skopje_mkd
hello world
- 5 февруари 2016
- 392
- 134
па би требало дека на макс тв хд-то(незнам ни дали е фул хд) катастрофаFull HD како што можев да видам е стримот. Што ке ти е 4К стрим? Ке направиш разлика меѓу 1080п и 4к на телевизор?
па би требало дека на макс тв хд-то(незнам ни дали е фул хд) катастрофаFull HD како што можев да видам е стримот. Што ке ти е 4К стрим? Ке направиш разлика меѓу 1080п и 4к на телевизор?
MaxTV има 720p и 1080i, значи не е Full HD, т.е. 1080p башка е некако лошо енкодирано… викаат на MaxTV Go може има фул ХДпа би требало дека на макс тв хд-то(незнам ни дали е фул хд) катастрофа
многу лошо и се согласувам дека на мобилен е многу подобра сликата. Е сеа прашањето ми беше дали има некој користено ИП ТВ во кое има спортски канали со 4К слика (премиер лига, лига шампиони, нба и сл.) и како тоа би функционирало со од телеком оптички интернет 300/300. Да сподели искуство и колку би чинело тоа задоволствоMaxTV има 720p и 1080i, значи не е Full HD, т.е. 1080p башка е некако лошо енкодирано… викаат на MaxTV Go може има фул ХД
пиши им на овие на WhatsUp да ти пуштат тест. Моментално користам телевизор кој не е 4к и не можам да видам.многу лошо и се согласувам дека на мобилен е многу подобра сликата. Е сеа прашањето ми беше дали има некој користено ИП ТВ во кое има спортски канали со 4К слика (премиер лига, лига шампиони, нба и сл.) и како тоа би функционирало со од телеком оптички интернет 300/300. Да сподели искуство и колку би чинело тоа задоволство
Брзината на интернетот од кај тебе до провајдерот е само една од кариките во ланецот на дистрибуција и најчесто е најјаката.ИП ТВ во кое има спортски канали со 4К слика (премиер лига, лига шампиони, нба и сл.) и како тоа би функционирало со од телеком оптички интернет 300/300.
И мене ми беше сумљиво ИПТВ преку интернет колку и да е брз 4к малце скептично, реално за 25$ годишно па и до 125$ (10тина евра месечно ) ептен се исплати ако можеш да гледаш спорт во 4к резолуција. А со сателитска изводливо ли е истово и дали во мк го користи некој и искуство да сподели (антена, мотор дали треба ротирање и сл.?Брзината на интернетот од кај тебе до провајдерот е само една од кариките во ланецот на дистрибуција и најчесто е најјаката.
Вкупниот впечаток зависи од пропусноста и стабилноста на останатите карики до изворниот сигнал, квалитетот на самиот извор и колку и какви трансформации претрпува самиот сигнал додека стигне до тебе. Тоа никој нема да го каже, а и да го знаеш нема ти врши работа затоа што сево ова е променливо.
А ланецот е јак колку што е јака најслабата карика.
Друго. Не се летај по 4К, особено на нелегален иптв, затоа што за квалитетна 4к слика потребен е многу висок битрејт на сигналот, што овие провајдери не го испорачуваат. И кај легалните оператори не е загарантирано, дека нели, најслабата карика го одредува квалитетот.
Колку долго го користиш, за колку месеци имаш земено претплата?Јас го користам истово топ е.
Jас земав најефтината претплата на 3 месеци, го користам еве веќе 2 месеци и работи без проблем.Колку долго го користиш, за колку месеци имаш земено претплата?
SmartOneВо темава ми беа препорачани две апликации за Samsung TV, FLIX IPTV и SMART IPTV. Би сакал да го купам SMART IPTV но малку ме збунува тоа што апликацијата е одстранета од Samsung Store. Се прашувам да не правеле некакви „проблеми“ па затоа се одстранети од продавницата или сосема е сигурно да се купи апликацијата. Ако не е сигурно, да си ја купам FLIX IPTV?
За LG/Samsung/Android Box или TV - само Смартерс.Во темава ми беа препорачани две апликации за Samsung TV, FLIX IPTV и SMART IPTV. Би сакал да го купам SMART IPTV но малку ме збунува тоа што апликацијата е одстранета од Samsung Store. Се прашувам да не правеле некакви „проблеми“ па затоа се одстранети од продавницата или сосема е сигурно да се купи апликацијата. Ако не е сигурно, да си ја купам FLIX IPTV?
Ја имам видено баш кај другар од Германија, али колку што се сеќавам интерфејсот беше баш како iptv smarters proНекој да има искуство со Labe IPTV? Доста луѓе што живеат во Германија се фалат со овој сервис.
Каква е таа виртуелна картичка од Стопанска Банка?После две недели ми издадоа виртуелна картичка од Стопанска Банка, да не кажам се „смилуваа“. За празников решив да се почастам со IPTV. Го земав пакетот препорачан на форумов Worldwide Livego Datoo support smarters Android box Smart tv PC For Europe France sweden germany. Ќе видиме како ќе се покаже, за сега е добро.
Што се однесува до програмите за IPTV тестирав три: smart IPTV, FLIX IPTV и Smarters, сите за Samsung TV. Највеќе ми се допадна Smatrers IPTV, убедливо најпрегледна е, а и брзината и е солидна. Втора е FLIX IPTV и таа е доста прегледна, но не на ниво на Smarters. Последна е Smart IPTV која со својот изглед и начин на прикажување на каналите воопшто не ми се допадна. Што се однесува до брзината не можев да приметам некоја голема разлика помеѓу програмите. Заклучок, ќе ја користам Smarters IPTV.
Уште еднаш да им се заблагодарам на сите кои дадоа совети и со тоа многу ми помогнаа при изборот.
Интересно...Па не е пластика со чип или лента него е хартиена испринтана да изгледа како вистинските платежни картички кредитна или дебитна, но разликата е во тоа што кога ја обновуваш не ти праќаат нова картичка туку само ти праќаат нов безбедносен код оној позади и дата на трајност. На пример ако твојата картичка трае до 09/21 и без. код е 123 на следното обновување кодот ќе ти биде пример: 321 и трајност до 09/25.
![]()
Оваа е таа картичка ако [B]barney[/B] мислеше на ваква картичка јас ја имам и само со неа плаќам нарачки надвор од МК.
Добар продукт, но да бевме во 2023 ќе можеше ова да се вади преку апликацијата за 5 мин, а не на хартијаПа не е пластика со чип или лента него е хартиена испринтана да изгледа како вистинските платежни картички кредитна или дебитна, но разликата е во тоа што кога ја обновуваш не ти праќаат нова картичка туку само ти праќаат нов безбедносен код оној позади и дата на трајност. На пример ако твојата картичка трае до 09/21 и без. код е 123 на следното обновување кодот ќе ти биде пример: 321 и трајност до 09/25.
![]()
Оваа е таа картичка ако [B]barney[/B] мислеше на ваква картичка јас ја имам и само со неа плаќам нарачки надвор од МК.
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
RAM DDR4 32GB (1x32GB) 3200MHz Kingfast Black KF3200DDCD4-32GB
15.050,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден