Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
можам само, по незнам кој пат да потврдам дека во поштава наша си прават панаѓур, сигурен сум во тоа
пратка од Германија, со тракинг, идентична како претходната месец дена пред неа, едната при влез во МК ја внесуваат во комјутерскиот регистар или што и да е тоа - другата не, туку после очигледно дремење во пошта стига ливче на адреса... најди им крајот
Bitno ne gi gubat (kradat pratkite kako porano ) nedaj boze da ja registriraat deka stignala a ti ne ja dobivas pratkata odi dokazi posle deka ne si ja primil :)

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64
можам само, по незнам кој пат да потврдам дека во поштава наша си прават панаѓур, сигурен сум во тоа
пратка од Германија, со тракинг, идентична како претходната месец дена пред неа, едната при влез во МК ја внесуваат во комјутерскиот регистар или што и да е тоа - другата не, туку после очигледно дремење во пошта стига ливче на адреса... најди им крајот
Мене две пратки од eBay не ми ни стигнаа

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Nekoj link dajte mi od recepti za tutunski aromi na baza 25%PG8MG i 75% VG ?
За тутунски не ти треба микс само добра арома еве ти 6 најдобри, нема везе распоредот сите се топ
1 реал цигар од вапинг зоне
2 есплентидо ециг хелас
3 скамел инавера
4 дунхил вапинг зоне
5 цигар микс ециг хелас
6 ry4 од ециг или инавера

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
За тутунски не ти треба микс само добра арома еве ти 6 најдобри, нема везе распоредот сите се топ
1 реал цигар од вапинг зоне
2 есплентидо ециг хелас
3 скамел инавера
4 дунхил вапинг зоне
5 цигар микс ециг хелас
6 ry4 од ециг или инавера
Aromi imam naracano na pat se nakaj skopje site se od inawera i da poveketo pogore spomenati se vo pratkata ( dunhill; camel; usa red mix i american mix). Da doziram po nivna preporaka 2% ili poise poso kje odam so 25% pg so 9mg nikotin i cista baza od VG ?

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Името на аромата нема врска со други марки, пример камел од ФА е ѓубре во сборедба со инавера.
Са користење на кајфун и слични за м2л со 0,5% помалку на пример
скамел за кајфун и протанк идеална е на 2% за лемо субтанк и дрипери 2,5% и мин 10 -15 дена степинг, ништо посебно дозирај ја стави на темно и заборави ја. До 6-7 ден аромата нема врска со крајниот продукт. Инавера генерално сите тутунски од 1,8 -2,5%

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Името на аромата нема врска со други марки, пример камел од ФА е ѓубре во сборедба со инавера.
Са користење на кајфун и слични за м2л со 0,5% помалку на пример
скамел за кајфун и протанк идеална е на 2% за лемо субтанк и дрипери 2,5% и мин 10 -15 дена степинг, ништо посебно дозирај ја стави на темно и заборави ја. До 6-7 ден аромата нема врска со крајниот продукт. Инавера генерално сите тутунски од 1,8 -2,5%
АКо си на тежок вг тогаш уште 0,5% повеќе, скамел за м2л тогаш 2,5 а за дрипери или субтанк лемо оди на 2,8%

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
...Da doziram po nivna preporaka 2% ili poise poso kje odam so 25% pg so 9mg nikotin i cista baza od VG ?
Ako go razredis mnogu slaba kje ti bide bazata negde 2,5mg nikotin neznam so kolku nikotin parish a za aroma 2-2,5% tutunska aroma mislam kje bide dovolno-jas 2,5% izmesav sega i cekam da uzree inaku sega prvpat mesam tecnosti

Pozdrav

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Ako go razredis mnogu slaba kje ti bide bazata negde 2,5mg nikotin neznam so kolku nikotin parish a za aroma 2-2,5% tutunska aroma mislam kje bide dovolno-jas 2,5% izmesav sega i cekam da uzree inaku sega prvpat mesam tecnosti

Pozdrav

Pozdrav
bazata kje bide 9mg kje ja param na dual coil 1,6oma kje probam so 2,5 i kje ja odlezam, a za odma kje probam so povekje za 0,5% ako e malku kje si dodadam uste malku.
Fala za infoto pa koa kje spremam kje pisam.

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
ајде една мала консултација со вас вејпери
сакам да земам некој ребилдбл атомизер па сеа се мислам кој е добар кој не - мала помош не е на одмет од поискусните тука. Сакам да го терам сега засега на ајстик 20Вати и неможе да оди под 1 ом, па што е добро што не е ме интересира дали да земам некој кајфун 3,4,лите плус в1, в2, Орхид в3,4,5,6 или нешто сосем друго од фастек. Парам м2л -уста.плуќа и сега користам протанк 3 мини 1,5 ома дуал коил готови греачи и одлично е ама многу малку собира течност резерварот

Поздрав

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Класика, проверен, со добра изработка, фаќаат сите дополнителни делови што постојат. Поради тоа е поскап од другите, а и затоа што доаѓа со “нано кит“ - уште еден комплетен резервоар.

Орхид ти е истото тоа, само со дупли намотки. Ако одиш по ред, би требало да следува после него.

Имаше и смешно ефтини комбинации (ако купиш посебно база + танкови), ама не сум сосема сигурен дека се без грешка и кои од нив (иако некои корисници викаат дека се, може во секое време да пратат друга база). Ако пребаруваш по five pawns, ќе видиш дека најскапиот се распродал, изгледа е добар. :)

А нема да стои сосема рамно на Ајстикот, но разликата не е толку драстична.

И од овој сум задоволен, иако дупчето за воздух е премало. Можеби да му удриш бургија...

Protip: На Fasttech ако се двоумите меѓу две исти работи, онаа со црна кутија на која пишува Open со златни букви е подобрата.

Кајфун 4 е премногу комплициран, а (скоро) ништо не се добива со него, другите нови се најчесто со дупли намотки (ич не поштуем тоа), а на трет не ми текнува...

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
@Metuzalem фала за инфото
и јас се мислев за овој вториот со што би земал уште една база +
инаку и мене ми се гледа сеа за сеа покомплицирано со две намотки а поевтин е

инаку ова за протип не сум знаел фала многу

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
@kjosmofon само да те информирам дека тој фрикшоу е само за дуал коил сетапи, не е лоша копија туку е V1, ако не ти пречи т.е. ако сакаш дуал коил терај :)

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
за сингал има го продаваат поновиот модел, а посекако едниот канал веднаш откако ке пристигне ке се затвори со сребрена фолија , ке го настегам капка ни воздух ни течност да бега.
https://www.fasttech.com/forums/2039705/t/1613091/received-short-close-up-video на видеово се гледа со 3 сајлонски слота доаѓа, мада и со 2 да е нема гајле бидеќи едниот ке биде затворен

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Има некој да ми спреме некоја тутунски џус да му купам? Ми каснат две нарачки а веке едната сумљам дека ке стигне, поминаа 50 дена. Ако некој продава готова течност или да ми спреми готова со 50/50 или 60/40 или макс 70/30 од типот на 555 или ред марборо хансенг, таков или сличен вкус нека ми пише по ПП цена , ми треба 50-100мл. Никотин 12-18мг/л.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
аа епа добро тогаш, оти и јас се интересирав да го земам и кога разгледував опции, со три дупки беше само со карбон дизајнот кој што не изгледа убаво, башка го нема костурот

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
аа епа добро тогаш, оти и јас се интересирав да го земам и кога разгледував опции, со три дупки беше само со карбон дизајнот кој што не изгледа убаво, башка го нема костурот
Костурот или го обожаваш или не го земаш дриперот поради него, мене закон ми е. Мојов сигурно доаѓа со 3 дупки , барав дрипери со недели се проверив и прочитав, и како шо пишав горе и да не е со 3 нема проблем, вториот слот го затватам за да бере повеќе течност без шанса да протече, сребрена фолија за домашна употреба ем нема никакви хемикалии ем е чист метал алуминиум , и ако треба со пинцета се вади за секунда. Од слотот каде е коилот ако се стави блиску до отворот на 0.5мм течност со над 50вг не може да пробие а од другата страна ќе биде затворено. Облаци не ме интересираат а за арома викаат повеќе и од магмата дава

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
Пиши резултати кога ќе стигне, јас го гледам и овој како опција, Лудиот Шеширџија :D
https://www.fasttech.com/products/3028/10013354/2255901

Заради отворите долу кај фрикшоуто препорачуваат да “боиш“ со течноста наместо да капеш, значи да мачкаш долж памукот, а со овој дрипер се отвара капачката на зглобче наместо цело време да отвараш за да “боиш“, баш како шешир.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Преголем дриптип, не се менува, и најважно не би сакал бакар во џусот, син-камен народски малку отровно. Базата е скоро иста ако се направат коилите како треба и да капеш од високо нема гајле.
едит- има проблем со поштава порано за 2-3 часа напуштаја приемно и царина и беа спремни за земање а сега по една недела седат на царина или пред прием. Хонконг пост за 7-10 дена се тука, а после со господ напред, срамно побргу стигаат од друг крај на свет отколку 3 канцеларии во Скопје

kosata

read-only
17 април 2015
43
32
битола
Здраво вејпери ... нов член тука !!
Ја прочитав цела тема...и богами имам доста за учење, а и опрема за нарачување :)! Штотуку го добив ајстикот 30w... и чекам да ми стигне kanger genitank и резервни греачи...
Само сега имам мака со ајстикот почнав многу течност да трошам и то на обичен атомизер... па ако има некој шо продава течности со тутунски ароми,правени или купени нема врска,нека ми пиши,да се снабдам со течност оти дури да регистрирам paypal и да нарачам од fasttech ке помини долго време!
За самиот да правам рано ми е :) треба уште да се "едуцирам" !
Поздрав до сите членови на темава !!!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Поздрав @kosata

Јас немам вишак готова течност, што се вика само за мои потреби муќкам и гледам да правам по 100-200 мл на две-три недели за константно да имам прилив на нови течности, а не (пре)многу резерви...

@сите: Сега ми текна, зошто да не направиме список на домашни продавници и/или продажни места? За течности не се (пре)многу скапи (како кога), а во аптеки најчесто нема ништо добро. Можеби ќе им се најде на почетници. Тргнувам од себе, јас кога почнував немаше скоро ништо, се` додека не најдов продавница (и неколку аптеки што носеа течности) во моја близина, не почнував затоа што немав сигурност.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
Епа ајде една листа да се направи, за Скопје не е многу тешко затоа што Амбрела се сконцентрирани тука.
1. Сити Мол, приземје од страната на Плеј кафичот има штанд.

2. Капитол Мол, приземје одма во чело на главниот влез пред Рамстор маркетот од десна страна.

3. Амбрела главно претставништво, карши ГТЦ веднаш зад новата катна гаража во приземје на зградата има голем знак не може да се утне.

Се' на се' имаат најфер цени за течности. А и течонстите се добри. Од опрема се најдоследни, иако каснат доста време после трендовите, сепак носат повеќе од ЕВОД, ама скапо у пи*ку.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4. Витраж е-цигари - приземје во Рамстор Мол кај Т-Мобиле

Цените за опрема се изгор, имаат некои течности од Хрватска, вака што ги пробав на тестер беа добри, ама цената од 250 денари не е најповолна.

5. Е-feel - бул. Кузман Јосифовски Питу, после железничка од десна страна во тоа ко мал трговски што изгледа, малку пред к2лаптоп сервисот.

Овие ги носат Деканг по цена од 220 денари и сметам дека за кинеска течност тоа е премногу.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Толку знам јас од активниве продавници, кој знае уште некоја а да не е аптека нека ме дополни. :)

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64
Вчера ми пристигна пратката од МолинШоп. Ме одраа во пошта: За пратка од 25 евра платив 429 денари; 72 ден. за преглед, 292 ден. за ДДВ и 65 ден. за препраќање. За 1500-1600 денари нарачка (од кои 8 евра е шипинг) - 429 денари :angry::angry::angry: па, па, па, КАТАСТРОФА:angry::angry::angry:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

ит маркет

На врв Дно