Е тоа! ДА! Тоа! Фала! Забутано у триста страни измеѓу@Surreal најверојатно ова го бара.
Е тоа! ДА! Тоа! Фала! Забутано у триста страни измеѓу@Surreal најверојатно ова го бара.
Имаше порано еден дел каде што имаше дадено суми за од колку до колку пари производите се ослободени од царинење + ддв, само ддв итн итн. Таа страна ја барам
Знае ли некој дали ќе ми наплатат ддв за вкупната заедничка цена за сите 7 артикли (вредност 150 евра) или само за оние што се над 22 евра поединечно ??
Се надевам знае некој точно да ми каже.
Може да ми каже некој за компјутерски делови?
Мислам дека ова е најисплатливо да си порачаш цел тауер и да си платиш само 5%, како на пример овојВиди ова дали ќе ти биде од помош: Царинење на компјутерска опрема
Мислам дека ова е најисплатливо да си порачаш цел тауер и да си платиш само 5%, како на пример овој
Hyrican Alpha Gaming 548 - Desktop PCs - computeruniverse
или овој
Hyrican Military Gaming 5553 - Desktop PCs - computeruniverse
Цените се сосема коректни за тие компоненти, секако доколку се точни тие информации за цел систем, односно е само 5%.
Секако, ама имаат и доста солиден избор на разни конфигурации со разни компоненти, со разни ценовни варијации, што се според мене ОК, мислам дека и самиот да ја склопувам таа втората конфигурација со и7 7700 и 1070 8ГБ, не би можел да ја склопам за поефтино.Да, ако е точно дека е само 5% така најисплатливо испаѓа, а сигурно може и они да ти склопат конфигурација со различни делови по твоја желба и да ти ја испорачаат како тауер.
Така, сфаќам .... ја читав тематаТака да ако се во друго пакетче приложи им фактури само за тој производ посебно ама гледај да не втасат повеќе пратки за тебе на царина и да ти лупнат на се данок, за никаде се!
Поголемо пакетче без тракинг можам некако да добијам инфо дали е стигната? Претпоставувам дека не али да си прашам.
Испратено од Redmi 3 преку IT.mk форум апликација
Како? Да им се јавам само со име презиме ќе ме отераатМожеш, откако е пристигната овде и е сортирана за во кој град ќе оди.
Како? Да им се јавам само со име презиме ќе ме отераат
Испратено од Redmi 3 преку IT.mk форум апликација
Знам за тоа. Немам никакво бројче, пратката не е од Кина.На web страната на posta.com.mk, со обичен број без тракинг и ти дава инфо ако е стигната пратката.
Знам за тоа. Немам никакво бројче, пратката не е од Кина.
Можеш и во твојот случај, но само на лице место и треба да одиш позади на пакетско и да го замараш одговорниот на поштарите... (ова важи за скопје)
Испратено од SM-G930F преку IT.mk форум апликација
Ол д тајм.
Po.Муабетот ми е без да праќаш скриншот од инвојс и слично. Едноставно стигнала пратката до царина. Не побарале документација, нареден ден ти ја праѓаат дома. Се разбравме?
Муабетот ми е без да праќаш скриншот од инвојс и слично. Едноставно стигнала пратката до царина. Не побарале документација, нареден ден ти ја праѓаат дома. Се разбравме?
Јес, оф корс. Може и да репнале царина, може и да не. Може и да наплатат 104 денари проверка, може и да не. Многу често ми стигаат пакетчиња, но многу од нив се под лимитот за царина, па мораат да ги пуштат. Никогаш не ми наплатиле неоправдано (над тоа што треба да го платам). Ако се сомневаат дека цената не е точна, тогаш праќаат писмо.
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден