Форумов да не стана историска исповедувачница or smtng ?
Anyway со Malasya слушалките ми стигнаа за 7 дена.
Платив 3 долари insurance може до тоа е
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Го пратија, тракинг бројче имаше одма, и за 7 дена кај мене.За колку дена откако ти даде на тракинг Send item abroad (EDI-received) од Malaysia? мене тој тракинг ми остана уште од 21ви значи еве недела дена уште нема ново на тракингот.. Прв пат ми праќат од Malaysia па затоа прашувам.
Леново таблет од 130 долари до дома без денар царина
Абе вицот е „или ќе платиш или не, значи 50-50“50-50? 95% плаќаш, 5% не.
Го пратија, тракинг бројче имаше одма, и за 7 дена кај мене.
И јас имам порачано таблет од 130 долари од Gearbest. Ке видиме во кој процент ке падне
Мада и да го царинат, на таблети има само ддв 5% така да..
Да да. Згрешив футрола шо не порачав. Касно видовLenovo Tab 3 8 Plus од GearBest? Исто.
Јас колку што можев да се снајдам по водичот за царинење, така видов.Не сум сигурен дека е 5% ДДВ, мислам дека го царинат по тарифа исто како мобилните телефони и да се со SIM и без.
Кажи која футрола е подобра?Ја прв. И две футроли си земав отпосле!
Што им значи тракингов? Од Холандија ли е пратено или од Кина?
Сум немал пратка преку овие PostNL
Погледнете го атачментот 60484
ме фати парагрфаот овој пат со царина. ај ако сака некој во порака немора тука да ми пише маил од царина и сто конкретно треба да испратам. знам дека има пишувано поназад низ темава ама некако не ми се бара, а прв пат се соочувам со царина иаоко имаѓ порачано доста работи што се царинат
![]()
![]()
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
да да не пракам секако додека ме добијам картонче него ме интересираше маилот и принт скрин да им пратам од трансакцијата така ли?. ама чим е отидена на царина плус мобилен телефон не верувам да помине без ддвПочекај до утре, можеби нема да ти царинат , не праќај ништо додека на тракинг не видиш дека ја задржуват.
Иначе [email protected]
да да не пракам секако додека ме добијам картонче него ме интересираше маилот и принт скрин да им пратам од трансакцијата така ли?. ама чим е отидена на царина плус мобилен телефон не верувам да помине без ддв
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk