Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ептен ми праи мерак ова ехово само тоа што е широко многу ме кочи ке треба и мод некој широк после да зимам, ако го стаам на istick-ov power 80w ке изгледа смешно е сеа ај што да праам.
¿ :) ¿

Sent from my Z520 using Tapatalk
Ич гајле да немаш ,не е ни смешно ни друго. Ке си легне одлично

Sent from my C6603 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Не знам за вас ама има некој дилеј во пратките, од 22 чекам пратка од фастек преку хк.
Има голем дилеј на сите пратки од секаде.
Ја чекам 25.дена минимум пратка од Англија-Royal mail.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Ептен ми праи мерак ова ехово само тоа што е широко многу ме кочи ке треба и мод некој широк после да зимам, ако го стаам на istick-ov power 80w ке изгледа смешно е сеа ај што да праам.
¿ :) ¿

Sent from my Z520 using Tapatalk
Чим ти при мерак, зимај, па после ако треба ќе си земеш и модче што е "подебелко" :)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
GUO им ја шитнале технологијата за „чип“ * грејач на Sigelei. Но претходниот нивен атомизер бил многу неуспешен. Нерамномерно загревање, горење памук, течење, прегревање...

Не дозволувајте да ве прелажат China girls (барем додека не го истестираат други вејпери). :hay:

* Не мора да значи дека лажат за „чип“, зборот може да означува и иверка/деланка. Јас мислам дека е грејач отпечатен на плочка и залиен, или можеби и незалиен.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Проработеа наша пошта и царина.

KwVMY45.png

Утре им одам со камионче. :hay:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Како е Вапери
04390f8e0ebd4f54a2f600311c05be6f.gif

Што значи ова
15ef4c4a115d49ae75aa6e2c1f40e6b4.jpg

Поздрав

Испратено Од Централна Македонија
Фактурата не е добра,можеби да е мал износот или... Прати им скриншот од оригинална вредност,или јависе да ти кажат што точно

Sent from my C6603 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Како е Вапери
04390f8e0ebd4f54a2f600311c05be6f.gif

Што значи ова
15ef4c4a115d49ae75aa6e2c1f40e6b4.jpg

Поздрав

Испратено Од Централна Македонија
Не им се допаднала сумата пишана на плико и го пратиле на Царина.

Најверојатно ќе ти стаса картонче дека имаш пратка за Царинење.

Прати има скриншот-и на ciposta од све комплет(invoice, извод од банка итн)

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
"Заклучок" :D
околу користење Никотин 100mg/100ml.
Ecigexpress vs Кипар.

Веќе 7-8.дена користам тутунска течност(S'camel) во која е дозиран никотин од Кипар 100mg/100ml растворен во VG,
а претходно користев 12-13.месеца претежно Ecigexpress 100mg/120ml растворен во PG.

Моево грло "кажува" дека никотинот од Ecigexpress има по-остар Troat Hit (удар на грло).
Кипарскиов ми е некако по-мазен/по-light.

Незнам дали Кипар-Никотинов дава таков филинг пошто е растворен во VG или едноставно таков му е "квалитетот".

Разликата е ептен минимална, јас пошто сум цепидлаЧно го цилиндричам.
(Ќе клаам 5% повеќе PG у наредното мучкање, може ќе биде исто ко Ецигекспрес,
А може и грлово ми се опоравува од грип па тоа да ме лаже :),
Си напраив муабет хехе :) )

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
"Заклучок" :D
околу користење Никотин 100mg/100ml.
Ecigexpress vs Кипар.

Веќе 7-8.дена користам тутунска течност(S'camel) во која е дозиран никотин од Кипар 100mg/100ml растворен во VG,
а претходно користев 12-13.месеца претежно Ecigexpress 100mg/120ml растворен во PG.

Моево грло "кажува" дека никотинот од Ecigexpress има по-остар Troat Hit (удар на грло).
Кипарскиов ми е некако по-мазен/по-light.

Незнам дали Кипар-Никотинов дава таков филинг пошто е растворен во VG или едноставно таков му е "квалитетот".

Разликата е ептен минимална, јас пошто сум цепидлаЧно го цилиндричам.
(Ќе клаам 5% повеќе PG у наредното мучкање, може ќе биде исто ко Ецигекспрес,
А може и грлово ми се опоравува од грип па тоа да ме лаже :),
Си напраив муабет хехе :) )

Сакаш да кажеш дека кипарскиот никотин е подобар од другиот или дека не е точно 100mg/ml.
Баш @Metuzalem кажуваше дека српското искуство велело дека кипарскиот 100mg никотин и не бил баш 100mg туку помалку, можеби 90mg/ml.
Ете и јас си направив муабет :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јас сум заборавил кога сум го кажувал тоа, но баш ќе кажев да не е изветреан. :hay:

Мојот уште долго нема да го пробам затоа што треба да зберам 50 празни шишиња во еден момент (спаднав на 2 мг/мл).

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Сакаш да кажеш дека кипарскиот никотин е подобар од другиот или дека не е точно 100mg/ml.
Баш @Metuzalem кажуваше дека српското искуство велело дека кипарскиот 100mg никотин и не бил баш 100mg туку помалку, можеби 90mg/ml.
Ете и јас си направив муабет :D
Не не, не дека е подобар,само дека чувството на грло е по-меко ;)

Јас па напротив, сакам по-остар троут хит :)

Нема подобар, ствар укуса е работата и навика пред сѐ.

Ефектот nic-buzz е присутен и кај Кипар и кај Ециг, така да и двата си ја вршат работата,мислам дека јачината му е таман, не осеќам разлика од аспект да парам повеќе од порано(да не ме задоволува)

Можно да е изветреан /испарен/ослабен ко што вика Metuzalem, мада и да е изветреан, сигурно е мал процент(седеше/седи у фрижидер у темна/црна вреќичка).

Добар си е никотинот, поготово за парите немам жалби ;)

Мислам дека и PG-то е резултат на намален троут хит у мојов случај пошто смиксав со 40% и 45% PG
а обично парам 50/50.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Царството на инките

Откако се префрлив на миксање со вага, ме нервираше што не можам лесно да претурам течности по желба затоа што оние шишиња во кои ги правам базите, ако се со широко грло, и при миксање лесно се сипа ВО нив, подоцна тешко се пресипува ОД нив во некое друго помало. А ВО тие со потесно грло (на пример од Молинските бази) потешко се сипа при миксање. А помалите шишенца и така си се потесни, па секогаш е проблем да пресипам ВО нив.

Зошто да пресипувам? Па не сме дивјаци, Бога му пољубим, не јадеме од тенџере (барем не секој ден :hay:). А и при самото миксање знае да се направи проблем ако дарителот на течност е полн до врв, проблем што малку ми се олесни кога ја научив старата аптекарска финта - кога сипаш, најдолниот дел ти е таму од каде што почнува навојот, односно местото на кое навојот е најблиску до врвот, а да не е прекинат. Ако погледнете, ќе ви стане јасно - така има најмал пат да се цеди по грлото додека дојде до препрека и капне, па капката е најмала. А и можеш да го потпреш (малку да го заглавиш да не оди напред-назад) дарителот врз примателот. Едноставна финта, но јас до скоро не ја знаев. Но и со неа пак не е лесно и би било поедноставно кога би имало некое средство за претурање... Хммм, што измислиле луѓето за таа намена? Па се разбира, инка!

Прво сакав да сечам шишенце, но ко за беља немав ниедно од малите со толку тесно грло да фаќа во сите (или повеќето) шишенца - како што реков, главен проблем ми е од широко грло во тесно грло и најјмногу ми треба за тесно грло. Единственото (Ликва 30 мл) што можеби ќе одговараше доби маскирна униформа (а всушност парадна) за шетање по град, затоа што У-конзервата почна да станува напорна, а и ме мрзеше цело време да објаснувам на луѓе што е тоа и дека не е шприц и дека не се дрогирам и ај доста. :hay: Сите други 30- и 50-милилитарски шишенца ми се со широко грло (а и ги немам многу, претежно се Хангсени). Шприц не тече сам од себе, а и потешко се мие, но најголем проблем е што кога ќе му го ставиш клипот, најчесто многу отскокнува и прска.

И тогаш налетав на поимот Hip flask, кај нас попознат како пљоска или не знам кое му е литературното име, но што е поважно, културните господа пијаници од развиениот свет најчесто го купуваат/продаваат во комплет со мало инче од нерѓосувачки челик кое е идеално за оваа намена. Џарнав малце по Ебајот :hay: и навистина имаше посебно да се купи. Веднаш го звизнав најевтиното, а со најшироко грло (9мм или Wide mouth) затоа што немав баш претстава колку е широко тоа и колку ми треба да биде широко, а и сакав повисоко, демек со поголем капацитет.

Инаку, сите линкови од Ебајот :hay: не се оние што ги купив, во меѓувреме сите ги укинаа, но тие се моделите, а цените, иако не се вистинските, ниедна не беше повеќе од долар. Затоа што беа евтини, и продолжив да купувам кога стигна првата и видов дека не одговара, односно грлото е прешироко. Анализирав подетално и сфатив дека ми треба грло од 7мм или Narrow mouth, но од вториот модел некои беа излистани како тесни, а некои како широки. Иако веќе ми стана јасно дека не ја бива работава, звизнав и едно такво и се разбира, беше со широко грло. Тогаш уште подетално ги анализирав сите најевтини (на повеќето може да се најде податок за широчина на грлото) и веќе бев убеден дека не постојат со тесно грло, односно ако и можеби некогаш постоеле, преживеале само на фотографиите кои се пренесуваат од колено на колено во Кина. Затоа паузирав малку да размислам што да правам, и тогаш налетав на информација дека овие постојат. Звизнати патуваа долго, како и другите (сите беа без тракинг), и денеска конечно ми стигнаа* и сега гледам дека ќе ги биде, односно ова е она вистинското:

Zw2fqVJ.png

(Хронолошки од лево кон десно за кои зборувам).

Овие се обична пластика, дупчето ми изгледа малку тесно, но мислам дека ќе нема проблеми за 100% ВГ, а и ако има, мислам дека со кратење на грлото ќе им се помогне малку.

tixvpux.png

Еее, што се` изнапишав за една безначајна ситница, но ми лежеше на душа... (Јок, досадно ми е, а не ми се работи и не ми се игра со атомизери). :hay:

Можеби ги има инкиве и по нашите парфимерии, тоа во ниеден момент не ми текна да прашам.

* Џабе палев камионче, НИШТО од тие тракинг броеви не ми дадоа, имав само едно картонче на кое пишуваше „јави се во Достава“, мислев дека ги мрзело да ги пишуваат сите тракинг броеви, а тоа беше францускиот пакет ароми (што ми ги споија двете нарачки во една). Според сајтовите за тракинг, уште е во Франција. :hay: Да не го сликам, 6-милилитарски шишенца (ping @Mihajlo Micho , си знае он зошто :hay:) кои изгледа ќе ги пробам кога ќе соберам шишиња да ја отворам кипарската база. :hay: За тоа плико беше захефтано пликцето со инките. :rolleyes: Не ми ги даваа другите пакети, иако ги молев, не сакаа ни да проверат бројчиња, море едвај и зборуваа со мене, само фрлаа плика. Добро е, барем работат. :hay:

П.С. Не нарачувајте сега од Французите, иако има попуст, цените се кренати 20%, точно толку колку што е попустот, проверив. Апашка работа. А и ле шипинг којзнае колку е.

Последна промена:

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Конечно капна некоја пара за вејп гиар! Малку бев оут оф д гејм дај ажурирајте ме. Вот ис д хот шит ин вејпинг? Барам 2х18650 мод шо ќе прибере 25мм без оверхенг, јер сите атомизери што ги гледав се над 22 (ах таа 2016). Ги гледав Руло 2/3 и Смок Елиен, за у комбинација со Хераклес РТА или ОБС Енџин, за друго поим немам.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Можеби, ако убодеш кој чини од три-четирите (или повеќе) Sigelei Fuchai 213 W Plus (бриши по еден збор за различни модели :hay:) (а имаше и други комбинации), како еден од најмалите за во рака, а кои собираат 25-мм... Само не првиот (со првиот збор и бројката :hay:), Португалецот нешто го пљукаше... И за другите викаат дека се непрецизни во температурна контрола, а некои викаат дека првиве немаат појма што зборат и дека треба темп. коефициент со една децимала повеќе (како што е стварната бројка). Мене и ми се допаѓа и не ми се допаѓа тоа што е многу „активен“, цело време се менува дисплејот (демек ги мери параметрите во риал тајм), а читам дека единствена разлика со најскапиот модел била карбонската фолија.

Или ipv6 ipv6x ipv8 (еден те исти мод), од кои 6-ката или 6х има три верзии, од кои првите две со багови. Има нешто во индексот за тоа. :angel:

За температурна контрола (прецизност при неа) само ДНА, и тоа не 75, трокира при малку поголеми снаги. А 60-ка веројатно ќе биде слабо, дури и да не се однесува исто (една батерија?).

Ова е оквирно, сигурно сум испомешал нешто, пак ќе кажам, не ги следам многу модовите. За Смок не знам скоро ништо, освен дека Вонземјанинот е исто последен од серија неколку слични, а Смоко штанца и нови...

Сигурно другите ќе ти кажат повеќе.

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми