за овај тип на уреди.
Да не е некоја грешка?
(не мора да ги прашваш во дуќано, ти важно си имаш црно на бело :) )

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.689
3.787
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
истиот стенд пред 4 години сум го купил во Прага за 59 евра во малопродажба.
Мислењето е автоматски споено:

не се ослонувај многу на гаранцијата на ДДСтор. Иначе толку гаранција имаат увозниците директно од производител, ама нас ни глумат лудило овде. Башка не сум видел кај нас хард диск со помалце од 3 години гаранција. Каде си гледал 12 и 24 месеци гаранција?
За надворешни прам муабет не интерни хдд-ја. Па пример во анхоч гледав..ама и во други места исто е. btw имам тошиба од 2016 год и уште функционира (имам и адата, WD и сеагате).

Со здравје да си го пополнуваш.
И да, навистина невообичаена гаранција од 60 месеци за овај тип на уреди.
Да не е некоја грешка?
(не мора да ги прашваш во дуќано, ти важно си имаш црно на бело :) )
И мене ме чудеше кога видов на сајтот 60 месеци амa и во гаранцијата пише. Небитно, како се погодат дисковите така...не се замараам со гаранции за хдд-ја
toshiba canvio 1tb 2016 год, адата 1тб 2018 год, WD 2tb 2020 год и custom сеагате 500gb (изваден од стариот лаптоп од 2011 год).
Да чукнам во дрво сите исправни се и сум немал проблеми до сега

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io
истиот стенд пред 4 години сум го купил во Прага за 59 евра во малопродажба.

не се ослонувај многу на гаранцијата на ДДСтор. Иначе толку гаранција имаат увозниците директно од производител, ама нас ни глумат лудило овде. Башка не сум видел кај нас хард диск со помалце од 3 години гаранција. Каде си гледал 12 и 24 месеци гаранција?
Вреди секој денар (y)
Барем сега за сега - дали ќе трае ќе видиме. А би требало - механиката е топ...
Твоето трае ? Двојно купи исто така ?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Вреди секој денар (y)
Барем сега за сега - дали ќе трае ќе видиме. А би требало - механиката е топ...
Твоето трае ? Двојно купи исто така ?
Да бе, одличен е. Ми требаше малце време додека соодветно да ги наштимам федерите ама сега е добар. 2 х 27 инчни монитори имам на него и одличен е баш, добро балансира, можам да ги наместам на добра висина и далечина и двата монитори. Пази само ако некогаш вадиш монитор, да не е под тензија, да не ти скокне да ти ги искрши зубите.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
кога веќе сите се испофаливте, еве ме и мене, а анхоч се толку многу за греови и со роба и со веб сајт.

Купуваш маус за 160 денари и после Анхоч биле греови?
Дај пиши адреса да ти пратам маус по пошта, немој со греови да си имаш работа.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
за воља на вистината, се согласувам делимично со @Pyropwnage за сајтот дека е маааалку лошо организиран, во смисла има во менито има Жичани глувчиња а во друго подмени има Гејминг мауси, и нормално е да мислиш дека немаат роба.

1. Гејминг мауси - https://www.anhoch.com/categories/g...0&inStockOnly=2&sort=latest&perPage=20&page=1
2. Жичани глувчиња - https://www.anhoch.com/categories/z...0&inStockOnly=2&sort=latest&perPage=20&page=1

bristlebac

hello world
21 декември 2020
319
839
Skopje
www.youtube.com
Леле брат, Why the F ти треба ова?
ми се расипа копчето на куќиштето, а од друга страна куќиштето е подадлеку стационирано и треба да се бутам и да вртам круг, зад мониторите да дојдам до него.

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io
ми се расипа копчето на куќиштето, а од друга страна куќиштето е подадлеку стационирано и треба да се бутам и да вртам круг, зад мониторите да дојдам до него.
OK е тоа - мора да имаш - а зошто воопшто го исклучувате компјутерот ? Јас 4-5г само на „слип„ го ставам . Така е исто како да е исклучен - ни 2W струја не влече. И читав не е препорачливо секој ден „он-оф„ ПЦто - има повеќе шанси да се расипе нешто ама не ради тоа го ставам на „слип„ - едноставно нема проблем вака..

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
OK е тоа - мора да имаш - а зошто воопшто го исклучувате компјутерот ? Јас 4-5г само на „слип„ го ставам . Така е исто како да е исклучен - ни 2W струја не влече. И читав не е препорачливо секој ден „он-оф„ ПЦто - има повеќе шанси да се расипе нешто ама не ради тоа го ставам на „слип„ - едноставно нема проблем вака..
Ти кажуваш муабет од пред 25 години, кога на хард дисковите од тоа време им пречеше start/stop циклуси.
Во денешно време ризикот да се расипе нешто од старт/стоп е непресметливо мал во практични услови, така да радо би да го исклучам наместо да стои на слип, па да расипе некој системски фајл ако се деси да се исклучи во меѓувреме.

Alek7

hello world
2 април 2020
87
118
Skopje
Лаптоп Lenovo ThinkPad E14 Gen 6 Black – Ultra 5 125U, 32GB, 1TB NVMe, 14″, линк.
Монитор HP Elite display E24d G4 FHD USB-C Docking Monitor (6PA50A4) with Full HD Camera, линк.
Лаптопот и мониторот земени преку Кирил Insomnia.

2-in-1 tablet Lenovo IdeaPad Duet 5 12IRU8 Storm Grey – i7-1355U, 16GB, 512GB NVMe, 12,4″ T, линк. Земено преку Amazon.DE

Прво го зедов лаптопот, ми требаше уред од денес за утре. Многу сум задоволен од лаптопот, па затоа решив да земам и таблет за мобилност, да можам да сум достапен кога се движам низ град.

Следно би сакал да земам уште еден монитор, најверојатно 32" - 4K, и постоечкиот монитор од 24" би го поставил вертикално.

PXL_20241021_150617304.png

Pyropwnage

hello world
28 август 2012
205
50
Штип
Купуваш маус за 160 денари и после Анхоч биле греови?
Дај пиши адреса да ти пратам маус по пошта, немој со греови да си имаш работа.
фала на понудата... немаш потреба да се курназиш
за греови во велес, 3.5" дискови да немаат на лагер......
160ден. за на терен ако некој двр нема маус е ок...

за воља на вистината, се согласувам делимично со @Pyropwnage за сајтот дека е маааалку лошо организиран, во смисла има во менито има Жичани глувчиња а во друго подмени има Гејминг мауси, и нормално е да мислиш дека немаат роба.

1. Гејминг мауси - https://www.anhoch.com/categories/g...0&inStockOnly=2&sort=latest&perPage=20&page=1
2. Жичани глувчиња - https://www.anhoch.com/categories/z...0&inStockOnly=2&sort=latest&perPage=20&page=1
основата ја немаат на лагер.
последниов апдејт е многу измешан сајтот.

Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.488
2.936
Колегите од работа ми испечатија Ford лепенка па одлучив да си ја залепам на куќиштето, за среќа уште ништо се нема расипано и масло нема протечено.Погледнете го атачментот 142419
Според димензиите, таман колку една фиеста е :)
На здравје возење.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Како си можел за овој монитор да платиш толку пари не ми е јасно...
Незнам самиот да не се лажам, најмногу инфлуенца имав од rtings.com и спрема тоа што гледав споредено со Asus TUF VG27AQ1A и го земав АОС-от гјомити имал подобра слика и опции спрема асусот, исто и гледав Аsus XG27ACS но многу се жалеа од мат коатинг на екранот сметало. Сепак од BenQ XL2411P на овај е ден и ноќ во вибранти бои

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io
Незнам самиот да не се лажам, најмногу инфлуенца имав од rtings.com и спрема тоа што гледав споредено со Asus TUF VG27AQ1A и го земав АОС-от гјомити имал подобра слика и опции спрема асусот, исто и гледав Аsus XG27ACS но многу се жалеа од мат коатинг на екранот сметало. Сепак од BenQ XL2411P на овај е ден и ноќ во вибранти бои
Ѕвер е мониторот - иако ВА нема гоустинг воопшто (само на темни нијанси на темна позадина е малку приметно ) ама луѓе викаат во игри не се приметува .
Инаку мора нешто да жртвуваш - да земеш ИПС контрастот е 1000 а на ова 3-4000 - плус вистински ХДР со тристотини и нешто зони - стопати е подобар од било кој ИПС (y)

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Ѕвер е мониторот - иако ВА нема гоустинг воопшто (само на темни нијанси на темна позадина е малку приметно ) ама луѓе викаат во игри не се приметува .
Инаку мора нешто да жртвуваш - да земеш ИПС контрастот е 1000 а на ова 3-4000 - плус вистински ХДР со тристотини и нешто зони - стопати е подобар од било кој ИПС (y)
То ми беше целта нешто мониторов како фејк олед иди со dimming zones што има 336 и се баш добри според тестирањата шо ги гледав така да за сега супер е

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Колегите од работа ми испечатија Ford лепенка па одлучив да си ја залепам на куќиштето, за среќа уште ништо се нема расипано и масло нема протечено.Погледнете го атачментот 142419
Може ќе поминеш и без тоа, ама очекувај и да ти скине ланецот или да ти зариба кулерот.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно