Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Halaf

hello world
27 јуни 2015
90
140
оди во пошта2 со испринтана нарачка и уплата за таа нарачка и предај ги на цариникот во прозорчето лево таму каде што треба да подигнеш пратка,за пола сат ке завршиш работа со уплата или без уплата
Abe to se e ubo, ama Skopje nekako mnogu na Sever mi e mene, i da odam da se zamaram za pratka od 30 evra ne se isplajka :ROFLMAO:

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Dva pati mu imam pushteno faktura, i slika od od izvod, aber se nema.

Погледнете го атачментот 159021

А да почекаш дане ќе се предомислат да ја царинат и да ја пуштат и таа како останатите, и јас имам со исти статус на 27ми јануари и јас за мојава над 10 пати имам испратено преку ден у иста ден по 2 пати ама и покрај толку спам не ја процесираа сепак, а немам ниту известие дека треба да се спроведе царинење..

Popay

hello world
21 декември 2008
187
77
MK...R преку ЕЛС успеал некој да си ја земе нарачката?
Веќе 30 дена вика customs clearance started, и нема мрднато.
Од аликеспрес се пратките.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
113
127
Легендата вели дека еднаш Чак Норис успеал да земе.
Мои 4 ком. исто како твоите, не мрдаат после customs clearance started.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Легендата вели дека еднаш Чак Норис успеал да земе.
Мои 4 ком. исто како твоите, не мрдаат после customs clearance started.
Има некоја заебанција и со овие сега, освен ако не чекат од мак пошта царина па да ги превземат они

bonsmk

read-only
23 јануари 2026
32
10
Изгледа јас сум од тие ретките што добив пратка преку овој метод :)
Customs clearance started 19/01
Customs clearance completed 31/01
Delivered 05/02

bonsmk

read-only
23 јануари 2026
32
10
Да фаќаме врски преку тебе!
Колку провизија?;)

Да фаќаме врски преку тебе!
Колку провизија?;)
Зависи од сумата на пратката, јас за 120е пратка платив тотал откуп од 50е (ДДВ, царина + такса за царинска постапка (~10e))
Мислењето е автоматски споено:

Погледнете го атачментот 159047
Поштар ја донесе без царина или други давачки.
Стигнале до 22/12.. ајде има надеж и останатите од 2025 да ги испроцесираат до пред летово :D

hiks

read-only
22 јануари 2024
7
2
сега за сега доагаат пратки кој се стигнати у пошта пред нова година декември изгледа

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.615
1.780
Само овие со RE-NL што се поскапите од почеток на декември не мрдаат никако, дури не се извадени од вреќа.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Само овие со RE-NL што се поскапите од почеток на декември не мрдаат никако, дури не се извадени од вреќа.

И плус тие препорачани! А глеј ваа мојта исто преку PostNL и тоа обична непрепорачана!

UT932709569NL

23 дена од денот на нарачката до трансфер кон локална пошта за утре да ја земам. Е ај сеа?

Атачменти

• Screenshot_20260224_163124_Chrome.jpg
    Screenshot_20260224_163124_Chrome.jpg
    454,1 KB · Прегледи: 32

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.615
1.780
Абер немаат, и јас си чекам таква пратка, од 26/12 на царина и не мрда :(
Кај мене не е ниту на царина, не е отворена вреќата, нама ниту статус за влез, се надевам само дека нема да има ддв, пошто е поскапа пратка 600€+

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Кај мене не е ниту на царина, не е отворена вреќата, нама ниту статус за влез, се надевам само дека нема да има ддв, пошто е поскапа пратка 600€+
Освен ако не ти е ослободена од царина ќе иде царина и ддв

mkdev

hello world
1 декември 2007
116
11
350 значи треба со фактурата да се иде да видат , дека сеуште нема мрднато од 350 на партки ?

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
и ја добив пред месец дена и платив 280 ден на курирот од ЕЛС
со која цена е бил производот што си го порачал ? како ја одредиле таа цена 280 денари за плаќање ддв/царина? пишува ли цената на фактурата(налепницата од пакетот) како што прават од алиекспрес од пакетот или ги отварат па треба да им доставиш фактура колку си платил?

denko55

hello world
8 ноември 2025
57
58
Вчера добив вакви со тракинг број од тој формат, немаше ДДВ. Само џабе стоеја на царина додека да им каже некој да ги пуштат. Датум од 26/12 и уште една од 22/12.

bonsmk

read-only
23 јануари 2026
32
10
Абе срце не попушта ама морав нова нарачка да направам :D Инче и AliExpress Selection Standard оди сега преку МК**R.. им прават bypass на пошта очигледно..

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.615
1.780
Абе ќе направат bypass на пошта, ама неможат на царина, мора секоја пратка да помине на царина, а таму се чека исто како во пошта.

bonsmk

read-only
23 јануари 2026
32
10
Абе ќе направат bypass на пошта, ама неможат на царина, мора секоја пратка да помине на царина, а таму се чека исто како во пошта.
Друга царинска испостава користат шпедитерскиве фирми, од Тему како летаат праткиве на царина ден/два макс.. би требало и за Али да го синкнат процесот..Тоа што го гледаме на MK**R пратиките Customs clearance started од искуство со претходната пратка, тоа е најверојатно статус на централниот хаб од каде што шпедиција настапува и спроведува увозна постапка за пресметка на ДДВ/царина, па после ЕЛС ја превзема пратката и барање на соодветен откуп за давачките, и ова прилично брзо иде..пратките физички не одат во царинско депо, туку кај шпедитерот.

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно