Таман си е 14ка за луѓе што имаат 6с и 7 од 2015-2016, и не можат веќе да апдејтираат на iOS16.
Exactly.
Таман си е 14ка за луѓе што имаат 6с и 7 од 2015-2016, и не можат веќе да апдејтираат на iOS16.
Скоро недела кај шо сум се префрлил на јаболко, воопшто не жалам, во споредба со андроид е друга класа колку всушност по смут искуството. Единствено што ме мачи е што можеби требаше да додадам уште 100 евра за макс наместо обичен 13 про. Иос 16ка одма инсталиран и забележав подобрување во батерија од 15.6
Nokia LumiaКој телефон го имаше претходно?
Се маткав со самсунзи, претежно најновиот мидрејнџ (а71,а72) во последно, пред тоа флегшиповите од С серијата. Имав прилика да споредам со С22У кој што можеби да беше снапдрагон ќе имав подобар впечаток, лошо искуство.Кој телефон го имаше претходно?
Претходниот телефон ми беше 6"7, и беше тежок за баратање со една рака ама за гледање мулти медија беше закон, не дека овај е лош ама некогаш ми фали поголемиот екран и батеријата која ја обезбедува максот, дека се малтретирам сега да го држам овој 20-80 цело време. Знае да ми притреба кон 20-21:00 да го дополнам што сепак е вау и никогаш не сум имал толку добро искуство со Андроид во врска со батерија. Кон 21 го дополнувам до кај 70, кога легнувам околу 01 преостанати се веќе некои 55 посто,(скрин он цело време во овај период) и сабајлето кога ке станам кон 7 е околу 53%, дотур до 80ка и така во кругНе ти треба макс, попрактичен е немаксот реално.
Се маткав со самсунзи, претежно најновиот мидрејнџ (а71,а72) во последно, пред тоа флегшиповите од С серијата. Имав прилика да споредам со С22У кој што можеби да беше снапдрагон ќе имав подобар впечаток, лошо искуство.
Претходниот телефон ми беше 6"7, и беше тежок за баратање со една рака ама за гледање мулти медија беше закон, не дека овај е лош ама некогаш ми фали поголемиот екран и батеријата која ја обезбедува максот, дека се малтретирам сега да го држам овој 20-80 цело време знае да ми притреба кон 20-21:00 да го дополнам што сепак е вау и никогаш не сум имал толку добро искуство со Андроид во врска со батерија. Кон 21 го дополнувам до кај 70, кога легнувам околу 01 преостанати се веќе некои 55 посто,(скрин он цело време во овај период) и сабајлето кога ке станам кон 7 е околу 53%, дотур до 80ка и така во круг
Сум споредил Ајфон 13 бејс модел со С22У еден до еден и сум добил впечаток дека ајфонот ми делува по смут. Морам да додадам дека сум скоро па слеп на овие разлики, не гледам разлика често на 120хз и кога имам уклучено low battery mode (cap 60hz), а па за некој е многу очигледна, да се вратам сега на некој уред со 60хз не би забележал претерана разлика. Ист проблем имав и на компјутер кога земав 144хз, сајд бај сајд ми се 144 и 60ката и исти ми изгледаат(имам проверено дали е ставен на 144 не сум толку заспан).60 hz уред е по smooth од 120? Yeah ok.
60 hz уред е по smooth од 120? Yeah ok.
Поентата му беше за А моделите кои сум ги користел, барем така сфатив, иако сум имал искуства со 120хз андроид пред ајфонов.iphone 13 pro не е 60hz
iphone 13 pro не е 60hz
А Гјирафа не плаќа? Како примаат пари на сметка?Франшиза е ,од Штип е газдата мислам но имаат вработено Македонци, плаќаат данок на Р.Македонија.
Една недела (скоро), откако си се префрлил на Апл уред и после софтверски апдејт приметуваш подобрување на батеријата?Скоро недела кај шо сум се префрлил на јаболко, воопшто не жалам, во споредба со андроид е друга класа колку всушност по смут искуството. Единствено што ме мачи е што можеби требаше да додадам уште 100 евра за макс наместо обичен 13 про. Иос 16ка одма инсталиран и забележав подобрување во батерија од 15.6
Првите 3 дена не беше излезена 16ката и тестирав 80%-20% на 15.6 со фул користење и потоа истото на 16ката и добив подобар резултат од саат време.Една недела (скоро), откако си се префрлил на Апл уред и после софтверски апдејт приметуваш подобрување на батеријата?
![]()
Затоа што не е до херците (фрекфенцијата) тој проблем, туку до сосема друга работа. На анимациите многу повеќе им паѓаат фрејмови на андроид и затоа така се чувствува.Јас лично и одговорно тврдам дека 60Hz на АјПхоне не се исти со Андроид.
Далеку од тоа дека нема разлика, но сепак не е толку лошо како кај Андроид.
Sent from my iPhone using Tapatalk
За 20еу сум ги утнал .14 1070eu
14 Plus 1230eu
14 Pro 1400eu
14 Pro Max 1550eu
Европски цени/istyle
мобиалрите -150 еу за 128гб.
Мислењето е автоматски споено:
Apple's latest iPhone will cost £150 more in the UK after inflation and the falling value of the pound pushed Apple into increasing their prices.
The iPhone 14 pro, which will be available to order in the UK for the first time tomorrow, will rise to £1,099.
Тоа што го скрати ја, сега за маркетинг цели го користат. Гратис доаѓал адаптер.
Тоа што го скрати ја, сега за маркетинг цели го користат. Гратис доаѓал адаптер.![]()
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден