Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со робот правосмукалка

DEJANRESEN

read-only
4 јануари 2019
15
2
Здраво,ајде некое мислење,планирам за ова акцијава америчка Блек Фрајдеј да купам некоја си робот правосмукалка да шмука и да џогира по можност од некои си 15к до 20к денари...Шо би препорачале...

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.196
1.202
Скопје
Зависи каде си, ако си во Америка не знаеме што марки и модели има и каде, а ако си овде гледај на Ананас и ако начекаш поголем ваучер земај така

DEJANRESEN

read-only
4 јануари 2019
15
2

Мислење за овај модел?

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
Еве овде е објаснето… само уште еден превод на англискиот “suck”

Well, фино што го ставиле, ама ѕирни во корпус, нема ниеден пример на користење...

MikiEva

read-only
10 ноември 2024
2
0
Zdravo. Predlog za dobra robot pravosmukalka so dzogiranje. Ja merkam roomba j7plus so kanistar za samocistenje.
Мислењето е автоматски споено:

Zdravo. Predlog za dobra robot pravosmukalka so dzogiranje. Ja merkam roomba j7plus so kanistar za samocistenje.
Ili predlog druga od amazon sto mozam da ja naracam bidejki tamu se poeftini od kaj nas :)

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово
Мислењето е автоматски споено:

Ili predlog druga od amazon sto mozam da ja naracam bidejki tamu se poeftini od kaj nas :)
Добредојде, прочитај правила и користи кирилица

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Од лични искуства, која робот правосмукалка е нешто слично на ова , до 500-600 еу буџет? Највише ми е за функционалоста која ги чисти ќошињата.

Dreame X40 Ultra

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
879
636
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Здраво , ми треба мислење за робот правосмукалки , дали да земам Xiaomi Е10 , S10 или S20 , предности и маани.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.196
1.202
Скопје
Во Стокомак имате ефтин робот правосмукалка за 5.999 денари, вчера ја земав и мислам ок е, немам претходно искуство со вакви правосмукалки дури и скептик бев али ќе врши работа.

IMG_1919.jpeg

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.372
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Другари да предложите некоја добра робот правосмукалка, а тоа да не биде Roborock Q Revo. Го гледав видеово и типов ја фали Curv верзијата (нептун).

Дали со избирање на вакви роботи после има проблем со заменски делови? Или да не се залетувам и да си земам шаоми? И ако шаоми, која?

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Другари да предложите некоја добра робот правосмукалка, а тоа да не биде Roborock Q Revo. Го гледав видеово и типов ја фали Curv верзијата (нептун).

Дали со избирање на вакви роботи после има проблем со заменски делови? Или да не се залетувам и да си земам шаоми? И ако шаоми, која?
Јас имам 3 ровента роботи, заменски делови има на АлиЕкспрес а често се правосмукалките на попуст и се наоѓаат по 20,25к денари во Нептун.

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
267
561
Скопје

не давај толку пари за робот, чистењето на обичните роботи е за 2-3мин.

Јас имам s10 ,од смартус.мк и сум презадоволен

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.251
2.687
изгледав ревјуа и шаомито е подобро, има крпи што се вртат mop, за разлика од таа другата што ја влече крпата само. Башка шаомито и ги чисти тие у вода у docking station. Исто така подобри сензори има за одбегнување препреки.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
Јас искрено би одбрал чистачка 2 години да ми чисти за тие пари... :)
Тешко со новиве цени. :) Има и поефтини од ова ама сепак. 1749318554272.png

изгледав ревјуа и шаомито е подобро, има крпи што се вртат mop, за разлика од таа другата што ја влече крпата само. Башка шаомито и ги чисти тие у вода у docking station. Исто така подобри сензори има за одбегнување препреки.
Xiaomi , има поголема моќ 6000pa.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
6000Pa vs 5500Pa е не е голема разликата. Исто читав дека не е се во raw power, може да има и 5000 и подобро да чисти и од двете. Моменталната ми има 3000Pa (Xiaomi Mop Pro 2) и статична крпа, што не џогира баш најдобро. Капка сок закоравена на плочки во кујна не ја чисти. Така да најверојатно ќе одам со Xiaomi-то. Фала ви.

Acid

hello world
17 април 2007
56
59
www.kajgana.com
MOP опциите на роботските правосмукалки се „само уште еден фичр што никогаш нема да го користиш“, или најмногу 2 пати додека не сфатиш дека со обичен џогер во рака ќе завршиш работа најмалку 20 пати побрзо и подобро работа.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
MOP опциите на роботските правосмукалки се „само уште еден фичр што никогаш нема да го користиш“, или најмногу 2 пати додека не сфатиш дека со обичен џогер во рака ќе завршиш работа најмалку 20 пати побрзо и подобро работа.
Се слагам за "вибрационите мопови" што беа на првите модели. Нарачав X20+ која има ротирачки, ќе направам тестирања и ќе објавам. Очекувам подобар резултат да има.
1749550480072.png

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Огромна препорака за Xiaomi X20 Pro робот правосмукалката. Ја имам веќе некое време и сакав да оформам комплетно мислење пред да пишам препорака.

1754656073843.png

Правосмукалката прави се сама и јас имам обврска само мали таскови за одржување (допуна на чиста вода, празнење на садот со валкана вода, периодично чистење на четката од влакна итн.).

Сите овие maintenance таскови ми одзимаат максимум неколку минути во денот а правосмукалката смука и џогира СЕКОЈ ДЕН. Никогаш не ми било волку чисто. Кога чистев со обична правосмукалка тоа ми одзимаше саати.

Вреди секој денар за заштедата на време а работата си ја врши перфектно. Има силна вшмукувачка моќ, одлични џогери, одлична базна станица итн.

Заменски вреќички за прав за базната станица има на ТЕМУ за фракција од цената на оригинални, како и сите други заменски ситници (четки, џогери итн).

Што друго да додадам? Повеќето ствари ко играчки и препреки ги препознава одлично, алгоритмот на чистење и е супер, сензорите за мапирање си вршат работа перфектно, детектира килими како што треба, појачува вшмукувачка моќ на килими (прво џогира/смука тврди подови па потоа се враќа на килимот), нема проблем со дебели килими (се качува без проблем)...

Значи 10/10 се што сакав од робот правосмукалка и за кое зборев дека чекам да биде достапно го има во моделов и е достапен кај нас за океј цена.

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно