Кај мене се исти.Тие што активиравте и на iPhone и Apple Watch дали во Wallet имате различни 4 digits на картичката на iPhone и на Apple Watch?
Не на картичката, туку влези во Card Information, и имаш 4 бројки Apple Pay спореди ги дали се исти на сатот и на телефонотКоја е функцијата на Банкарска сметка во NLB Pay и зошто само Македонија ја нема?
Мислењето е автоматски споено:
Кај мене се исти.
Различни се, и треба да бидат - бидејќи се користат за полесно познавање од кој уред е направено плаќањето. Инаку јас ги додадов и Мастер и Виза без никаков проблем, процесот беше инициран од НЛБ Пеј, регион МК, помина без никаков проблем.Тие што активиравте и на iPhone и Apple Watch дали во Wallet имате различни 4 digits на картичката на iPhone и на Apple Watch?
Различни се и тоа од безбедносни причини. Секој уред добива посебен број кој се вика DAN (Device Account Number), а е врзан за истата физичика картичка. Доколку се изгуби некој уред, само тој DAN ќе биде деактивиран, и сите други уреди ќе си продолжат да работат нормално.Не на картичката, туку влези во Card Information, и имаш 4 бројки Apple Pay спореди ги дали се исти на сатот и на телефонот
Исто и кај мене, им пишав на [email protected] ми рекоа пробај за сат време и пак исто.Со регион MK, Visa не поминува никако, може нешто е блокирано од многу неуспешни обиди, сепак Mastercard in the meantime брка работа.
Откако направив промена на регион направив и sign out па sign in на AppleID на телефонот. Тоа ги избриша сите веќе додадени картички. Направив рестарт на телефонот и после тоа без проблем додадов Виза и Мастер. Претпоставувам проблемот беше со некои параметри што се праќаат до банката затоа што и пишува: Card-related information, location and information about device settings and use patterns man be sent to Apple and may be used together with аccount information to provide assessments to your card issuer...Со регион MK, Visa не поминува никако, може нешто е блокирано од многу неуспешни обиди, сепак Mastercard in the meantime брка работа.
why sleep on it..На прашањето кога можеме да очекуваме, одговор од Халкбанк…
Na mene mi e MK regionot od sekogas, uste od sabajle mi e stavena Visata i vekje imam izvrseno nekolku plakjanjaСо регион MK, Visa не поминува никако, може нешто е блокирано од многу неуспешни обиди, сепак Mastercard in the meantime брка работа.
Apple Cash тешко да дојде но Tap to pay има шанси, Хрватска, Грција и уште неколку држави добија во мајСега за Apple cash (знам дека само во САД) или за Apple TV+ ќе правиме петиција? Хаха
Revolut е многу добро.
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден