marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.789
- 5.509
Најпаметно така. Уствари згрешен им е и моделот, сега ми текна дека на внуците им земав пред нова година од Анхоч истиот. Моделот всушност е HP 255 G8 (250 се Интел, 255 се АМД моделите). Е за да видиме што има и кој е стварно, мора да отидеш и да сликнеш продукт намбр одоздола и одма на ХП сајт, и ќе ти излиста се што има точно, како крвна слика. Овој на децава бил со 15ка ИПС екран и не е лош за парите ам воопшто. Дури и ме изненади за таа цена пластиката.Тоа ми е проблемот со ХПто мене, нема детални информации за точниот модел. Кај Леновото пример според батеријата и јас одредив кои specs да ги гледам во документов, ама за ХПво никакви детални информации не можам да најдам за точно тој модел. Да не има некоја таква разлика помеѓу различни модели на ХП 250 Г8 за слотови или дисплеј мислев. На ЛаптопМедиа пишува "Unsurprisingly, we also got a TN model, which now feels weird in 2021, but it’s good to know that you can still buy an IPS version." Која е таа ИПС верзија? Мора ваљда во техномаркет да отидам и да видам или прашам
Едит: Дури претпоставувам дека е истиот лаптоп попто нели Анхоч го има Техномаркет. https://www.anhoch.com/product/5992...en5-5500u-8gb256gb-ssd156-fullhdgigalantpmdos