Избришан член 41324
Гостин
Уште пишува само со НЛБ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Знам дека уште не им е пуштено, но на објавата на нивниот веб сајт пишува дека може да се додаде картичка уште од сега. Барем јас така го разбрав. Како и да е ќе пробам кога ќе го пуштат секако, само чудно ми падна![]()
Уште пишува само со НЛБ.
Јас додадов Мастер од КБ без проблем. Само не сум пробал уште дали функционира плаќање. Ама додавање без проблем помина.
Мислењето е автоматски споено:
Никогаш не сум го разбирал овој став! Па, ти ако сметаш дека е анус и имаш проблем со тоа што сè треба да додаваш на Гугл - зошто ги додаваш!? Никој не те тера на сила...
Единствено нешто што ми паѓа на памет како можно објаснување - мојата картичка е прилично нова, од јануари оваа година. Можеби затоа и одат со „НАСКОРО“, можеби треба нешто да се направи за да може сите картички да се компатибилни.
Не е став, друго е, и да принудени сме.Никогаш не сум го разбирал овој став! Па, ти ако сметаш дека е анус и имаш проблем со тоа што сè треба да додаваш на Гугл - зошто ги додаваш!? Никој не те тера на сила...
И кај мене е вака visa/MastercardЧудно, кај мене ова го дава![]()
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Не е став, друго е, и да принудени сме.
NLB Pay од вчерашната надградба веќе не работи кај мене, а гледам и кај доста други корисници.
Апликацијата сме ја користеле неколку години, без на Гугљ да му даваме инфо од банката, трансакциите, картичките.
Сега, барем кај тие што им работи новата NLB pay апликација, мора сите трансакции и картички да ги поминат низ Гугљ.
Парекселанс, 1945 Animal Farm, George Orwell
Вчера на друг телефон (од сопругата, шаоми ноте 10 про, со андроид најпоследен за тој модел), ја апдејтував апликацијата НЛБ пеј, која пред тоа си функционираше, односно се отвораше најнормално.NLB Pay ме занимаше како ја сменаа бидејќи тука споменавте дека е апдејтиран интерфејсот.
Инсталирав, пуштам, веднаш крашнува во секундата. Ајт со здравје нек оди у три лепе, секако GPay функционира фантастично.
Ова звучи како баг... Ми нема логика вака да се понашаВчера на друг телефон (од сопругата, шаоми ноте 10 про, со андроид најпоследен за тој модел), ја апдејтував апликацијата НЛБ пеј, која пред тоа си функционираше, односно се отвораше најнормално.
Пред да апдејтувам, сакав прво да видам, односно директно да го споредам интерфејсо на постарата со најновата верзија, арно ама апликацијата не ми ни дозволе да ја отворам , туку ми понуде апдејт и то е то. Ок викам, ајде, каква беше-беше
Апдејтував, и оп! Неќи да се отвори апликацијата, стои минута или поќе на бел екран и толку, не оди понатаки.
Ми текна, си реков да не има врска тоа што на тој телефон не беше инсталиран Google Wallet/Pay, па го инсталирав тоа, ја прикачив таму една од картиците на жената, и после тоа, проработе (се отворе на почетен екран) и НЛБ пеј!
Со таа разлика, што во НЛБ пеј требаше да се најавам како прв пат да ја инсталирам апликацијата и наново да ги додавам/дигитализирам картичките кои беа претходно таму.
Кај мене не беше тоа случај. Ко ја апдејтнав НЛБ пеј, не морав ништо да ре-дигитализирвам...ама можда зато што прво веќе ќе да го имав ставено Гугл пеј?
Не знам за сигурно кое го предизвикува кој, ама споделвам инфо, можда ќе му се најди на некој корисно.
Апликацијата сме ја користеле неколку години, без на Гугљ да му даваме инфо од банката, трансакциите, картичките.
Сега, барем кај тие што им работи новата NLB pay апликација, мора сите трансакции и картички да ги поминат низ Гугљ.
Па, не сум стручен да кажам, ама да, изгледа ко баг?Ова звучи како баг... Ми нема логика вака да се понаша
Да, и јас сум малце загрижен...ама тоа е, не присилуваат „доброволно“ да ги предајме сите наши преостанати податоци (ако веќе не ги знаеле од пред тоа).Држи вода муабетот. И мене ми смета што гугл ќе има пристап до моите картици искрено.
Не е став, друго е, и да принудени сме.
NLB Pay од вчерашната надградба веќе не работи кај мене, а гледам и кај доста други корисници.
Парекселанс, 1945 Animal Farm, George Orwell
Држи вода муабетот. И мене ми смета што гугл ќе има пристап до моите картици искрено.
Па не можеш сега, нема алтернатива. Имаше алтернатива, сега нема.Ама луѓе, не ги додавајте картичките, не користете Google Pay и готово! Стварно не ве разбирам! Настрана што не сфаќам во што е проблемот ако Гугл знае дека сум купил тоалет у Стокомак! И што со таа информација!? Ај бе на драмете жити све!
Па не можеш сега, нема алтернатива. Имаше алтернатива, сега нема.
Мои податоци, моја дискреција бе, зошто да знае све гугл? Ти ако си немаш сенс за приватност не значи дека ние драмиме.
Тоа не е причина да им даваме уште повеќе, не? Многу дефетистички став е „е па ти све знаат секако шо се замараш“.Не дека драмите но они бише знаат се више нема заштита од ништо.
Која дискреција бре, ајде жити све, и ја знам дека имаш претплата на ПорнХаб, 3/546-тини биткоин и дека купуваш лосос у Веро на акција без да сум Гугл.
се повеќе излегуваат leaks на приватни податоци од фејсбуци и слични срања?
Така е, и ти си у право!Ајде сеа ова не за таква тема оваа тема е за Google Pay и толку. Ако сакате отворете тема за приватност и дискретност. Исто ќе биде за Apple Pay што едвај чекам да дојде да си врзам.
Не е исто. Во овој случај имавме non google affiliated апликација, што мигрираше да користи гугл сервис и со тоа се скрати изборот, сакал неќел мора да користиш гугл.Исто ќе биде за Apple Pay што едвај чекам да дојде да си врзам.
Не е исто. Во овој случај имавме non google affiliated апликација, што мигрираше да користи гугл сервис и со тоа се скрати изборот, сакал неќел мора да користиш гугл.
Со Епл, никогаш не си ни имал избор.
Подобро е да имам еден сервис/апликација со сите картички од банките место на сегде расфрлани. Ако толку Google ќе дојде да те следи тогаш зашто ќе соработуваат банките.
Твое право.
Како што е мое право да се интересирам и секирам за мојата приватност.
Јас не разбирам како мојата забелешка ти менува тебе или на овој костофффф нешто, па се најдовте прозвани, па грди зборови па гифови па пичкематерине
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден