Овие не се нормални! Виза дебитна вклучена во пакет за Мастер + 20 денари…Браво за стопанска.
(немам добро мислење за неа, но небитно).
Големо УА и БУУУУ за НЛБ!
Пред неколку месеци (ко се најави дека треба да се влези во СЕПА и да „поефтинат“ одредени банкарски услуги со странство), ја поскапија месечната управувачка провизија за трансакциски сметки од 40 на 45 денари месечно (се разбира, до пред скоро време тоа беше 30 ден/мес, а некоја година пред тоа - 20 ден/мес, но ок, одамна беше тоа, ај да не...)
Пред месец-два уплаќав некоја ПП30 уплатница (редовно плаќам некои сметки така, дали нешто за детето, спортски активности, школски потреби и слично, или одржување на зграда -небитно), и не забележав веднаш, туку после неколку такви уплати, дека провизијата е покачена од 15 ден на 16 денари веќе пред 2 месеци (ќе си речиш 1 денар е бе, ајде...)
Денес гледам прв пат, некоја нова ставка се појавила во листата на трансакции.
20 денари.
Ништо посебно, но нова ми е, ја немаше (не постоеше) до пред некој ден (да појаснам: бес-платно беше)
Се вика, цитирам: „МЕСЕЧНА членарина за МАСТЕР дебитна картичка месечна членарина за основна картич“
И листам низ трансакциите наназад така, до 31ви јули и ОП!
Гледам од нигде никаде, и тогаш никнало едно исто такво ново лепотанче од 20 денари месечно.
Проверив уште поназад, но ете, тука му е првиот пат кога никнало....
Но, има уште нешто позагрижувачко тука: проверувајќи детали за трансанкцијата, гледам, пишва датум на трансакција 21.08.2025, а датум на валута 31.07.2025 година.
Ми личи дека некаде при крај на месец август им текнало на УО на НЛБ да наплаќаат уште една ставка (која за РЕЗИДЕНТИ кои примаат плата кај нив и имаат кредити - е/беше бесплатна), и не само што решиле да наплаќаат, туку очигледно рекле: „ај место да почниме од септември, дај ретроградно да им наплатиме и за август, а, шо велиш?“
И ко шо ги дал госпо, сложни попој и во петок мрсат, па ете, решиле да се омрсат.
Значи, мене ме јади јанѕата со тоа што ретроградно наплаќаат, не од денес натаки, туку дај колку шо можи и поназад!!!
И после, поефтиниле провизиите за money transfer, SEPA-МЕПА....
А главните услуги кои процентуално им се најзастапени, ги поскапиле, до таму, што...исмислиле и нови ставки
Го споделувам ова, оти ме интересира како е во другиве банки деновиве, па ако сака некој, нека си го напиши неговото видување за банката кај што е - од аспект на „поефтинувањето“ на услугите, кои беа објавувани на сите портали, се отепаа од фалење сите: од квази-политичари, баМкари, гувернери....
Но, реалноста, метрички преточена преку апсолутни вредности на бројките, воопшто не коинцидира со зашеќерените еФтини приказни по медиумите.Погледнете го атачментот 153515Погледнете го атачментот 153514Погледнете го атачментот 153513Погледнете го атачментот 153512
Блазе си ви.Во КБ сѐ си е регуларно.
Имам супер мислење за НЛБ, меѓутоа како инфо морам да спомнам дека сите услуги кои ги плаќаш во НЛБ 135МКД во КБ од октомври ќе те чинат 40МКД (стандард пакетот)Блазе си ви.
(сега-за-сега...со надеШ и за понатака)
Абе немам лошо мислење ни јас за НЛБ, ама овие пе*ерски потези малце нервираат.Имам супер мислење за НЛБ, меѓутоа како инфо морам да спомнам дека сите услуги кои ги плаќаш во НЛБ 135МКД во КБ од октомври ќе те чинат 40МКД (стандард пакетот)![]()
А зошто не ги прикажуваат надоместоците на пример како Комерцијална со линк и може секој да ги знае, зошто мораш со ембг и број на клиент (нивен) за да влегуваш во порталог!
Или грешам нешто?
И јас барав линк ама во маилот немаше..А зошто не ги прикажуваат надоместоците на пример како Комерцијална со линк и може секој да ги знае, зошто мораш со ембг и број на клиент (нивен) за да влегуваш во порталог!
Или грешам нешто?
Ова e лопована веќе, земаат пари за се и сешто и плус скришно ни соопштение ни бутур...Браво за стопанска.
(немам добро мислење за неа, но небитно).
Големо УА и БУУУУ за НЛБ!
Пред неколку месеци (ко се најави дека треба да се влези во СЕПА и да „поефтинат“ одредени банкарски услуги со странство), ја поскапија месечната управувачка провизија за трансакциски сметки од 40 на 45 денари месечно (се разбира, до пред скоро време тоа беше 30 ден/мес, а некоја година пред тоа - 20 ден/мес, но ок, одамна беше тоа, ај да не...)
Пред месец-два уплаќав некоја ПП30 уплатница (редовно плаќам некои сметки така, дали нешто за детето, спортски активности, школски потреби и слично, или одржување на зграда -небитно), и не забележав веднаш, туку после неколку такви уплати, дека провизијата е покачена од 15 ден на 16 денари веќе пред 2 месеци (ќе си речиш 1 денар е бе, ајде...)
Денес гледам прв пат, некоја нова ставка се појавила во листата на трансакции.
20 денари.
Ништо посебно, но нова ми е, ја немаше (не постоеше) до пред некој ден (да појаснам: бес-платно беше)
Се вика, цитирам: „МЕСЕЧНА членарина за МАСТЕР дебитна картичка месечна членарина за основна картич“
И листам низ трансакциите наназад така, до 31ви јули и ОП!
Гледам од нигде никаде, и тогаш никнало едно исто такво ново лепотанче од 20 денари месечно.
Проверив уште поназад, но ете, тука му е првиот пат кога никнало....
Но, има уште нешто позагрижувачко тука: проверувајќи детали за трансанкцијата, гледам, пишва датум на трансакција 21.08.2025, а датум на валута 31.07.2025 година.
Ми личи дека некаде при крај на месец август им текнало на УО на НЛБ да наплаќаат уште една ставка (која за РЕЗИДЕНТИ кои примаат плата кај нив и имаат кредити - е/беше бесплатна), и не само што решиле да наплаќаат, туку очигледно рекле: „ај место да почниме од септември, дај ретроградно да им наплатиме и за август, а, шо велиш?“
И ко шо ги дал госпо, сложни попој и во петок мрсат, па ете, решиле да се омрсат.
Значи, мене ме јади јанѕата со тоа што ретроградно наплаќаат, не од денес натаки, туку дај колку шо можи и поназад!!!
И после, поефтиниле провизиите за money transfer, SEPA-МЕПА....
А главните услуги кои процентуално им се најзастапени, ги поскапиле, до таму, што...исмислиле и нови ставки
Го споделувам ова, оти ме интересира како е во другиве банки деновиве, па ако сака некој, нека си го напиши неговото видување за банката кај што е - од аспект на „поефтинувањето“ на услугите, кои беа објавувани на сите портали, се отепаа од фалење сите: од квази-политичари, баМкари, гувернери....
Но, реалноста, метрички преточена преку апсолутни вредности на бројките, воопшто не коинцидира со зашеќерените еФтини приказни по медиумите.Погледнете го атачментот 153515Погледнете го атачментот 153514Погледнете го атачментот 153513Погледнете го атачментот 153512
Halk imaat problem so povekje plakjanja, zatoa od skoro prestanav da gi koristam. Sakav da kupam esim od stranska strana, ne minese transakcijata a od sparkasse i od nlb vednas pomina. Tri pati imam probuvano ne raboti. Isto stranski netflix so karticki od NLB, PCB i Sparkasse moze da se plakja no so Halk nemoze so nitu edna imam probuvano i so moite master i visa od halk i so na moite nebiva i nebiva, na mk netflix moze a na turski i nigeriski nemozese.Халк инаку имаат некој проблем со PayPal трансакции најверојатно, на Тему 2 пати пробано и двата обида ми повлекоа од сметка, а на тему не поминаа и по половина час од резервирани средства ми ги вратија и за двете трансакции. Инаку пробав со картичка помина
Ја знам и сум се логирал, оваа ми е попрегледна, ќе ја користам додека можам.Користи ја новата страна Комерцијална банка - Интернет банка со ист јузер и лозинка, оваа банка.ком.мк ќе ја исклучат.
Може. Одиш во Картички, кликаш на сликата од картичката и долу десно во зеленото мени имаш опција Статус. Тука ти се лимитите за подесување.Дали може на дебитна картичка, од Комерцијална банка, преку нивната апликација, да се сетира лимит на безконтактно плаќање? Барај на веб, ама не најдов таков податок.
Мене па баш ми се свиѓаат лимитите во СТБ бидејќи имаш посебно да си ограничиш за интернет плаќања во МК и во странствоФала Маша.
Јас сум во Стопанска, и ме нервираат некои работи, меѓу кои и ова со лимитот, па решив да пробам во друга банка.
Какви лимити, пријателе?Мене па баш ми се свиѓаат лимитите во СТБ бидејќи имаш посебно да си ограничиш за интернет плаќања во МК и во странство
Ти бараш лимит на поединечна трансакција во трговија со картичка, во СТБ за тоа има опција да се подеси и сум сигурен, а за контактно/ бесконтактно нема опција за подесување лимит (СТБ и Халк) за другите не знамКакви лимити, пријателе?
Јас отидов во банка, и многу културно ги прашав. На мојава дебитна картичка, дали може да ограничам, колку максимално денари, може да се искористат, при едно бесконтактно плаќање? Ми рекоа, нема таква опција, и максимумот е до 2500ден за без пин, а се над оваа вредност, потребно е пин да де внесе.
И пак ги прашувам, а дали постои опција, за да се "вметне" лимит. Еве сакам една картица да му дадам на детето, и да му ограничам. (пример)
Службеничката ми рече: Не, нема таква можност.
Јас сум муле за вакви работи, се заблагодарив и отидов.
едит: Можеби и не ме разбраа, или јас лошо прашав, не знам.
ова ти е од веб, а исто ти е и на аппУтре пробувам одма. Ако работи, господ здравје да ти даде, и мене да не ме заборави.
Ова работи преку 5 години, немораш да ме благосилуваш.Утре пробувам одма. Ако работи, господ здравје да ти даде, и мене да не ме заборави.
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден