moongose
poweruser
- 19 јули 2013
- 4.376
- 5.511
Ова исклучи ја, па чекај 5 минути, па исклучи ја од струја, па набрзина стискај, се многу дебилни потези.Потребно инфо!!!
Процедурата за gree клими за сетирање на сензорот за температура за 0° степени компезација е следна:
Pred da se iskluci klimata stavija na 20° i taka na 20 isklucija Off,potoa pocekaj bar edno 5min,isklucija i od 220v.potoa vklucija 220v, pocekaj da dojde off displejot i na kraj ja vklucuvas On,i na brzina stegas 3 pati +/- na display kese menuva 20/21 i posle tretiot pat treba dase pojavi na panel 0.ako se pojavi 0 procedurata e uspesna.!
Моделот на клима е грее у краун 18-ка
Прашањето ми е следново:
Пробано ми е горенаведеното и нешто не фаќа. На gree u crown 18-ка температурата се мести на пола степени пр. 20°/20.5°, да не е тоа проблем при иницијализација на кодот? Нормално ја стартам со 20° зададени, па го стегам кодот одма.
Искуство некое и совет за ова имате или, некој да пробал/да проба на овој модел па да сподели.
Во упатството не пишува ништо како се стигнува до овој мод? Евенутално во сервисното да побараш.
Во климите од Фуџитсу до овие подесувања се стигнува со истовремено притискање на три копчиња, кога и да е.