Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

ПЦ глувчиња

Markeloff__

read-only
23 февруари 2022
21
14
Да ја освежиме темава,ми треба мислење за гејминг маус безичен,поточно за овој модел logitech g305 lightspeed.

Погледнете го атачментот 127706
Солиден маус, малку потежок со добар сензор. Ретко некој што го купува за користење, повеќето за модови го земаат пошто е скроз ефтин, ако не се лажам 700 ден е на алиекспрес.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Солиден маус, малку потежок со добар сензор. Ретко некој што го купува за користење, повеќето за модови го земаат пошто е скроз ефтин, ако не се лажам 700 ден е на алиекспрес.
Нешто со ценава имаш утнато,во Анхоч е 3500 денари маусов.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Rejzerot најдобар маус што може да постои до сега.
Се друго е оверкил освен ако имаш ептен преференца за тоа како лежи на рака.
Имам 3 вакви од кои купив 1 нов 1 сам си расипав го изгорев го чистев со алхохол кој има и вода во натре и го запалив работеше и престана и имам уште една плочка која работи цела ама не работи дугмето за ДПИ заебана е плочката од лемење дадена ми е така гратис.
Новиот ми е модифициран максимално што може и нема смрт.
Сакав да ја дадам плочката друга и таа што работи на @Daniel86 да направи од двете 1дна ама нејќам да му губам време дека осеќам цената за поправка ќе е повеќе од што вреди маусот.
За модови е врв маус и лесно се одржува.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
@Rejzerot најдобар маус што може да постои до сега.
Се друго е оверкил освен ако имаш ептен преференца за тоа како лежи на рака.
Имам 3 вакви од кои купив 1 нов 1 сам си расипав го изгорев го чистев со алхохол кој има и вода во натре и го запалив работеше и престана и имам уште една плочка која работи цела ама не работи дугмето за ДПИ заебана е плочката од лемење дадена ми е така гратис.
Новиот ми е модифициран максимално што може и нема смрт.
Сакав да ја дадам плочката друга и таа што работи на @Daniel86 да направи од двете 1дна ама нејќам да му губам време дека осеќам цената за поправка ќе е повеќе од што вреди маусот.
За модови е врв маус и лесно се одржува.
Читав доста на нет за маусов,и искрено не налетав на ниеден лош коментар до сега,али сепак е многу по друго кога некој ке сподели свое искуство,што го користи или користел маусот.Сега користам Genesis Xenon 800,но сепак имам мерак на бежичен маус и не сака да одам на некој лош маус,затоа и побрав совет,ти благодарам многу на инфорамцијата.
Мислењето е автоматски споено:

Еве го, е сеа дали е скам не знам, од анхоч не вреди да го купиш за 3500
Не би ризикувал ништо ваков да купувам од овој сајт,ај што ке го чекам 3 месеци најмалце,плус ако е некој фејк ке треба да го враќам,или па да не работи нешто на него,налет парите кога ке изгубам пола год во заебанции за 1000 денари.

Steam.

user
31 мај 2011
1.082
999
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
Еве го, е сеа дали е скам не знам, од анхоч не вреди да го купиш за 3500

фејк е за ценава. Секои неколку месеци за овие пари истиот фејк искача, рисиверот не е ни приближно ист со оригиналот, ниту пак pcb-то внатре е на лоџитек(а тек па да го најде на GHUB). Не се заебавајте. Најефтиниот на али е 1600 моментално.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Читав доста на нет за маусов,и искрено не налетав на ниеден лош коментар до сега,али сепак е многу по друго кога некој ке сподели свое искуство,што го користи или користел маусот.Сега користам Genesis Xenon 800,но сепак имам мерак на бежичен маус и не сака да одам на некој лош маус,затоа и побрав совет,ти благодарам многу на инфорамцијата.
Мислењето е автоматски споено:

Не би ризикувал ништо ваков да купувам од овој сајт,ај што ке го чекам 3 месеци најмалце,плус ако е некој фејк ке треба да го враќам,или па да не работи нешто на него,налет парите кога ке изгубам пола год во заебанции за 1000 денари.
Со години го користам маусов имам 3 школки 3 плочки дугмиња резервни кабелчиња и многу други ситници.
И пак си купив нов и го модифицирав со плочки на кои дугмињата ги менуваш без да лемиш.
Страничните дугмиња ми се сменети со калих најаките за дпи не е пипкано.
Многу едноставен е за работа модифицирање и се само што си треба алат асален.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Со години го користам маусов имам 3 школки 3 плочки дугмиња резервни кабелчиња и многу други ситници.
И пак си купив нов и го модифицирав со плочки на кои дугмињата ги менуваш без да лемиш.
Страничните дугмиња ми се сменети со калих најаките за дпи не е пипкано.
Многу едноставен е за работа модифицирање и се само што си треба алат асален.
Дали е удобен на дланка?немам во принцип голема дланка.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Мене ми е топ на дланка со тоа што кога играм некоја игра го користам како што викаат американциве раката ми е во CLAW GRIP.
Е сега зависи ти како си ги користел другиве мауси што ги имаш иначе тоа БУМПОТ на маусот кај дланката не голем ич и не се осеча како да те боде по мое објаснето ова...секој различно објаснува....

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Мене ми е топ на дланка со тоа што кога играм некоја игра го користам како што викаат американциве раката ми е во CLAW GRIP.
Е сега зависи ти како си ги користел другиве мауси што ги имаш иначе тоа БУМПОТ на маусот кај дланката не голем ич и не се осеча како да те боде по мое објаснето ова...секој различно објаснува....
Благодарам на инфо

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Препорака за жичан маус со добар среден клик и општо солидно изработен? Работам во Maya секојдневно и кај сегашниов некако ме замара кликањето а и ме успорува, ми треба нешто удобно и брзо.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Препорака за жичан маус со добар среден клик и општо солидно изработен? Работам во Maya секојдневно и кај сегашниов некако ме замара кликањето а и ме успорува, ми треба нешто удобно и брзо.
Razer Orochi v2 е со добар среден клик. Јас таков имам секаде.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Ако среден клик ти е важна работа, и имаш околу 55Е буџет, искрено би ти препорачал Razer Basilisk V3.
Го има најдобриот скрол и мид клик после MX Master 3, има hyperspin на скролот што многу ќе ти помогне во Маја, има ерго форма. И мене средниот клик ми е многу важен, и ги имам пробано скоро сите мауси што тврдат дека имаат добар мид клик/скрол, овој до сега после мастерот ми е нај.
Згора на тоа, има одличен сензор, пластика и гуми.

Имаш и бежична верзија. Ама тогаш би ти го препорачал мастерот.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Ако среден клик ти е важна работа, и имаш околу 55Е буџет, искрено би ти препорачал Razer Basilisk V3.
Го има најдобриот скрол и мид клик после MX Master 3, има hyperspin на скролот што многу ќе ти помогне во Маја, има ерго форма. И мене средниот клик ми е многу важен, и ги имам пробано скоро сите мауси што тврдат дека имаат добар мид клик/скрол, овој до сега после мастерот ми е нај.
Згора на тоа, има одличен сензор, пластика и гуми.

Имаш и бежична верзија. Ама тогаш би ти го препорачал мастерот.
Чекајте малце другари. Бидејќи многу барав маус со убав среден КЛИК и едвај најдов, притоа го земав и МХ3с и го вратив на целото фалење насекаде. Маусот има неверојатно лош и тврд и неупотреблив среден клик. Сум го имал, сум го пробал и на други места, кликот е тој. Камен. Неупотреблив среден клик има. Logitech Master MX3с е многу тежок маус со многу тврд среден клик. Е така. Да се знае. Не разбирам од каде препорака за тој маус, кој што е ненормално оверхајпан по интернетов и форумите и мислам дека feedback loop се јавува од неговите ривјуа. Поготово кога се потенцира среден клик (нешто кое и мене ми е клучно кај маус).

Чисто да го им ова како мислење, зошто истово го барав и јас пред година-две.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Чекајте малце другари. Бидејќи многу барав маус со убав среден КЛИК и едвај најдов, притоа го земав и МХ3с и го вратив на целото фалење насекаде. Маусот има неверојатно лош и тврд и неупотреблив среден клик. Сум го имал, сум го пробал и на други места, кликот е тој. Камен. Неупотреблив среден клик има. Logitech Master MX3с е многу тежок маус со многу тврд среден клик. Е така. Да се знае. Не разбирам од каде препорака за тој маус, кој што е ненормално оверхајпан по интернетов и форумите и мислам дека feedback loop се јавува од неговите ривјуа. Поготово кога се потенцира среден клик (нешто кое и мене ми е клучно кај маус).

Чисто да го им ова како мислење, зошто истово го барав и јас пред година-две.
Мислам дека мешаш мек со убав клик.
Убавината во кликот на мастерот (а и на разерот) е што нема wobble, нема гуми па да се осеќа како желатин, има добар клик фидбек и нормално, скролот е неспоредлив со било кој друг маус на планетава.
Ако бараш пердув лесен мид клик, друга работа.

Е сега, да, мастерот е тежок и има акцелерација на сензорот, затоа и main ми е разерот. Затоа и го препорачав него.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Кликаш на средниот клик на Мастерот? Или само за вртење го користиш? Ако кликаш воспаление не бега за многу брзо време. А прецизноста кога е многу тврд кликот значи дека ти забегува повеќе. Поточно кога закликнуваш знае да ти мрдне скролот, а дури и маусот.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Кликаш на средниот клик на Мастерот? Или само за вртење го користиш? Ако кликаш воспаление не бега за многу брзо време. А прецизноста кога е многу тврд кликот значи дека ти забегува повеќе. Поточно кога закликнуваш знае да ти мрдне скролот, а дури и маусот.

Секако дека кликам, многу го користам, со среден клик праам копи пејст на текст.
Стави го во тактилен мод, никогаш не бега.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Секако дека кликам, многу го користам, со среден клик праам копи пејст на текст.
Стави го во тактилен мод, никогаш не бега.
Го вратив тој (од форумов беше), си го открив Orochi V2 и си имам два такви. Преубав среден клик и се друго, башка лесен - пердув. Милина од маус. Благодет.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.220
2.655

Steelseries Rival 5, многу удобен глушец, пластика е али многу квалитетен. Го користам едно 6 месеци и уште не се излижал никаде.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Фала на сите за препораките, Basilisk-от го земав, одлично ми легна, средниот клик и скролањето се супер, а има и хоризонтален скрол, уствари како копчиња се и се активираат кога го навалуваш скролот лево/десно. Pretty nice (y)

1693499163776.png

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Овој спрема ергономската филозофија е многу сличен на MX Master 2S/3/3S

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Па така е накосен, само е значително понизок.
Јас лично сум навлечен на MX Master што никогаш нема да сменам друг маус.

И тоа заради бочниот скрол. Намалувам, попуштам, зумирам, мутирам на тоа палмот..
За мерак!

Имал многу тврд и неупотреблив среден клик и бил оверхајпан. Ако!

Какви snowflake - ови...

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

И тоа заради бочниот скрол. Намалувам, попуштам, зумирам, мутирам на тоа палмот..
За мерак!

Какви snowflake - ови...
Епа овој базилискот има многу сличен скрол, таков со бесконечно, со смарт менување. Мастер скролот е мааалце подобар, меѓутоа сѐ останато му е друга димензија на базилискот.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929

За мерак!

Какви snowflake - ови...
I second that!
И јаска ногу си го сакам мастерчето, ептен ми легна 3-кава.
Сакам да преминам на 3Ѕ (потивок клик имал), ама ме нервира то шо има друг тип на конекција, односно е со болт, и не е компатибилен со постариот unifying рисивер, а сакам со еден рисивер да ги терам и тастатурата и глушецо (ко до сега)...

Испратено од телефоно

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно