Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорачајте IPTV

skopje_mkd

hello world
5 февруари 2016
392
134
MaxTV има 720p и 1080i, значи не е Full HD, т.е. 1080p башка е некако лошо енкодирано… викаат на MaxTV Go може има фул ХД
многу лошо и се согласувам дека на мобилен е многу подобра сликата. Е сеа прашањето ми беше дали има некој користено ИП ТВ во кое има спортски канали со 4К слика (премиер лига, лига шампиони, нба и сл.) и како тоа би функционирало со од телеком оптички интернет 300/300. Да сподели искуство и колку би чинело тоа задоволство

Gronk

hello world
20 март 2021
143
195
многу лошо и се согласувам дека на мобилен е многу подобра сликата. Е сеа прашањето ми беше дали има некој користено ИП ТВ во кое има спортски канали со 4К слика (премиер лига, лига шампиони, нба и сл.) и како тоа би функционирало со од телеком оптички интернет 300/300. Да сподели искуство и колку би чинело тоа задоволство
пиши им на овие на WhatsUp да ти пуштат тест. Моментално користам телевизор кој не е 4к и не можам да видам.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
ИП ТВ во кое има спортски канали со 4К слика (премиер лига, лига шампиони, нба и сл.) и како тоа би функционирало со од телеком оптички интернет 300/300.
Брзината на интернетот од кај тебе до провајдерот е само една од кариките во ланецот на дистрибуција и најчесто е најјаката.
Вкупниот впечаток зависи од пропусноста и стабилноста на останатите карики до изворниот сигнал, квалитетот на самиот извор и колку и какви трансформации претрпува самиот сигнал додека стигне до тебе. Тоа никој нема да го каже, а и да го знаеш нема ти врши работа затоа што сево ова е променливо.
А ланецот е јак колку што е јака најслабата карика.

Друго. Не се летај по 4К, особено на нелегален иптв, затоа што за квалитетна 4к слика потребен е многу висок битрејт на сигналот, што овие провајдери не го испорачуваат. И кај легалните оператори не е загарантирано, дека нели, најслабата карика го одредува квалитетот.

CHukio

hello world
7 март 2013
203
142
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Ве гледам мн се насобравте за getvbuy.com Оти не си купите еден reseller acc и си поделите 5 годишни претплари. Иди за околку $7 уште поевтино...

skopje_mkd

hello world
5 февруари 2016
392
134
Брзината на интернетот од кај тебе до провајдерот е само една од кариките во ланецот на дистрибуција и најчесто е најјаката.
Вкупниот впечаток зависи од пропусноста и стабилноста на останатите карики до изворниот сигнал, квалитетот на самиот извор и колку и какви трансформации претрпува самиот сигнал додека стигне до тебе. Тоа никој нема да го каже, а и да го знаеш нема ти врши работа затоа што сево ова е променливо.
А ланецот е јак колку што е јака најслабата карика.

Друго. Не се летај по 4К, особено на нелегален иптв, затоа што за квалитетна 4к слика потребен е многу висок битрејт на сигналот, што овие провајдери не го испорачуваат. И кај легалните оператори не е загарантирано, дека нели, најслабата карика го одредува квалитетот.
И мене ми беше сумљиво ИПТВ преку интернет колку и да е брз 4к малце скептично, реално за 25$ годишно па и до 125$ (10тина евра месечно ) ептен се исплати ако можеш да гледаш спорт во 4к резолуција. А со сателитска изводливо ли е истово и дали во мк го користи некој и искуство да сподели (антена, мотор дали треба ротирање и сл.?

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
236
150
Поздрав колеги. Да прашам, од каде ние позајмуваме Xtreme codes?!

theee

hello world
19 декември 2012
108
110
theee's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 @ 3.60GHz
Motherboard
Gigabyte B360M H
Storage
Samsung SSD 860 EVO 250GB
PSU
500W Deepcool DN500
RAM
2x GB DDR4 2400MHZ HYPER X
Video card
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Mouse
ASUS Cerberus
Keyboard
Genesis RX39
Колку долго го користиш, за колку месеци имаш земено претплата?
Jас земав најефтината претплата на 3 месеци, го користам еве веќе 2 месеци и работи без проблем.

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
Во темава ми беа препорачани две апликации за Samsung TV, FLIX IPTV и SMART IPTV. Би сакал да го купам SMART IPTV но малку ме збунува тоа што апликацијата е одстранета од Samsung Store. Се прашувам да не правеле некакви „проблеми“ па затоа се одстранети од продавницата или сосема е сигурно да се купи апликацијата. Ако не е сигурно, да си ја купам FLIX IPTV?

Ts011

user
31 март 2020
1.434
1.091
Во темава ми беа препорачани две апликации за Samsung TV, FLIX IPTV и SMART IPTV. Би сакал да го купам SMART IPTV но малку ме збунува тоа што апликацијата е одстранета од Samsung Store. Се прашувам да не правеле некакви „проблеми“ па затоа се одстранети од продавницата или сосема е сигурно да се купи апликацијата. Ако не е сигурно, да си ја купам FLIX IPTV?
SmartOne

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
За LG/Samsung/Android Box или TV - само Смартерс.
По мене е најдобра и најпрегледна. И најбитно, бесплатна.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
891
652
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Најбрза Smart IPTV
Најпрегледна Flix IPTV (за Самсунг) на Android e крш.

Piedpiper

hello world
26 август 2019
247
247
Јас ја користсм за Android TV, TiViMate. Доста прегледна и корисна. Пишува квалитет на сигнал и слично. Инаку, кај мојот ИПТВ од Али, има 4К но само на неколку спортски канали од USA. Вака изгледа супер, 50fps 4K.

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
Благодарам момци на одговорите, мислам дека апликациите имаат тест период, па ќе ги проучам подетално и ќе одлучам. Чекам само виртуелна картичка да ми издадат и да нарачам IPTV која исто така беше препорачана на форумот.

dragan.gjorgjiev

read-only
28 јули 2023
1
0
Некој да има искуство со Labe IPTV? Доста луѓе што живеат во Германија се фалат со овој сервис.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.208
1.226
Скопје
Некој да има искуство со Labe IPTV? Доста луѓе што живеат во Германија се фалат со овој сервис.
Ја имам видено баш кај другар од Германија, али колку што се сеќавам интерфејсот беше баш како iptv smarters pro

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
После две недели ми издадоа виртуелна картичка од Стопанска Банка, да не кажам се „смилуваа“. За празников решив да се почастам со IPTV. Го земав пакетот препорачан на форумов Worldwide Livego Datoo support smarters Android box Smart tv PC For Europe France sweden germany. Ќе видиме како ќе се покаже, за сега е добро.
Што се однесува до програмите за IPTV тестирав три: smart IPTV, FLIX IPTV и Smarters, сите за Samsung TV. Највеќе ми се допадна Smatrers IPTV, убедливо најпрегледна е, а и брзината и е солидна. Втора е FLIX IPTV и таа е доста прегледна, но не на ниво на Smarters. Последна е Smart IPTV која со својот изглед и начин на прикажување на каналите воопшто не ми се допадна. Што се однесува до брзината не можев да приметам некоја голема разлика помеѓу програмите. Заклучок, ќе ја користам Smarters IPTV.
Уште еднаш да им се заблагодарам на сите кои дадоа совети и со тоа многу ми помогнаа при изборот.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.799
3.983
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
После две недели ми издадоа виртуелна картичка од Стопанска Банка, да не кажам се „смилуваа“. За празников решив да се почастам со IPTV. Го земав пакетот препорачан на форумов Worldwide Livego Datoo support smarters Android box Smart tv PC For Europe France sweden germany. Ќе видиме како ќе се покаже, за сега е добро.
Што се однесува до програмите за IPTV тестирав три: smart IPTV, FLIX IPTV и Smarters, сите за Samsung TV. Највеќе ми се допадна Smatrers IPTV, убедливо најпрегледна е, а и брзината и е солидна. Втора е FLIX IPTV и таа е доста прегледна, но не на ниво на Smarters. Последна е Smart IPTV која со својот изглед и начин на прикажување на каналите воопшто не ми се допадна. Што се однесува до брзината не можев да приметам некоја голема разлика помеѓу програмите. Заклучок, ќе ја користам Smarters IPTV.
Уште еднаш да им се заблагодарам на сите кои дадоа совети и со тоа многу ми помогнаа при изборот.
Каква е таа виртуелна картичка од Стопанска Банка? :))))

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Па не е пластика со чип или лента него е хартиена испринтана да изгледа како вистинските платежни картички кредитна или дебитна, но разликата е во тоа што кога ја обновуваш не ти праќаат нова картичка туку само ти праќаат нов безбедносен код оној позади и дата на трајност. На пример ако твојата картичка трае до 09/21 и без. код е 123 на следното обновување кодот ќе ти биде пример: 321 и трајност до 09/25.

Оваа е таа картичка ако [B]barney[/B] мислеше на ваква картичка јас ја имам и само со неа плаќам нарачки надвор од МК.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.799
3.983
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Па не е пластика со чип или лента него е хартиена испринтана да изгледа како вистинските платежни картички кредитна или дебитна, но разликата е во тоа што кога ја обновуваш не ти праќаат нова картичка туку само ти праќаат нов безбедносен код оној позади и дата на трајност. На пример ако твојата картичка трае до 09/21 и без. код е 123 на следното обновување кодот ќе ти биде пример: 321 и трајност до 09/25.

Оваа е таа картичка ако [B]barney[/B] мислеше на ваква картичка јас ја имам и само со неа плаќам нарачки надвор од МК.
Интересно...

Piedpiper

hello world
26 август 2019
247
247

Добар продукт, но да бевме во 2023 ќе можеше ова да се вади преку апликацијата за 5 мин, а не на хартија :). Секако интересна имплементација. Инаку за IPTV, јас ја користам TiVi Mate платена на Android TV. Корисна, прегледна со доста опции, заедно со IPTV од Алиекспрес.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно