Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    721

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.782
33.887
roka.mk
Три пати до сега им имам оставено број. Еднаш неделно идам да покушам да си ја земам ама безуспешно, смо број запишувам и тука завршува причата, нит позив нит ништо. Сум идел во различни временски пеиоди и не сум успеал да ја земам.
Сеа ке идам па ќе споделам дали ќе треба пак да дадам број по 4-ти пат или можеби ќе имам среќа да ја најдеме.

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром
Во карпош од 24Сеп. Имам пратка не ми ја доставуваат. На шалтер таа само ми вика запиши број и адреса ќе им дадам да ти ја побараат и да ти ја дадат. Назим веќе не е на мој реон и сеа сме во сива зона.

Некој совет како да си ја земам? Да барам шеф да се жалам да подмитам некој неам појма..
Распиши се по мејлови и сите телефони што ги гледаш. Жали се дека поштарот не ти носи битни пратки. По 5-6 дена поштарот сам ќе ти звони на врата, нормално спреми пиво сок.:p Барем кај мене успеа.

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Не ми се оди таму оти знам дека ќе се расправам со тетките таму шо гледаат Фарма/Мењам жену у работно време.

Од сите пошти, верувам дека најмалку причина има човек да се жали од централната пошта во Велес. Моите пратки секогаш се процесирани од денес за утре, и не сум сретнал ниту еден нељубезен таму.

Дури се обидувале да го пронајдат поштарот кога пратките доцнат и да не ме враќаат по втор пат.

Ако си имал такво искуство, навистина ми е жал. Ако ти се повтори такво искуство, заврти од задна страна, канцеларијата на шефот на смена е веднаш лево од централните скали, пожали се и верувам дека веднаш ќе ти се реши проблемот.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
А, јас ти кажав дека ова со пратките се баби, а тоа со што-и-да-беше - жаби... едно со друго допирна точка нема...

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.282
5.254
Скопје
hackitfree.github.io
А, јас ти кажав дека ова со пратките се баби, а тоа со што-и-да-беше - жаби... едно со друго допирна точка нема...
Се што ти кажа беше „баби и жаби„
Јас двапати објаснив убаво - ако сакаш толку да се докажуваш дека си паметен -ние глупи сме нели - образложи убаво.
На крај краеви - што има врска некој ако го скрил бројот - ти смета тебе ? Ти очите таму право ? - па ако не е таму „Зоошто си го скриилл... Шо се плашиите немаа ништо да се десии...„
Тоа не е ни темата. Луѓе се секираат за пратките ти се фати за нивниот број..
Туку да се тропне нешто...:rolleyes:

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Јас двапати објаснив убаво - ако сакаш толку да се докажуваш дека си паметен -ние глупи сме нели - образложи убаво.
На крај краеви - што има врска некој ако го скрил бројот - ти смета тебе ? Ти очите таму право ? - па ако не е таму „Зоошто си го скриилл... Шо се плашиите немаа ништо да се десии...„
ок

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Во карпош од 24Сеп. Имам пратка не ми ја доставуваат. На шалтер таа само ми вика запиши број и адреса ќе им дадам да ти ја побараат и да ти ја дадат. Назим веќе не е на мој реон и сеа сме во сива зона.

Некој совет како да си ја земам? Да барам шеф да се жалам да подмитам некој неам појма..
Исто друже, исто ми прават и мене во карпош…

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.782
33.887
roka.mk
Исто друже, исто ми прават и мене во карпош…
Ако си прашка или гологанов нема поштар. Назим не е веќе поштар го земале таму негде распределува пратки. А човек за пример е не наоѓаат работник како него.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Ако си прашка или гологанов нема поштар. Назим не е веќе поштар го земале таму негде распределува пратки. А човек за пример е не наоѓаат работник како него.
Не, Карпошево Востание сум, стариот поштар отиде во пензија, а замената е на поголем реон и не може да постигне, а на пратките пишува Испорачани 15.09.2023 а не се доставени, а најитерсно е што сите други пратки после овие ми ги достави

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Не, Карпошево Востание сум, стариот поштар отиде во пензија, а замената е на поголем реон и не може да постигне, а на пратките пишува Испорачани 15.09.2023 а не се доставени, а најитерсно е што сите други пратки после овие ми ги достави
чим стигнала да сменат статус дека е испорачана .. тогаш нешто не е во ред, или е заташкана негде или е на грешно место. Мене ми главеле ама никогаш не биле со тој статус, чим ги смени за испорака стаутс веќе стигале за неколку дена (порано нареден ден, во последно време за 2, 3 дена) .. цел месец е кај тебе во прашање .. пријави си до надлежни и сл.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
чим стигнала да сменат статус дека е испорачана .. тогаш нешто не е во ред, или е заташкана негде или е на грешно место. Мене ми главеле ама никогаш не биле со тој статус, чим ги смени за испорака стаутс веќе стигале за неколку дена (порано нареден ден, во последно време за 2, 3 дена) .. цел месец е кај тебе во прашање .. пријави си до надлежни и сл.
Утре може по сабајле да идам додека не излегол поштарот на терен па со него да видам, надеж ми дава @Fatal1ty_ дека неговите од септември синги подигнал.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.782
33.887
roka.mk
Ако ти стои статус во пошта 1020 таму ти е 100% само нема кој да ја разврсти, ако најдеш соодветен човек ќе ти ја дадат од позади ке ја извлечат :)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
мене ме секира само што веќе има статус дека му е за испорака .. тоа се случува само од кога поштарите ќе ја поминат позади и ќе се подели по регион

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Ако ти стои статус во пошта 1020 таму ти е 100% само нема кој да ја разврсти, ако најдеш соодветен човек ќе ти ја дадат од позади ке ја извлечат :)
Стои испорачана :) јер да и на другите што ми ги испорача поштарот од претходно стоеше испорачано и пак ми стигнаа. А истече и времето за да барам поврат на пари од алиекспрес
Мислењето е автоматски споено:

мене ме секира само што веќе има статус дека му е за испорака .. тоа се случува само од кога поштарите ќе ја поминат позади и ќе се подели по регион
Не се големи пари во прашње околу 1000 денари се, и не е страшно да не стигнат, работата е што ми требаат

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859

LOOOL! и понатаму цели реферати освен воопшто поим зошто нешто правиш.

Но, да не труеме веќе, одамна јас прекинав и реков:

ама ОК, кријте си ги иако не знаете зошто...

ти продолжи да се објаснуваш... уште си ја имаш мувата на капата...

ама доста е! навистина, па, не ме интересира до толку што правиш, а најмалку па сите други неинволвирани...

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Стои испорачана :) јер да и на другите што ми ги испорача поштарот од претходно стоеше испорачано и пак ми стигнаа. А истече и времето за да барам поврат на пари од алиекспрес
Мислењето е автоматски споено:

Не се големи пари во прашње околу 1000 денари се, и не е страшно да не стигнат, работата е што ми требаат
Хм, ако стои Испорачана мислам и Алиекспрес нема баш лесно да ти врати пари. Мораш во Пошта да ја бараш… Обично волшебно се појавува пратката кога ќе почнеш да дигаш џева.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Хм, ако стои Испорачана мислам и Алиекспрес нема баш лесно да ти врати пари. Мораш во Пошта да ја бараш… Обично волшебно се појавува пратката кога ќе почнеш да дигаш џева.
Нееее друже не ни мислев да барам поврат дека не е нивна грешка туку тука во пошта, и ми помогна мислењето погоре на @Fatal1ty_ сабајлево бев и после пола саат барање ги најдоа сите пратки :)

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром
Ако стои испорачано, треба да се бара кој ја примил пратката со потпис.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Да тоа и бараа да видат кој подигнал али среќа тука беа пратките, мада никој пат до сеа немам потпишано за ниедна пратка кога ми ја доставуваат до дома

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Нееее друже не ни мислев да барам поврат дека не е нивна грешка туку тука во пошта, и ми помогна мислењето погоре на @Fatal1ty_ сабајлево бев и после пола саат барање ги најдоа сите пратки :)
Ај честито. И да се самоцитирам „... обично волшебно се појавува пратката кога ќе почнеш да дигаш џева.“

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Ај честито. И да се самоцитирам „... обично волшебно се појавува пратката кога ќе почнеш да дигаш џева.“
Фала ти :) и да знаеш во право си, мораше малку али само малку да се повиши глас, дека пробаа да ме откачат одма

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
702
1.001
Мачедонски пошти достигнаа најзавидно ниво во нашава мачедонска историја. Како можи толку багра неспособна на едно место да се собери, па то е немогуче.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.758
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
хахха пази се од вакви работи, кај мене летото поштарот потпишан беше во мое име

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно