Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

neoTV и интернет од Neotel

champagnepepe

Баниран/a
21 ноември 2019
125
253
Скопје
Пофални зборови за техничката поддршка на неотел. Прв пат по 3 месеци на нивниот интернет ми се јави packet loss, кој не афектираше ништо страшно но сепак. По контактирање на техничка поддршка, пратив меил со traceroute податоци да се види каде е грешката. Проблемот го средија за 20тина минути од првиот повик. 10/10

zaphod

read-only
8 мај 2016
11
5
Нема Неотел дупли нат, барем со Хуавеи рутерот.
Нема опција за бриџ мод, ама може port forwarding.

Ако сакаш на еден уред пристап без чепкање рутерот, подеси си DMZ.

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Чисто информативно, каква корист би имал од гига пакет место 300 мега?

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација
Се што гледам е онлајн нетфликс, download серии , сателитска во другите две соби, и други работи .
Скоро цело време пратам twitch некои луге , и воедно 4к серии и филмови симињам цело време.
Скоро се што работам е на интернет и се што е приклучено треба интернет.
Така да што побрзо дојдам до информација или тоа што ми треба не ми е проблем да платам.
Воедно Q90R Самсунг има многу добра слика на 4к така да се што гледам или сум гледал го симињам на 4к од кеиф да го изгледам пак.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Здраво,

Тие што го користат switch-от како рутер колкава брзина имате на уредите дома на wifi?
Коа бев на телеком имав 90+ на 100mb up/down, зедов неотел 2 месеци супер после брзината на wifi се намали.

+кога ѕвонам од фиксен или ми звони, рутерот зуе.

Неам уред со етернет порт да мерам, етернет портот е расипан.

Се јавив 4 пати, ми рекоа нормално е да зуе и дека брзината на wifi што е мала, иако предходно имав доста големи брзини. Не живеам во станов, али безразлика плаќам редовна цена за 100/100, а не 40/40-50

Последна промена:

zaphod

read-only
8 мај 2016
11
5
Тие што го користат switch-от како рутер колкава брзина имате на уредите дома на wifi?

Што точно ти значи свичот како рутер? Каков уред имаш? На нивна мрежа рутерот е ЗТЕ како што знам а на телеком Хуавеи даваат.

Вифи брзина ниту еден оператор нема да ти гарантира у никаков случај, без разлика каков рутер ти дале, може комотно да се случи комшијата да си купи вифи фрижидер и тебе брзината да ти падне.
Најдобро ти е да измериш то апликација кој ти е нај слободен канал и да смениш на него, освен тоа менување на позиција на рутер ако можеш.
Освен тоа чаре е подобар рутер/аксес поинт да си купиш, или уште еден.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Што точно ти значи свичот како рутер? Каков уред имаш? На нивна мрежа рутерот е ЗТЕ како што знам а на телеком Хуавеи даваат.

Вифи брзина ниту еден оператор нема да ти гарантира у никаков случај, без разлика каков рутер ти дале, може комотно да се случи комшијата да си купи вифи фрижидер и тебе брзината да ти падне.
Најдобро ти е да измериш то апликација кој ти е нај слободен канал и да смениш на него, освен тоа менување на позиција на рутер ако можеш.
Освен тоа чаре е подобар рутер/аксес поинт да си купиш, или уште еден.
Неотел ми дадоа хјуавеи, ко што имав од телеком.
Пробав да мењам канал али сите се половично зафатено. Од комшијава под мене фаќам боље него овај тињава. BTW знам дека не се гарантира али срамота е испод пола брзина да добивам кога пред 1 година си фаќав на истиов рутер и предходен над 90mb

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@steelseries на вифи никој не ти гарантира брзина THE END.
Сакаш жали се колку сакаш пријавувај колку сакаш.
Ќе ги напраат сите потребни тестови техничарите и на крај кога ќе измерат на кабел ако ја добијат брзината THE END.
На вифи ни телеком ни никој не гарантирам стабилност ни трансфер ниту пак покриеност.
Ти си фаќал имало работело сега нејќе и тоа е тоа си имал среќа додека фаќало.
Чим користиш оптичка мрежа на телеком , а си на неотел ти даваат хуавеи и силата на тој рутер е толку кога работел кога не.
И нов да ти дадат пак нема да ти гарантираат брзина на вифи.
Џабе се нервираш , а ти тоа што плаќаш го добиваш на кабел сигурно , а на вифи никој нема да ти гарантира.
Џабе ќе ти е нервозата и објаснување со било кој затоа што веќе самите провајдери не гарантираат на вифи ништо.
Ти ако сакаш стабилност на вифи купи си рутер некој појак тука @HardCorec ќе ти помогне али неотел или телеком повторно кога ќе им кажеш на вифи они пак ќе ти речат пушти кабел и ќе го добиеш максимумот и стабилноста.

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11
Нема Неотел дупли нат, барем со Хуавеи рутерот.
Нема опција за бриџ мод, ама може port forwarding.

Ако сакаш на еден уред пристап без чепкање рутерот, подеси си DMZ.
Со Хуавеи рутер сум ама имам проблеми да направам port forward. Се ми е сетирано како што треба но сеуште не е отворен портот. Проверив public ip ми е исти со локален, претпоставувам тоа покажува дека нема дупли NAT. Дали имаш некој совет или предлог што можеби правам погрешно?

zaphod

read-only
8 мај 2016
11
5
Со Хуавеи рутер сум ама имам проблеми да направам port forward. Се ми е сетирано како што треба но сеуште не е отворен портот. Проверив public ip ми е исти со локален, претпоставувам тоа покажува дека нема дупли NAT. Дали имаш некој совет или предлог што можеби правам погрешно?
Ако ти е иста адресата на рутерот и јавната немаш дупли NAT. Провери дали е точна адресата на компјутерот, најверојатно ќе мораш статичка. Исто на компјутерот провери дали на неговиот firewall е отворена портата, дали сервисот слуша на 0.0.0.0 наместо 127.0.0.1

Intoxicated

hello world
22 декември 2014
85
128
Скопје
Intoxicated's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3600x 4.4Ghz & Arctic Esports 34 DUO
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
SSD M.2 Corsair NVMe MP510 240GB // PCIe Kingston A400 240GB // 1TB WD Blue HDD
PSU
Coolermaster 500w Lite
RAM
16GB DDR4 3200Mhz Corsair Vengeance PRO RGB CL16 Kit (2x8GB)
Video card
Gigabyte Aorus RX580 4GB OC
Case
Macube 310 white w/ 7x Hydrion 120 white
Mouse
Razer Viper Mini
Keyboard
Genesis RHOD 400
Audio
Headphones Razer BlackShark V2 X TriForce Gaming Black
Monitor
ASUS VZ249H Eye Care Monitor White
OS
Win 10 Pro
Здраво, во план сум да се префрлам од А1 на Неотел. Живеам во Драчево и како што знам ја користат инфраструктурата на Телеком, во мојава околина има луѓе коишто не се воопшто задоволно од Телеком (често снемување на мрежа) но нема некој што знам дека е на Неотел, дали ова со сигурност значи дека и Неотел би имале проблеми со мрежата или пак можеби е до некакви лимитирања од страна на Телеком кон корисниците. Моменталната брзина ми е 100/5 планот е да се префрлам на 50/10 зошто тоа е максималната брзина кај мене, нема оптика сеуште ама воглавно сакам да се тргнам од тој 500gb лимит.
Како сте вие задоволни од VDSL на Неотел, дали би ми се подобрил пингот поради тие +5mbps на upload или не прават некоја голема разлика (иако пингот и сега е солиден)?

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Povelete da vidite odgovor na ticket od support na Neotel zosto NeoTV ne raboti na Mi Box. Mi Box mozda ne e najdobriot android TV box, ama eden od retkite na koj sto mozes da gledas Netflix 4K, zosto treba da e uredot licenciran, isto za Amazon, Chromecast ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reply for ticket "Ne mozam da se logiram" submited by А******* С**********:

Почитувани,

На нашиот SET TOP BOX уред гарантираме дека neoTV апликацијата ќе работи како што треба и за истата има техничка поддршка. За други модели (кои ги има илјадници), не можеме да гарнтираме дека апликацијата ќе работи.

Поздрав
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Povelete da vidite odgovor na ticket od support na Neotel zosto NeoTV ne raboti na Mi Box. Mi Box mozda ne e najdobriot android TV box, ama eden od retkite na koj sto mozes da gledas Netflix 4K, zosto treba da e uredot licenciran, isto za Amazon, Chromecast ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Почитувани,

На нашиот SET TOP BOX уред гарантираме дека neoTV апликацијата ќе работи како што треба и за истата има техничка поддршка. За други модели (кои ги има илјадници), не можеме да гарнтираме дека апликацијата ќе работи.

Поздрав
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Срам да им е значи!

Canibalot

hello world
29 јуни 2016
87
100

Почитувани,

Поздрав
Ја имам користено неотв на Ми бокс без проблем. Иначе одговорот од нивна страна е Безвезе!

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Одговорот си е на место, исто како и причината за него.
Не знам што очекувавте.
@Canibalot и кај мене работеше година дена без проблем, сега неколку недели не работи.
Што очекувам? Подобар support за сертифицирани уреди, се рекламираат на + 2 андроид уреди. Кои два? Има список некаде да знам што да купам? Исто така има проблем и со Samsung S10... Или ако сакам да купам нов телефон/уред - не, не купувај, да видиме дали работи NeoTV??
Очекувам да рече бар рестартирај го :)
Нивниот уред е тешко ѓубре, која ми е опцијата?

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Подобар support за сертифицирани уреди, се рекламираат на + 2 андроид уреди. Кои два? Има список некаде да знам што да купам? Исто така има проблем и со Samsung S10... Или ако сакам да купам нов телефон/уред - не, не купувај, да видиме дали работи NeoTV??
Очекувам да рече бар рестартирај го :)
Зошто да ти речат да го рестартираш, кога тоа нема врска со тоа што ти го бараш?
Телевизијата работи само на нивниот уред, за кој имаат поддршка. Кој сакаш друг бокс имај го, нема да можеш да гледаш тв на него.
Додатните уреди на кои може да се гледа се телефон или таблет, не бокс. И во рекламата истото е напишано.

dimi3ja

read-only
12 април 2019
42
13
Дали често ги имаат овие понудиве за намалување на цените на оптика? Оваа што истече на 31 март? Ја пропуштив за некој ден.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Па ги има често, обично по 2-3 пати, имаат и реклами на телевизија ако следиш, има и на нивната веб страна промоција и на НЕОТЕЛ офиицијалната фејзбук страна. Следи, ќе има да се надеваме и натаму нови промоции. Годинава имаше две, една до 15.01. и друга сега до 31.03 што беше.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно