Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.391
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Државава наша може на Тему само да му наложи да не ги дели пратките за да може да се полни државава со пари, или евентуално да ги сецнат Тему со некоја давачка. Ништо друго што е во интерес на народецов нема да биде донесено/изгласано/предложено. Така да тоа е тоа. Бидете среќни што Тему функционира.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Државава наша може на Тему само да му наложи да не ги дели пратките за да може да се полни државава со пари, или евентуално да ги сецнат Тему со некоја давачка. Ништо друго што е во интерес на народецов нема да биде донесено/изгласано/предложено. Така да тоа е тоа. Бидете среќни што Тему функционира.
бидеќи сме маџарска губерија моментално а тему им носи најмногу пари н а маџаротие моментално повеќе од на кинезите, државата ќе направи се како ќе кажат маџарите

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Мене едно нешто не ми е јасно.
Два пати нарачувам, нарачката ми ја делат на 5 различни пакети. Притоа, првиот пат сите 5 пакети стигнаа во различен период, со различни тракинг бројчиња, значи се регистрирани како различни пратки. Како е исплатливо на Тему да плаќа карго достава (знам дека не е 150 денари од пратка сигурно, но не може ни да е 20 денари) за сите пратки посебно, на секој клиент?

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.042
1.098
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Два пати нарачувам, нарачката ми ја делат на 5 различни пакети. Притоа, првиот пат сите 5 пакети стигнаа во различен период, со различни тракинг бројчиња, значи се регистрирани како различни пратки. Како е исплатливо на Тему да плаќа карго достава (знам дека не е 150 денари од пратка сигурно, но не може ни да е 20 денари) за сите пратки посебно, на секој клиент?
Промоција.
Да земе од колачот на али, да се навикнеш прво на Тему да идеш.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Може ради царина ти вршат услуги, еве ние од работа колеги колешки ги заразив и направивме групна порачка од некаде 2000 денари и ни ја подели на две

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Дали некој користи Пејпал при нарачкиве од Тему?
Читам некои жалби дека по направена трансакција на Пејпал акаунтот наоѓале сменета опција за автоматско плаќање на Тему, активирана претплата. Потоа обиди (успешни) за купување на производи од кошничка кои поминуваат автоматски преку Пејпал, без купувањето да биде иницирано од корисник.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Јас платив преку Пејпал само не знам кај да го проверам ова што го кажуваш
Читам некои жалби дека по направена трансакција на Пејпал акаунтот наоѓале сменета опција за автоматско плаќање на Тему, активирана претплата. Потоа обиди (успешни) за купување на производи од кошничка кои поминуваат автоматски преку Пејпал, без купувањето да биде иницирано од корисник.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Две нарачки, двете ми се платени со пејпал. Не верувам да постои вакво нешто што пишуваш.

Temu стои во Automatic Payments, како што ми стојат и други сајтови, освен претплата - тоа служи за да не се најавувам на пејпал цело време кога плаќам со пејпал, само да кликнам Плати и да заврши плаќањето. Секако, може да се направи Cancel и да се најавуваш на секое плаќање - Log in to your PayPal account

Притоа да напоменам, ми стојат во кошничка производи нонстоп.

Последна промена:

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Јас користам PayPal , не ми се случило такво нешто до сега , да не се мисли во наредните неколку саати од нарачката додека може да се додадат производи да пратат со истата нарачка ? One click shop нешто така мислам им се викаше

15 септември 2012
1.164
1.300
Јас користам PayPal , не ми се случило такво нешто до сега , да не се мисли во наредните неколку саати од нарачката додека може да се додадат производи да пратат со истата нарачка ? One click shop нешто така мислам им се викаше
+1

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
@acikaaa

Paypal - Settings - Payments - Automatic payments - Manage automatic payments now.

Инаку колку што читам врзано е со pre-approved payments, што кај мене колку што можам да видам го нема.
Две нарачки, двете ми се платени со пејпал. Не верувам да постои вакво нешто што пишуваш.

Temu стои во Automatic Payments, како што ми стојат и други сајтови, освен претплата - тоа служи за да не се најавувам на пејпал цело време кога плаќам со пејпал, само да кликнам Плати и да заврши плаќањето. Секако, може да се направи Cancel и да се најавуваш на секое плаќање - Log in to your PayPal account

Притоа да напоменам, ми стојат во кошничка производи нонстоп.
Има слични примери на Редит и Пејпал заедницата. Automatic payments е во ред, меѓутоа не те разбрав за претплатата. Мислиш на опција за претплата на Тему или на Пејпал?

Последна промена:

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
@acikaaa

Paypal - Settings - Payments - Automatic payments - Manage automatic payments now.

Инаку колку што читам врзано е со pre-approved payments, што кај мене колку што можам да видам го нема.

Има слични примери на Редит и Пејпал заедницата. Automatic payments е во ред, меѓутоа не те разбрав за претплатата. Мислиш на опција за претплата на Тему или на Пејпал?
Во automatic payments стојат претплати (subscriptions) на месечно ниво, на пример претплата на Patreon и слично од кои на месечно ниво ти се наплаќа одредена сума, ама освен претплатите, таму стојат и други платформи како Тему, Мета и други - кадешто пејпал акаунтот ти е зачуван за поедноставно плаќање. Тоа сакав да кажам, дека ако стои во Automatic payments, не значи дека е претплата или дека ќе ти повлекува пари само од себе.

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Во automatic payments стојат претплати (subscriptions) на месечно ниво, на пример претплата на Patreon и слично од кои на месечно ниво ти се наплаќа одредена сума, ама освен претплатите, таму стојат и други платформи како Тему, Мета и други - кадешто пејпал акаунтот ти е зачуван за поедноставно плаќање. Тоа сакав да кажам, дека ако стои во Automatic payments, не значи дека е претплата или дека ќе ти повлекува пари само од себе.
Направив нарачка, па со Господ напред. Него по нарачката само што ги маркирав горе десно на десктоп останатите од кошничка за да ги избришам, автоматски ме фрли на Пејпал да се логирам и да платам за сите без никакво кликањe продолжи, плати или слично. Добро што ми беше одлогиран Пејпал-от, иначе ќе го јадев за глупости во вредност од 50 евра. :) Вакво нешто нема на Али.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Направив нарачка, па со Господ напред. Него по нарачката само што ги маркирав горе десно на десктоп останатите од кошничка за да ги избришам, автоматски ме фрли на Пејпал да се логирам и да платам за сите нез никакво кликањe продолжи, плати или слично. Добро што ми беше одлогиран Пејпал-от, иначе ќе го јадев за глупости во вредност од 50 евра. :) Вакво нешто нема на Али.
Не ми е јасно зошто така. Мене ми е поврзан Пејпал, на десктоп преска баш ги селектирав сите работи во кошничка, ги отселектирав и пак ги селектирав. После стиснав checkout, и на крај бараше submit order за да се плати.

Riku

lurker
27 ноември 2021
583
256
Treba li da se potvrdi deka si ja primil narackata na Temu? Barav ama ne najdov ima samo refund, review and buy again

Brendog

hello world
18 септември 2016
78
88
Дечки, што точно значи ова? Последно е.

In Transit
Parcel arrived at bonded warehouse

December 6, 2024, 4:24 pm

членови онлајн
мислења
теми