Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

peero

read-only
3 април 2016
39
83
Тие што не можете да додадете Visa картички сменете регион на МК. Без проблем ја додава картичката ако на телефонот регионот е Македонија, ако е друга држава како што беше случајот кај мене, јавува грешка.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
Поврзани и Visa и MasterCard од НЛБ на Apple Pay.

Пробав да купам игра од US Playstation Store, преку Playstation App на iPhone и да користам Apple Pay директно како paymethod method. Со MasterCard не успеа, со Visa успеа.

Ervo

hello world
7 септември 2008
364
651
Со регион MK, Visa не поминува никако, може нешто е блокирано од многу неуспешни обиди, сепак Mastercard in the meantime брка работа.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Тие што активиравте и на iPhone и Apple Watch дали во Wallet имате различни 4 digits на картичката на iPhone и на Apple Watch?

Последна промена:

maartin

read-only
7 јуни 2023
30
24
Која е функцијата на Банкарска сметка во NLB Pay и зошто само Македонија ја нема?
Мислењето е автоматски споено:

Тие што активиравте и на iPhone и Apple Watch дали во Wallet имате различни 4 digits на картичката на iPhone и на Apple Watch?
Кај мене се исти.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Која е функцијата на Банкарска сметка во NLB Pay и зошто само Македонија ја нема?
Мислењето е автоматски споено:

Кај мене се исти.
Не на картичката, туку влези во Card Information, и имаш 4 бројки Apple Pay спореди ги дали се исти на сатот и на телефонот

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Различни се, и треба да бидат - бидејќи се користат за полесно познавање од кој уред е направено плаќањето. Инаку јас ги додадов и Мастер и Виза без никаков проблем, процесот беше инициран од НЛБ Пеј, регион МК, помина без никаков проблем.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
Не на картичката, туку влези во Card Information, и имаш 4 бројки Apple Pay спореди ги дали се исти на сатот и на телефонот
Различни се и тоа од безбедносни причини. Секој уред добива посебен број кој се вика DAN (Device Account Number), а е врзан за истата физичика картичка. Доколку се изгуби некој уред, само тој DAN ќе биде деактивиран, и сите други уреди ќе си продолжат да работат нормално.

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово
Со регион MK, Visa не поминува никако, може нешто е блокирано од многу неуспешни обиди, сепак Mastercard in the meantime брка работа.
Исто и кај мене, им пишав на [email protected] ми рекоа пробај за сат време и пак исто.

Немој дс ја бришеш nlb pay кај мене не сака да се логира таму стига код го внесувам и ми пишува не е валиден…

peero

read-only
3 април 2016
39
83
Откако направив промена на регион направив и sign out па sign in на AppleID на телефонот. Тоа ги избриша сите веќе додадени картички. Направив рестарт на телефонот и после тоа без проблем додадов Виза и Мастер. Претпоставувам проблемот беше со некои параметри што се праќаат до банката затоа што и пишува: Card-related information, location and information about device settings and use patterns man be sent to Apple and may be used together with аccount information to provide assessments to your card issuer...
Нека стои тука за другите што заглавија со виза картичките.

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
vekje aktivirano :coffee:. Patem operatorite od kontakt centarot im nemaat aber. Se ubeduvaa deka seuste ne bila aktivna uslugata, da sum proveruval na nivnata strana...Vsusnost problemot kaj mene, sto pri prviot obid ne mi dozvoli da ja aktiviram bese regionot. Voopsto ne mi ja pojavuvase nlb pay vo app store. Otkako go vrativ regionot na mk, za nepolna minuta zavrsiv rabota...

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Na mene mi e MK regionot od sekogas, uste od sabajle mi e stavena Visata i vekje imam izvrseno nekolku plakjanja

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.705
3.355
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Убава вест, и причина да го тролам човекот што ми кажа дека нема да може да биде денес, дека за к*рац не го бива (тој и изворот) :) И конечно можам да се префрлам на iphone :)

maartin

read-only
7 јуни 2023
30
24
Сега за Apple cash (знам дека само во САД) или за Apple TV+ ќе правиме петиција? Хаха

Revolut е многу добро.

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово
Сега за Apple cash (знам дека само во САД) или за Apple TV+ ќе правиме петиција? Хаха

Revolut е многу добро.
Apple Cash тешко да дојде но Tap to pay има шанси, Хрватска, Грција и уште неколку држави добија во мај

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно