Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Е значи ќе ме разболи колибава. :hay: Продолжи да важи фри шипинг над 30$ (барем ми дава на суво) и има нов купон за 10% (thanks8), што прави искушението да остане на скоро исто ниво како порано. Во меѓувреме најдов и некои работи поповолни од Фастек, не знам за други места:

IJOY MAXO Zenith 300W VV Box MOD (не знам многу за него; нема црна боја; 7$ поевтин од ФТ)
Eleaf iStick 200W Box Mod (ружен, ама 200 вати си се 200 вати :hay:)
IPV400 200W Box Mod (имаше некои маани, но за оваа цена можеби ќе се заборават...)
Pioneer4you IPV Vesta 200W Box Mod (упола од ФТ, изгледа гаѓаат намерно со него; имаше некоја маана - конекторот?)
Yosta Livepor 160W Box Mod (9$ поевтин од ФТ)
ehpro caravela ss/brass 18650 mod (clone) (легенда на механиката)
ehpro caravela ss/brass 18350 mod (clone) (истото, само пократко)
ehpro maraxus black mod (clone) (легенда)
tobeco sir lancelot 18650/18500/18350 mod (clone) (меаника)
tobeco atty 3 stainless steel rebuildable dripping atomizer (clone) (за облаци?)
tobeco original supertank ks stainless steel atomizer (шознам)
kangertech evod-c 900mah changeable battery unit (за смеење... или не?)
kangertech evod-c 650mah changeable battery unit (исто)
KangerTech Pangu Black Starter Kit (неповолна по многу работи, но упола цена од ФТ)
upgraded kangertech evod mega starter kit with vocc coil (исто за почетници, не најдобар избор, но не и најлош)
Upgraded KangerTech EVOD Mega 1900mAh Starter Kit with VOCC-T Coil - || -
kangerTech subvod 60w 1300mah starter kit with 1.9mlt toptank nano (исто упола од ФТ)
joyetech evic vtc mini 60w full kit with temperature control (имаше друг Евик и го излистав порано, овој мислам дека е друг; и да сум го ставил пак истиот, другиот е потрошен; аха, овој е изгледа само за викендов)
ismoka eleaf istick 50w full kit with oled screen (релативно евтино, но по долго користење се покажа проблематично)
Eleaf iStick Pico Mega 80W Mod (4-8 долари поевтино од ФТ)
KangerTech Nebox 60W TC mod|KangerTech Box Mod by HealthCabin.net (уште еден Канговац за кој не знам ништо, но ми изгледа евтин)

а еГиците не ги потрошија и не ги потрошија, само ми се смешкаат. :rolleyes: Не знам што толку се опседнав со нив. Има уште на состојба и доста од другите стари работи што ги листав на двапати, било да се од оние што ги зедов (супер задоволен) или не.

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
^ А бе колега...
Да си почетник, па немаш ништо од техника, ќе те разберев...
Да си имал пар модчиња и 2 атомајзера и едниот комплет си го загинал на пр. у кафана, пак ќе те разберев...
Да си дилер, купи/продај варијанта, апсолутно ќе те разберев...
Вака, ич не те рабирам... :D

Имаше нешто у психологијава за компулсивно пазарување, ова, она...
Ај кога ќе се разбуди жена ми ќе и кажам да ти бапне една дијагноза.
Не се секирај, не е страшно, колку јас сум добил до сега, ехехеее. :D

Шала на страна, се нервирам, 4 пратки од колибата после 20 дена едвај до Амстердам се довлечкаа. А само 3-4 кила тежат, не поише. :innocent:

На 25 Мај укинаа 5 односно 3 долари за прво учленување. Не укинаа, демек ке можеш да ги користиш после првата нарачка. 10% за прва нарачка чинам остана.
new_members.jpg
Бесплатен шипинг над 30 долари вистински важи, како и 10% купонот дo даљег:
thanks8.png

Хехехехехе. Погоди што ми беше најсмешно: "ама 200 вати си се 200 вати". :eek:h:
Можам да те замислам како го тргаш на страна кајфунчето В3 со пико/дна сингл/его бактерииче (19мм нели, од тие новите од колибата) и удираш на Eleaf iStick 200W со некој Смок В12 ати... :D
Добро, ако не си спиел цела ноќ (како мене), разбирливо е. :D

Сега ми текна, кај 200 ватниот Илиф вратичката за батериите не затвора добро, тоа им е маана, т.е. шкарт е. И јас се мислев за него кога попустот беше драстично поголем.

П.С.: Извини на шала, ама така ми дојде, беше појако од мене. :)
Лоша работа е кога човек бдее цела ноќ гледајќи во монитор ... и бара попусти. :D

Допуна:
Ова зборавив да кажам: Сите шали на страна, голема благодарност за трудот и маката, особено првиот пат кога ни ги отвори очите со колибава. Не џабе само јас направив 5 нарачки, а верувам и другите си нашле бар нешто интересно таму.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не ги звизнав „скапите“, ништо над 5$. :hay:

Работата е што ги памтам овие работи кога беа 30 и повеќе $ (и тогаш ќе дадев толку за нив да ги знаев дека се со ваков квалитет, но не знаев, гледав други работи, млад и зелен :hay:). Или К*равелата што одамна не може да се најде никаде, или Ehpro клоновите што имаат челик што слободно може да се употреби во оклопно возило, или еГо Уан кога барав за кајфунчето и ги немаше никаде (изгледа во тој момент беше смена на генерации) и го платив V2 24 долари плус шипинг, па сега за 5 долари минус шипинг ми е смешно и да се мислам пред да пуцнам... само конекторите или копчињата толку вредат.

А не сум ни почнал да пишувам ривјуа...

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
^ Човек учи додека е жив, а пошто сме живи, стално нешто учиме и никако да научиме.
Кога го сервираше попустот во колибата пред неполн месец, цела ноќ неспиев и тарашкав, за сабајлето конечно да пуцнам нешто. Едвај гледав, испогрешив и купони и што не. На крајот успеав да направам пињау на ова: KangerTech kbox mini 75W TC mod
Всушност добро направив бидејќи кога станав од спиење, трк на ПЦ и гледам се продале...
Мислев дека по тие цени се ќе пламне за пар денови, но најголем дел од работите и ден денес ги има. Јас важно бев занесен неколку дена со колибата, ѓоа зомби.
Инаку има интересни ситни работи што може да се искористат како филери за да се дојде до 30 долари (фри шипинг)
ThunderHead Creations Kanthal Wire 0.3mm/28ga (10m/Roll)
ThunderHead Creations Kanthal Wire 0.35mm/27ga (10m/Roll)
kumiho acrylic display for mod & ejuice style #7
Geekvape koh gen do organic cotton

Штета што не испорачуваат вакви:
120ml HC Unflavored E-liquid (100PG)
http://www.healthcabin.net/115ml-hc-unflavored-eliquid-48mg-p/9448.html
http://www.healthcabin.net/115ml-hc-unflavored-eliquid-60mg-p/9449.html

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Ми пишале АлиБаба-виЧи, (Serena Zhou) ахахаха, ќе ме умрат со имињава :)

Skyline RTA 20$-тина долари
+шипинг 15$ со Чајна Пост.

Арно ама :)
Serena ме "советува" да го купам од Fasttech/Gearbest/3fvape,
због-заради шипинг = 0
хахаха :)

fd0020637d697aaa1b01e330fb2450a6.jpg

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Не ми се верува...Порачани ароми од Chefs Flavours UK на 5 јуни , ги пратија на 6 јуни и денес 10 јуни ми стигнаа дома без тракинг....За не цели 5 дена ...Одлично ...По брзи беа и од Бугарот...

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@Ace Lud
Еееее тоа е баш за частење, нека ти е честито! Голем јубилеј е тоа, 3-годишнина во вајперски свет е како 30 год. во друго.
Јас сум некаде на пола од тоа и одвреме навреме си велам, како не почнав порано. Но и 3 дена порано значи многу.

GearBest не престануваат да ме изненадуваат (позитивно). И тие славеа 3-годишнина :D средината на Март и нарачав меѓу другото Taifun GT 3 ($9.60), но и резервно стакло за него (проѕирно, бидејќи не ми правеше мерак матното, а и да се најде. За жал оригиналното го добив скршено. Еве анбоксинг ако некој сака да ѕирне:
View: https://youtu.be/iYMQe3R6f6I

Вчера разгледував некои работи кај нив (ме чеша прстето за пињау, нема тука...), па си велам дај да им бапнам еден тикет тамам да ми пратат стакло со следната нарачка.
Еве што ми одговорија:
GB odgovor.PNG
Накратко, ми ја нудат целата сума да ми ја рефундираат кај сакам јас, или да ми пратат комплет друг Тајфун и тоа се заради едно скршено стакленце.
Ако ова не е тинтрање на муштерии, незнам што е.

@Gajche-X
Останува да направиш еден 'second look' на Coppervape Hussar. Квалитет на вејп, маани, како се држат гумичките (а ги има многу), нешто откажува полека, цурка...
Се разбира кога ќе имаш време, никаде не брзаме.
Или можеби има нешто во ГБ уште поинтересно "како за мене"? Отворен сум за предлози

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
ги пратија на 6 јуни и денес 10 јуни ми стигнаа дома без тракинг....За не цели 5 дена
Royal Mail Europe Standard избра по дифолт што е првиот?
Гледам дека е flat rate £3.75 (4.3 eur) колку и да ја полниш кошницата..
Ова е добра алтернатива кога нема нешто на лагер од комшијата.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Royal Mail Europe Standard избра по дифолт што е првиот?
Гледам дека е flat rate £3.75 (4.3 eur) колку и да ја полниш кошницата..
Ова е добра алтернатива кога нема нешто на лагер од комшијата.
Да , Royal Mail Europe Standard £ 3.75 е без тракинг...

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Chicco69

Хусар-от сега за сега топ се држи, од Гумици до џусфлоу.
ок клон е, не е WOW али боље метал е од Бај-ка :)
металот е у класа со SXK и SJMY, изработка исто, финишот/полирање-то кај coppervape може да е нијанса послабо од SXK/SJMY.
Стигаат скроз испрани, се гледа и "слуша" дека се перени у ултразвучна бања.

Ако си Рестриктив-д2л, ќе ти се допадне.
(за м2л е исто солиден,
Мада јас треба да го модофицирам редуцирот од 1.3.мм,ептен ми е затнат, треба да го отворам докај 1.5/1.6.мм
2.0.мм па од друга страна е бајаги отворен за м2л кај овој атомизер дури, а јас несакам да затварам многу ерфлоу доле на прстен)

Сеа му се "сукам" на Tilemahos Armed од Coppervape, занимација дур да излезе Skyline RTA :D

БолеС јбг :)

@Alex M
@Astraion

Внимавајте на 3.75£ шипинг опцијата кај Енглезите(општо кај сите Енглези, ефтиниот Royal Mail без тракинг е дискутабилен)
многу пратки не стигале со тој шипинг, бар така читав по форуми.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Сакаш да кажеш дека се игра лотарија со овој шипинг а alex бил среќниот добитник?
Ќе одам тогаш со 5 фунти, пак изгледа примамливо ко за Flat Rate, особено за порачки на 100мл ароми.

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Astration
којзнае дали е лотарија :)
(а може и да е само ecr/uk ecr форумски хајп)
мислам дека шипинг со tracking е 10.5£.

за примамливо, секако дека е :)
има доста вакви што не ги знаеме.
кај Србите имаше еден веб вејп/diy шоп од Австралија, исто релативно ефтин шипинг.

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
26650 - eFest не престануваат да ме импресионираат.
(ми траат од 5 до 7.дена,
јес да на Vapedroid парам претежно коа сум дома :) )

4200mAh а на XTAR VC4 стално се 4400-4500.mAh
(за ниски вати, и отпор над 1.ом
одлично се покажуваат у мојов случај сега за сега)

e457b0721260f9fc643ef1f98498dfa0.jpg

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
Мое искуство со Royal Mail (авионски) од пред отприлика 2-3 години вика вака.
Околу 500 пратки по бел свет , само 3 поплаки за загубена пратка, од кои што за една сум сигурен знам лажеше типот. И уштедна дискутабилна али ај нека се рачуна како изгубена.
Околу 50ина пратки до Македонија без ниедна изгубена.
Ваљда не усрале работа, и сеуште се добри.
Време на достава до мк , отприлика 1-2 недели, средно 10ина дена.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Како се справувате/ви се десило ли да имате „немирни“ црева од вејпање? Она као кога се лечиш од стомачен вирус - симптом, нема проливи али цревата бунтуваат.. што би можело да биде? Дехидрираност? Осетливост на арома? Пошто осетливост на ПГ/ВГ не е, не ми се дешава често ова, втор пат од кога вејпам :) Не ме прашувајте како но знам дека е од тоа.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
26650 - eFest не престануваат да ме импресионираат.
(ми траат од 5 до 7.дена,
јес да на Vapedroid парам претежно коа сум дома :) )

4200mAh а на XTAR VC4 стално се 4400-4500.mAh
(за ниски вати, и отпор над 1.ом
одлично се покажуваат у мојов случај сега за сега)

e457b0721260f9fc643ef1f98498dfa0.jpg

На 25р додава(мами) околу 200ма вц4-ката, значи на ефестот и више

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@GoCe_
Пиеме вода :)
шала на страна,
ако неможеш да трпиш да ти кркорат црева и да имаш гасови, ако сакаш,
земи стрепсоксазол 2 таблети денес,
утре и задутре по една и би требало да ти се смири.
и мене ми се дешавало од некои ароми да имам немирен стомак/црева и гасови,
али ми проаѓа за 12-24.часа со пиење течност/чај од брусница и слично.

@DeJaVu
е да, можно е.
кај 25R обично ми се 2200-2300.mAh.
сепак не е ептен прецизно мерењево на mAh кај VC4, у право си ;)

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
@Astration
којзнае дали е лотарија :)
(а може и да е само ecr/uk ecr форумски хајп)
мислам дека шипинг со tracking е 10.5£.

за примамливо, секако дека е :)
има доста вакви што не ги знаеме.
кај Србите имаше еден веб вејп/diy шоп од Австралија, исто релативно ефтин шипинг.

Точно со тракинг е поскапо...£10 и нешто е... И за оваа продавница прочитав добри коментари и брза испорака по други форуми , во што и се уверив...Е сега дали е лотарија или не кој да знае...Се
губат пратки и со тракинг ...Мене ми стигнаа екстра брзо ...А од кај бугарот ги чекав повеќе од недела дена...Поздрав

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Оригенчето на пат да биде оживеано...

pOasdz3.png

...со шрафот од средина, добиен од шрафот лево, да го замени скршениот шраф десно. :hay:

Не знам зошто, но Оритенче двојка ми дава неспоредливо подобар вкус од тројка. Проверено кога ми се скрши шрафот и намотката само ја трансплантирав во тројката. Значи, иста намотка, друг памук (а сечени од иста лента) и тројката е многу погруб. Височината (положбата) на намотката не игра улога, односно игра кај тројката (малку подобрува ако ја погодам), а кај двојката е супер каде и да ја ставам. Дефинитивно се разликуваат затоа што капата од едниот не фаќа на другиот.

И место да го растурам тројката за шрафот (или третиот, уште поевтин, да го деконзервирам), си истурпијав и скратив шраф од челик. Имам пракса од шрафовите за сквонкери и знаев како да мерам, па брзо одеше. Само нема дупка за жица, не сум до толку мајстор. :hay: Тоа беше мерењето, да дојде на точна должина што двете матици (или не знам како се викаат) да ја стегнат жицата. А ако се скршат и тие, ќе ставам обични матици, па покриен сум и таму. :hay: Спремив и изолатори, но за чудо неговиот е здрав како дрен, а тоа што ми пропаѓаше шрафот во конекторот било од тоа што оригиналниот има тенка глава, па и тоа е плус на овој шраф. Друго нема што да се расипе, па може да тера вечно. :hay:

Сега уште да го исчистам (шрафот веќе не е ваков, жичана четка го светна, но турпијав со монтиран шраф и внатре има струготини) и ќе падне квалитетен вејп. :D

(Од три години вејпање, една сигурно сум цело време на овој Оригенчо).

Шрафот е М3, имбус, а според должината би одговарал и за Origen Genesis.

Последна промена:

Колице

hello world
30 ноември 2015
89
74
IMG_3991.JPG
Замотах еден ќелав греач сношти хаха :) Нема веза прбо ми го покажуваше 1,58 па 1,61 па после некоо време но атомајзер фаунд Маабето ми беше оти танко се мрд лево десно не се стегнува добро и на цуцлата гумиците се поголеми и не флева до крај ....

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Да има абдејт за aspire archon ама не се претвора во 200w мод има некои минимални подобрувања. Со здравје да си го користиш мислам дека е еден од најдобрите евтини модови, ја на мојот маста му ја вадам секој ден и пак си е тип топ. "Мак кен до" треба да се проба

Послато са Lenovo A3500-FL уз помоћ Тапатока
Kумац го имам од Октомври лани. Не е одморен ни 10саати. Работи како саат и би сакал уште еден да дојде на ред. Со среќа!

Sent from my C6603 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Bambuca Џабе, сè е укинато - и фалениот, и тројчето, и евтината резерва. Не мора да значи дека тројката е лоша, апсолутно не е (на хартија би требало да биде подобра), можеби јас нешто си умислувам (не би ми било првпат). :hay:

@Колице Нешто не ти е стегнато, или најдолниот шраф или централниот столб. А може да е и легендарниот конектор на Џока (се надевам дека не е). „Цуцлата“ не е толку важна, пробај на сила (прво извади го кајфунот од модот), или со друга гумичка, или друга „цуцла“.

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно